I tu właśnie odpłynęłam chciałam się przywitać, bo od jakiegoś czasu już podglądam nieśmiało, ależ cudny raj na ziemi stworzyliście widać jak bardzo to kochacie, a rośliny się odwdzięczają pięknie i klimatycznie w każdym zakątku, aż dech zapiera, taka naturalność coś niesamowitego, pozdrawiam
W maju 2015 w naszej wiosce udrażniano rowy melioracyjne. Panowie z miłą chęcią zamiast wywozić gdzieś ziemię, a właściwie kilkunastometrową warstwę z trawą (i chwastami, ale darowanemu koniowi w zęby się nie zagląda), zrzucili ją kilka razy na nasze glinowisko od frontu.
No i mieliśmy "trawę z rolki"
Z większych transferów do KS Małopolski Ogródek odnotowano natomiast pojawienie się w składzie imć rododendrona:
i ścieżki z orzechowych krążków:
Asiu i Haniu - dziękuję za przywitanie
Tym milsze i bardzo symboliczne, że jedna z Was jest imienniczką mojej Żony, a druga - córeczki
Tymaczasem w kwietniu 2015 pomalutku przybywało roślin. Sadziliśmy je tu i ówdzie - może trochę bez planu, ale z drugiej strony moja Żona jest przeciwniczką grządek i rabat "od linijki", więc... w tym szaleństwie była metoda
Kiedyś tak zrobię, przebiorę się i zatańczę
Tak, żywopłot planuję, z czasem, bo od razu nie wyjdzie, choc mimo ogromu pracy, ciut żal tych kulek, 5 lat zabawy. Niestety , tak jak mówisz, siły nie te
Trudno znaleźć idealne rosliny, byliny chyba najwięcej pracy dają i najbardziej jednak kwiecie cieszy
Znajdą się chętni na moje nadmiary, na razie w głowie sobie planuję, jak sie coś wyklaruje, w czyn wprowadzę, dzięki Ewo
żeleźniki kwitną, ale znowu w tym roku jedna kępa, pozostałe 2 nie, tak stale na zmianę.
i krzewuszka, ostro ją tnę, więc w tym roku skromnie
Takiony stoją ładnie. Inne brzoskwiniolistne to zależy. i nie wiem od czego, ale wystarczy kawałek pręta i stoją Wczoraj mi deszcz położył białe w jednym miejscu..
A pozostałe nawet nie dały się ulewie, krótko padało ale dość intensywnie.
Kasia, nudzić nie, tyle pracy w nim, wczoraj rodki skubałam, twarz cała w bąblach od komarów, mimo ochrony, cos tam zrobiłam i w końcu dałam drapaka
Pęcherznice kupiłam gotowe, teraz moja rola aby góra te kulki poprzez cięcie uformować.
Tys zdolniach, uda się
A hibiskusy rok temu bylinowe kupiłam, same liście miały, w tym roku ruszyły ładnie, ale czy zakwitną, nie wiem, buź