Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:40, 19 lip 2017

Do góry
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:40, 19 lip 2017

Do góry
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:39, 19 lip 2017

Do góry
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:38, 19 lip 2017

Do góry
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:35, 19 lip 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Wracałam się chyba z 30 stron, ale warto było - zdjęcia zachwycające, coraz bardziej zachwycam się Twoim ogrodem.

Dzięki
nie było Cię urlopowałaś?

Kurcze, widzę, że cały czas coś przesadzasz - a ja się boję, że rośliny zdechną albo odchorują czekam do drugiej połowy sierpnia.
Wspomagasz się przy tym przesadzaniu jakimiś specyfikami na lepsze ukorzenianie?

Nie bez ukorzeniaczy, podlewam tylko wodą z nawozem i się do nich uśmiecham i gadam że mają rosnąć hahahahahahaha - nie żartuję

A propos mszyc na jukach, jak popryskałam u siebie to dwa dni później łodyga od kwiatostanu zaczęła żółknąć a kwiatki szybko opadły, także chyba już te mszyce lepsze.

ano
ja miałam moje psikać, ale nie zdążyłam.a teraz kwiaty i tak do obcięcia

Dziękuję za te fotki gdzie widać było zestawienia z brązowymi trawami.

Ja w końcu wymyśliłam, że skojarzę swoje z żurawkami, które mają bardzo ciemne liście (nazwy nie znam) i może jakiś fioletowy berberys dokupię.
Do tego jeszcze by fajnie coś pomarańczowego pasowało, np. kuklik, ale miałam się trzymać z daleka od tego koloru, więc na razie się wstrzymam i zostanę przy zachowawczej wersji

a ja zrobiłam kilka fotek specjalnie dla Ciebie, ale nie było Cię chwilę i mi się zapomniało wstawić u Ciebie

ale na moich ogólnych, zresztą robię zawsze srylion zdjęć widać połączenia z trawą z tego co piszesz?

jeszcze kilka

Ogród bacowej 07:22, 19 lip 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
O kurcze , a ja właśnie te kwiaty host lubię bardzo......chyba jakaś nietypowa jestem

Lubię kwiaty tej hosty i ich nie wycinam, są pachnące , bardzo póżno kwitnie.

Edit: sprawdziłam , foto z połowy września ,kiedy kwiaty pozostałych host to wspomnienie , ona zaczyna
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:13, 19 lip 2017

Do góry
Joku napisał(a)
Ten różowy ma piękny kolor liści. Czerwone obserwuję przy jednym z ogrodnictw mijanych w drodze do pracy. W zeszłym roku była ich garstka, aktualnie spory łan. Zwraca uwagę, przynajmniej moją bo je kojarzę.

Czyli trafiły na dobre miejsce do wysiewu
kurcze poczytałam i maki lubią raczej suchy teren
a ja je dałam na najbardziej mokre rabaty na ogrodzie
nic zobaczymy

ja jak te zobaczyłam u znajomej nie mogłam oderwać od nich oczu

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 07:07, 19 lip 2017

Do góry
Nie lepiej wstawię jeszcze raz zdjęcie.

Mirella taka maja podporę. Mocno wbita w ziemie w tym sezonie przeszła swój chrzest. Powiem, że zdała egzamin. Anabelka przetrzymała pierwsze ulewy i wiatr.

Ogród z uśmiechem 06:28, 19 lip 2017

Do góry
Kopiuję od Kondzia

Pszczelarnia napisał(a)
Mogę o nostrzyku? Można go wkładać jako saszetki antymolowe do szafy ale jak wyschnie na wiór ma zapach tytoniu. Przedziwna roślina łąkowa. I mnie się wysiał w tym roku.

Kondzio napisał(a)

Pszczółko to cenna informacja. Zalęgły mi się mole w ziarnie dla kur i choć mole dla kur są przysmakiem, mnie zdecydowanie przeszkadzają...A nostrzyk na wietrze wygląda jak rutewka. Transparentna, zwiewna, piękna...

o nostrzyku

A jeżówka może to Southern Belle?

