Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Bluszcz pospolity - Hedera helix 22:00, 10 maj 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Zależy jak grube jest drzewo. Jednak rozstaw co 30 cm całkowicie wystarczy. Uszczykiwanie na pewno zależy od wzrostu bluszczu - rób to intuicyjnie.

Dzięki Sebku za pomoc Już sobie zapisala w ogrodniczym notesie
Drzewa mam grube, bo stare, chyba mają ze 20 lat, ale będę sadzić co 30 cm, jak radzisz
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:45, 10 maj 2013

Do góry
Witam Cie Sebek pieknie u Ciebie
pozdrawiam
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:45, 10 maj 2013

Do góry
MarekW napisał(a)
na opuchlaki i inne dziadostwo siedzące w ziemi użyłem Dursbanu i na razie spokój tfu tfu

Jednak lałem dursbanem.....mój błąd
Ogród Sylwii od początku cz.II 21:42, 10 maj 2013

Do góry
dzięki Aguś i Sebek jeszcze pozachwycam się różanecznikami 'Cunningham's White' , za chwilkę przekwitną ....

Ogród Sylwii od początku cz.II 21:42, 10 maj 2013

Do góry
dzięki Aguś i Sebek jeszcze pozachwycam się różanecznikami 'Cunningham's White' , za chwilkę przekwitną ....

Ogród do kwadratu 21:41, 10 maj 2013

Do góry
Jestem zachwycony tą konsekwencją i elegancją roślin u Ciebie - jest ślicznie
Ogród Sylwii od początku cz.II 21:37, 10 maj 2013

Do góry
Łał! Jak się bawić to się bawić Dawaj dalej tą "nudę"
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:34, 10 maj 2013

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Sebek poszalałeś zakupowo Marmoladki słodkie! Uwielbiam te żurawki

Też mam do nich słabość
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:34, 10 maj 2013

Do góry
Syla napisał(a)
Wczoraj zaczęłam dzielić swoje żurawki .... W jednej części zżerają je opuchlaki których wygniotłam chyba ze 100 szt(preparat z lancą chyba nie zadziałał) z czterek sztuk żurawek (na więcej czasu brakło) ... były takie tyci tyci a z drugiej strony ogrodu grasują nornice .... No i jak tu żyć .... pozdrówka

Z tymi opuchlakami to masakra.....Ja trzy razy lałem dursbanem ( do tego mocniejszą dawkę niż pisali)- na razie poskutkowało - tfu tfu tfu!!!!
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:32, 10 maj 2013

Do góry
bociek napisał(a)
Sebek, to tanio opedziles zurawki Ja widzialam Marmoladke po 13 zl a sadzonki takie sobie - 3 lostki na krzyz. Wrzosce super. A carexy wypasione. Super Ci wszystko wypieknialo

Dopiero wypięknieje jak podrośnie Ale będę cierpliwie czekać
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:31, 10 maj 2013

Do góry
martaibartek napisał(a)
Sebku a od kiedy jesteś zadrutowany? Ja też jestm "aparatką"

Luty 2011
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:31, 10 maj 2013

Do góry
renata_z napisał(a)

Florowit do ..... ?
Pojechałam zakupic a tam tyle możliwości do tego , do tamtego....
Dla kazdej roślinki inny ?

Najlepiej działa ten uniwersalny - z warzywami i owocami na obrazku Właśnie dzisiaj nim podlałem większość roślin
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:58, 10 maj 2013

Do góry
Sebek poszalałeś zakupowo Marmoladki słodkie! Uwielbiam te żurawki
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:44, 10 maj 2013

Do góry
Sebek, to tanio opedziles zurawki Ja widzialam Marmoladke po 13 zl a sadzonki takie sobie - 3 lostki na krzyz. Wrzosce super. A carexy wypasione. Super Ci wszystko wypieknialo
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:09, 10 maj 2013

Do góry
Sebek napisał(a)

Oj tam oj tam

Właśnie wróciłem z ogrodu Byłbym dłużej, bo chciałem podlewać, ale Mama mnie wgoniła do domu
Z dzisiejszych prac to: przekopałem całą rabatę, wywiozłem z niej tylko 3 taczki kamieni - nie wiem jakim cudem rośliny tam w zeszłym roku urosły - od razu posadziłem tam dalie, mieczyki i wysiałem kosmosy - wymieszały mi się kłącza, także będzie pstrokacizna na całego
Dodatkowo cały czas robię kanciki - od razu piękniej
No i jeszcze trawę skosiłem, bo jak pies się w niej kładł to go widać nie było Niesamowicie rośnie po tej azofosce W poniedziałek chyba potraktuję ją bofixem, bo dwa mlecze mi w niej zakwitły - skandaliczny skandal!!!!

A tak w ogóle mam sklerozę - i to jaką!!! Miałem jechać do ortodonty - myślałem o tym pół dnia no i zająłem się czymś innym (ogrodem w sensie). Pewnie jak będę na kolejnej wizycie to się mnie spyta co mi wypadło - muszę wymyślić jakieś sensowne wytłumaczenie.....Przecież nie powiem, że trawnik musiałem skosić Tak czy inaczej noszenie drutu kolczastego wydłużyło mi się o dwa tygodnie.....

Nie zaszkodzi, im dłużej tym lepiej
Roztoczańskie klimaty 10:33, 10 maj 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
I mnie

A różowe pąki mają cunnighamy - ale kwiatki już są śnieżnobiałe - u mnie zaczynają spektakl

Haha tak tak już się rozwinęły i......są białe
Ogród u stóp klasztoru 06:41, 10 maj 2013

Do góry
alinak napisał(a)
Sebek dowiedz się czy będziecie mieć kartę muzealna . zdecydowanie ułatwia to szybsze wejścia i możesz na niej zwiedzić właściwie najważniejsze miejsca w 3 dni . wersal jest daleko od eifla .ale wszędzie dojedziesz . jednak doradzam wybrać się już o 8 rano . kolejki są 3 km.

Konrad znowu telepatia ...ja u ciebie

Oj tak Wersal musowo - dojedziesz pociągiem.... Sprawdź czy w necie biletów nie kupisz, bo najdłuższe kolejki świata.....
A do Luwru wejście tylko i wyłącznie z peronu metra , niemal pusto o przed głównym wejściem masakra jakaś...
Alinko zazdraszczam Paryża... To jedno z najpiękniejszych miast świata, kofam je.... I te sniadanka rano przy ulicy, ah , tęsknię ....
Majowo nie tylko w maju 00:30, 10 maj 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Witaj Jak dobrze, że mam taki komputer, że mogę sobie go spokojnie poobracać w rękach - bo dla takich tulipanów jak Twoje warto Cudowne

Dzięki Sebek,
Wiem ze jesteś prawą ręką Pani Danusi. Naczytałam sie was swego czasu
Zanosi sie na kolejne ogtodowiskowo zerwane noce. Tym razem aktywniej.
Ogród u stóp klasztoru 23:35, 09 maj 2013

Do góry
Sebek dowiedz się czy będziecie mieć kartę muzealna . zdecydowanie ułatwia to szybsze wejścia i możesz na niej zwiedzić właściwie najważniejsze miejsca w 3 dni . wersal jest daleko od eifla .ale wszędzie dojedziesz . jednak doradzam wybrać się już o 8 rano . kolejki są 3 km.

Konrad znowu telepatia ...ja u ciebie
Ogród u stóp klasztoru 23:30, 09 maj 2013

Do góry
.Ale cudnie.......
No i wiesz co - też jadę....No dasz wiarę? Za niecały miesiąc......

A daleko jest Wersal od Wieży Eiffla? Bo nie wiem czy mamy go w programie, a nie wyobrażam sobie tam nie wdepnąć choć na chwilę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies