Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Jestem w polu 22:02, 14 cze 2017

Do góry
Warmia napisał(a)

Co to za żółciutkie drzewko szczepione na pniu (chyba)?
W cieniu - zacieniona 22:02, 14 cze 2017

Do góry
an_tre napisał(a)

Pięknie pachnie

Różyczka też pachnąca...

Anna i Ogród 21:59, 14 cze 2017

Do góry
Jedyna hortka Prim White która zabiera się za kwitnienie. Jestem ciekawa czy w przyszłym roku u mnie też tak szybko zacznie

turzyca Gray też u mnie się udaje

i najmilsze zaskoczenie

Jeśli jeszcze będzie smaczny to New Yorker na razie mój nr 1.
Anna i Ogród 21:56, 14 cze 2017

Do góry
Rozwinęła się Cartier dalej Comte

Overdam zbiera się i nadal naparstnice - przetrwały wichury bez najmniejszego uszczerbku - chyba je pokocham.

Ogród wśród pól i wiatrów 21:55, 14 cze 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Jolu, przepiękny masz ogród, wszystkimi zdjęciami się zachwycam! A na rabatę z Vanilkami już się doczekać nie mogę - będzie spektakularnie, jestem tego pewna!

Dzięki Edyta Myślisz, że vanilkowa da czadu w tym roku?? No oby, zobaczymy

A tak przy okazji, zobaczcie jak niektórzy ogrodnicy prowadzą hortensje. Kupiłam już jakiś czas temu 6 krzaczków Vanilek, internetowo, za niewielkie pieniądze. Wiedziałam że szału nie będzie, ale chodziło mi głównie o porządnie ukorzenione sadzonki. Ale to dostałam, to mnie normalnie rozśmieszyło Gołe, chudziutkie gałązki, wysokie na 90 cm. No bez sensu kompletnie! Są tak wiotkie, że nawet mowy nie ma, żeby się stabilnie utrzymały. Nie wiem, jak "zawodowiec" może w taki beznadziejny sposób prowadzić roślinę!

Ja tam się nie przejmuję, bo je poprowadzę po swojemu i już w przyszłym roku będą takie, jak moje pozostałe. Ale na prawdę ... nie rozumiem tych "szkółkarzy"
Anna i Ogród 21:54, 14 cze 2017

Do góry
Przyszły warkocze od żabki

Wielkie są. Jutro je rozpakuję bo dopiero z Warszawy wróciliśmy i nie zdążyłam.
Moja działka na Dębowym Lesie 21:54, 14 cze 2017

Do góry
Mirella napisał(a)
Kwiatowo ,no ślicznie i te róże przepiękne

Kwiatowo to ja zawsze lubiłam .
Chociaż na początku sadziłam dużo i wszystko.Teraz to już bardziej wszystko przemyślane zakupy .
I ciągle przerabiam, obcinam i tak samo odbieram inaczej i jak coś chcę to i cena nie taka straszna.
Trud w końcu zaowocował pięknym ogrodem.
Ja też na przestrzeni tyłu lat i doświadczeń i nie raz błędów własnych nauczyłam i się zakochałam w ogrodnictwie.
Żaden inny relaks i praca tak nie cieszy.
I Fajnie już mieć takie swoje piękne miejsce, prawda ???

Powojnik Warszawska Niike

Jestem w polu 21:52, 14 cze 2017

Do góry
Warmia napisał(a)
Troszkę zdjęć z warzywnika. Ogrodzenie jest, szklarnia jest i to nawet już z pomidorami i ogórkami , domek stoi, ale jeszcze niewykończony, czyli bez dachu, drzwi i takich tam

Uwielbiam warzywniki, a tu u Ciebie widzę, że będzie co oglądać- jeśli oczywiście będziesz pokazywać, na co mam nadzieję
Na zdjęcia szałwi, traw patrzyłam dziś jeszcze raz jak zaczarowana - masz talent!
Jestem w polu 21:49, 14 cze 2017

Do góry
Warmia napisał(a)
A tak teraz wygląda mój klematis. Przeszedł metamorfozę Kwitnący i kwitnący inaczej

Czy to Maidwell Hall? U mnie padł, ale jest tak piękny podczas kwitnienia i po, że na pewno go jeszcze kiedyś posadzę!
Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa 21:46, 14 cze 2017

Do góry

Skarpa ładnie zarasta i mam mniej pracy przy niej.Fotki dla wszystkich którzy mają małe i duże skarpy ku pokrzepieniu serc dacie radę!
Moja działka na Dębowym Lesie 21:41, 14 cze 2017

Do góry
Kawa napisał(a)
no Ania jakie fociszcza!!!!
piękne naparstnice i te dzwonki
u mnie lilie też niedługo !