To tu- to tam- łopatkę mam ! 05:58, 19 lip 2017

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Taki gigant to chyba z pozycji żaby?

Wszędzie chyba stipa w tym roku tak szaleje

Ale masz skrzydełka, ciekawe kiedy pojawią się na moim?
Moja "przyziemna" :) pasja 03:29, 19 lip 2017

Do góry
Incrediball

Moja "przyziemna" :) pasja 03:22, 19 lip 2017

Do góry
Jarzmianki powoli przekwitają, nie wiem, czy trzeba je teraz ściąć. Najstarsze liście brzydko pożółkły.

Brakuje mi tu jednej hortki, ale nie mam pojęcia co to za odmiana

teraz

jesienią

Kaszubski mikrokosmos 01:42, 19 lip 2017

Do góry
Łąka to wycinek całości terenu ok. 3 ha ,usytuowanego w naturalnej dolinie,bez ingerencji człowieka.
Kilka oczek wodnych (można się kąpać-świetna woda)polodowcowych

Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 01:12, 19 lip 2017

Do góry
Bobo jak zwykle niezawodna - obsypana kwieciem ale jeszcze trzeba poczekać... Choć przyznam, że lubię te jej koronki
Zdjęcie z przed tygodnia

fotka z wczoraj

zdjęcie z dzisiaj (z przytuloną firletką - nie miałam sumienia wyrzucić tej samosiejki)

Atacama pod lasem 01:08, 19 lip 2017

Do góry
Dzisiaj częściowo przekopałam, odchwaściłam, zabezpieczyłam płot od strony lasu deskami (tam jeszcze nie ma murka, a teren opada) i wyrównałam poziom gleby w wąskiej rabatce wzdłuż wjazdu:
długość - 15 m, szerokość - ok. 50 cm (jest też tam betonowy skos przy kostce), wystawa SW, totalna patelnia cały dzień.
Chcę posadzić tam rośliny, które zniosą takie warunki, ewentualnie przeżyją przyszłą budowę murka i nie zrujnują mojej kieszeni. Może lawenda?
A to dzisiejszy urobek - za późno się wzięłam i upał mnie pokonał, ale połowa zrobiona.

Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 00:57, 19 lip 2017

Do góry
Kwitną też białe Anabelki
Tutaj w towarzystwie z Pink Anabel - jeszcze nie podwiązane (czasu brak) ale mają podporę z obwódki bukszpanowej
Zdjęcie z ubiegłego tygodnia

Fotka zrobiona wczoraj

No tak - obwódka mus do fryzjera
Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 00:46, 19 lip 2017

Do góry
A tu kwiaty Pink Anabel z bliska - fajnie zmienia się kolor i struktura "kwiatowej koronki"

Ptasi gaj 00:46, 19 lip 2017

Do góry

Winorośl Japońska liście jak u dyni urósł bardzo duży i nadal rośnie pędy po 2 m.

Atacama pod lasem 00:42, 19 lip 2017

Do góry
Poletko doświadczalne - lawendowo, motylkowo:

i liliowo:

Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 00:38, 19 lip 2017

Do góry
Kwitną już Anabelki
Moja Pink Anabel po ostatnich burzach, wiatrach i ulewach nie wyglądała dobrze - część kwiatów prawie leżała na ziemi, trochę też łodyg połamało się pod ciężarem kwiatów nasiąkniętych wodą.
Obiecywałam sobie, że w tym roku nic nie będę ją podwiązywać... ale po takim widoku wróciłam do swojej sprawdzonej metody podwiązania każdej łodygi do cienkiego patyczka. I teraz jest OK Żadne wiatry i ulewy jej nie straszne

tu widać jeszcze patyczki ale jeszcze kilka dni i prawie ich nie będzie widać

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies