A może ja Cię skuszę zestawieniem hortensji z rozplenicą ??... Te różowiejące kwiaty w komplecie ze szczotkami są według mnie prześliczne
Zobacz .. Zdjęcie Gardenarium
Mam wybrane 10 roślin, zobaczę jak to będzie się oceniać. W każdym razie mam swój wkład w historię ogrodnictwa w Polsce okazuje się jednak, że nie tylko w Polsce
To co zrobiłaś ma sens, bo proste rabaty są proste w pielęgnacji. Pielenie i tak cię nie ominie, bo ogród to wieczna praca, ale jeśli ją lubisz - to dasz sobie radę
Ja też w sumie zapomniałam, chociaż w tym ogrodzie pierwszym są i to sporo, fajne odmiany i jestem zadowolona. Teraz wracają u mnie do łask. Będę je sadzić w większych ilościach i wyborze gatunków.
Słuchajcie, w sobotę nie skosił Witek trawnika, bo padało. mnie nie było, w poniedziałek nie, we wtorek lało, dziś nie...normalnie trawa "do kolan". Co tu robić? Idę kosić.
To stare zdjęcie z 2009 roku co prawda, lało to i nowego nie zrobiłam dla Łukasza, teraz Kropka jest stara ( ma 16 lat) i nie wymaga golfika ani kaloszków, jakoś chodzi "goła" na spacerki.
Najgorsze jest to, że matę kładą projektanci ogrodów, preferują to między użytkowników Zwykły użytkownik ogrodu może się nie znać na początku, ale jeśli przyjeżdża do niego ogrodnik i zakłada ma rabatę wyścielając matą, to to porażka.
Nawet w telewizji na kanale TTV jest program "Odlotowy ..." , pan, który prowadzi program (oglądają widzowie przecież) preferuje matę i zakłada ją w ogrodach, a najgorsze, że pod różaneczniki i drzewa też. Potem ludzie to mylą ze zwykłą folią. Wtedy już woda nie przeleci na pewno. A roślinki usychają.
Irenko, ależ ona ma kaloszki, czarne Zakłada je na okazję sypania soli zimą, bo ją pieką łapki i nie może iść po szosie Wtedy mus kaloszki zakładać i golfik czerwony
A żurawkę 'Southern Comfort' połącz z Carex buchannanii.
Jako takiego nie znam cisa Aurea, jest albo 'Elegantissima" albo Semperaurea" albo 'Fastigiata Aurea', 'Aurea Decora', 'Dovastonii Aurea'.
Te dwa pierwsze i dwa ostatnie są dość niskie, rosną wszerz więc na szpaler niski się nadają. 'Fastigiata Aurea' zaś jest wąski i kolumnowy i nadaje się na solitery, obeliski a nie na żywopłot, bo to będzie bardzo drogi żywopłot.