Fiona cudniasta

Kami, dziękuję.Naparstnice i dzwonki zawsze można gdzieś zmieścić.Dlatego je lubię i posadziłam
Jak myślisz na weekend już nam lilie rozkwitną ??
Następna grupa roślin, które uwielbiam .A trochę lilii też już mam
Ech, Fiona wiadomo, nasza ulubienica zawsze śliczna

Clematis The President

Ogród - Brzóstowa 21:41, 14 cze 2017

Do góry
Dzisiejsze wycinanki

Ogród wśród pól i wiatrów 21:38, 14 cze 2017

Do góry
m_gocha napisał(a)
Jola, ogród imponujący - zarówno kwiatowy jak i warzywny Ależ Ci wszystko bujnie rośnie, chyba Cię musimy wziąć na spytki czym Ty je podkarmiasz Czy jakieś sterydy, dopalacze czy inne tajemne środki Podacie dokładny (sprawdzony) przepis na syrop z bzu? Czy on ma jakieś właściwości zdrowotne? Pędzę bo czas do pracy wrócić

Dzięki Gosia Te sterydy i dopalacze, hehe.... to ogrodowa klasyka: gnojówka z pokrzyw, z dodatkiem skrzypu, żywokostu, obornik. Woda jak jest za sucho. Wyrywanie chwastów, jak są większa od roślin, hehe

Co do syropu z bu, to może ja się nie będę wypowiadać, bo pierwszy raz go robiłam. Wzięłam przepis z neta, nie wiem czy dobry czy nie dobry. O właściwościach możesz poczytać choćby tu: http://agnieszkamaciag.pl/syrop-z-kwiatow-czarnego-bzu/

Macham kwiatkowo Niebieska szałwia powoli, powoli zaczyna

Ogród dla roślin o mocnych nerwach 21:37, 14 cze 2017

Do góry
Gabisia napisał(a)
Jubilee Celebration - no co mam z nią zrobić? Leży na całego, ale ma tak cudne kwiaty, że przecież nie eksmituję takiej piękności...

u mnie drugi rok, slabo rosnie i malutka poki co
czekam na takie piekne kwiaty
Czubajkowy Ogród 21:37, 14 cze 2017

Do góry
Romantica natomiast ma błyszczące, aksamitne płatki, nie udało mi się uchwycić na zdjęciach wyraźnie tego jej waloru.

A to już Warszawska Nike pięknie kontrastująca z liśćmi derenia. To jeszcze młody egzemplarz, mało rozrośnięty, ale już teraz cieszy mnie ten zestaw

A tu jeszcze ciekawostka dla dociekliwych - żeby zobaczyć kwiatki tego clematisa trzeba podejść bardzo blisko - są jak malutkie dzbanuszki, niepozorne, ale ja dostrzegam w nich wiele uroku.

Już za dwa dni pewnie powitają mnie na działce kolejne odmiany w rozkwicie - nie mogę się doczekać
Moja działka na Dębowym Lesie 21:36, 14 cze 2017

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)
Piękne hosty, a i naparstnice elegancko się prezentują

Hosty uwielbiam,To moja pierwsza miłość ogrodowa.
Naparstnice traktuje jako uzupełniacze .Ale nawet fajnie wyglądają
A tu nowy powojnik ( jeden z tych rekompensata za zdjęcia )
Miał być taki, jak jest na etykiecie

A wyszedł inny. :evil: Ale nie mam pojęcia , to to za clemek ? Może Minister ???
Ogród Grodzi 21:34, 14 cze 2017

Do góry
Grodzia napisał(a)
Piwonie przy moim obecnym domu rodzinnym

Śliczne kolory
Ja nie piwoniowa, ale podziwiam to tu to tam .
Będę zaglądać, bo ciekawi mnie ta Twoja skarpa.
Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa 21:31, 14 cze 2017

Do góry
Kilka migawek z ogrodu

stipa z ubiegłego roku

trzcinniki KF sięgają już płotu,pogoda czerwcowa: deszcz i słońce bardzo im sprzyja

niedawno obsadzona rabata,wciąż myślę czy dobrym pomysłem będzie wkomponowanie w nią bukszpanowych kul?

Ogród wśród pól i wiatrów 21:30, 14 cze 2017

Do góry
margaretka3 napisał(a)
Dorodność Twoich warzywek powala mnie, a zarazem dołuje, bo od razu porównuję je do swoich, nadal kiepskich. Ale dostały już gnojuwkę, moze wreszcie ruszą. Od czterech dni robię sok z kwiatów czarnego bzu. Mam już ponad 60 buteleczek i słoiczków. I jeszcze jeden gar do zabutelkowania Uwielbiam. Dodaj, Jolu, do soku albo kwasku cytrynowego albo sok z cytryny, będzie jeszcze lepszy smak.

Gosia, na pewno Twoje warzywka też ruszą z kopyta A co do syropu z czarnego bzu ... wow!!! 60 buteleczek to nieźle poszalałaś U mnie wyszło z 10 słoiczków. Na razie nie robię więcej, bo nawet nie wiem czy się amatorzy znajdą na ten specyfik Dodałam jeszcze sok z cytryny, tak mi się wydawało, że z większą ilością cytryny nie będzie taki mdły.

Zostawiam kwiatka a właściwie to dziesiątki, chyba nawet setki kwiatków
Bonica na maxa zapączkowana!

Co się stało kwiatom ... 21:26, 14 cze 2017

Do góry
Ewelinka, chętnie prześlę nasionka orlika pod wskazany adres.
Eden to silna róża pozbiera się a ja jestem cierpliwa..poczekam na to co dobre ..bo na dobre ..warto czekać, Graham T też startuje od początku ,wiotka w porównaniu z Eden.
Abraham Darby taka była ..poddała się

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies