Zakupiłam dzisaj 14 jezówek bo mi ślimory wyżarły wiosną i mam dziury na rabatach w nasadzeniach . Obiecałam sobie jednak sadzić po deszczu w gumowcach, bo ostatnio na pediciure miałam nogi jak oderwana od pługa....
Tak sobie dzisiaj posiedziałam na tarasie. Meble sa u mnie bezużyteczne, wolę siedzieć na deskach... Wiem, wiem widać mnie w kulach A jak sobie popatrzyłam na zemstę ogrodowiska czyli siewki werbeny w żwirku i karmnika, to mi się odechciało roboty
Znów muszę żwirek oblecieć roundapem...
Właśnie... jedna z moich koleżanek zawsze mi powtarza za dużo wszystkiego, nie wiadomo na co patrzeć. Ale jednym się podoba dużo i gęsto a innym rzadko i przejrzyście.
Małgosia, każdy na początku jest raczkujący, tak więc bez stresu, dasz rady
Mam cisa hicksi, czy jak tam to się pisze I dobrze widzisz, przed cisami są limki.
To one właściwie tu królują, cisy są tylko tłem
I jeszcze moje kwiatki
Następny własny "chów" z nasionka- dzwonek ogrodowy
Różowa róża rusza:
I znów biała
Rabatka z Anabelką:
I właśnie odkryłam, że również z nasionka przeżyła zimę i rozkwitła Wdówka Kaukaska, tylko jej nie obfociłam
Dziś kupiłam malutkiego cisa Media Groenland ( będę go formować, jak troszkę podrośnie) i przecenioną kostrzewę siną ( malutką kępkę za grosze), może akurat odżyje
Witam
Proszę o poradę co zżera moją przywarkę japońską. Nie widać na niej żadnych osobników a marnieje w oczach. Kupiłam ją w zeszłym roku pięknie kwitnącą, w tym roku nie ma kwiatów i wygląda okropnie
Da się ją uratować?
Konfiturę z płatków jadłam raz i to kompletnie nie moje klimaty a nalweki to nawet nie wiedziałam że się robi. Muszę zerknąć (mam taką książkę jak robić naturalne kosmetyki) może są jakieś przepisy na kosmetyki, byłabyś zainteresowana czy wolisz coś do skonsumowania?
No już nie przesadzaj, widziałm Twoją i jest równie piękna .
W gratisie dostałam , posadziłam ją obok Summer Song, ciekawe jak się będą razem prezentowały - ale SS jeszcze nie kwitnie bo dostała mocno od mrozu.
Dostałam od mamy dzisiaj takie kwiatki, czy ktoś wie co to za roślinka?
Niski, około 20 cm, szybko się rozrasta, ma rozłogi, ponoć kwitnie drobnymi jasnymi(?) kwiatkami
I takie wezmę na jesień, również proszę o identyfikację
( wysokość podobna do liliowców)