Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat

ola12 15:00, 21 lip 2017

Dziękuję p Danusiu za piękny projekt jestem bardzo wdzięczna.Pozostaje mi teraz poszerzyć rabatę i dobrać rosliny tak zrobię! Pomyślę o tym w nocy bo tylko wtedy mam czas ,ale co tam kiedyś się odespi.W końcu mam propozycję od samej szefowej więc wypada nie dać plamy. Jeszcze raz wielkie dzięki
Channach 15:14, 21 lip 2017

Te bukszpany sa mojej produkcji, tzw cięcie kosztów, rosły na tej rabacie trochę inaczej i je przesadziłam. Szkoda mi było wyrzucać, a płot spokojnie zarosną... kiedyś
gosiacz22 15:53, 21 lip 2017

Witam, Planuje posadzić w narożniku skarpy otaczającej taras dwie brzozy Youngii szczepione na pniu. Skarpa ma 2 m szeokości. W jakiej odległości od tarasu najlepiej je posadzić i ile od siebie?
asiulka 17:59, 21 lip 2017

Witam ma może jeszcze ktoś jakas koncepcje na mój ogródek? A może coś by zrobił żeby zostały te jalowce przy drodze bo teściowej jest ich bardzo żal przesadzać he he
frezja 18:50, 21 lip 2017

asiulka napisał(a)
Witam ma może jeszcze ktoś jakas koncepcje na mój ogródek? A może coś by zrobił żeby zostały te jalowce przy drodze bo teściowej jest ich bardzo żal przesadzać he he

Słuchaj szefowej...i działaj.
ela_z 19:59, 21 lip 2017

asiulka napisał(a)

Powtorze za frezja sluchaj Danusi. Ja skorzystalam z kilku jej rad i jestem mega zadowolona, chociaz na poczatku troche krecilam nosem. Szybko jednak przekonalam sie ze szefowa zawsze ma racje Polowa ogrodowiska dalaby sie pokroic za taki projekt. Ja po cichu licze ze doradzi mi w kwestii mojej sciany placzu
Gardenarium 21:06, 21 lip 2017

Dwa drzewa, albo kolumnowe, bordowe, albo większe, o dużych, zielonych koronach zasłaniających te domy wiszące nad ogrodem. To musisz zasłonić.

Plus miskanty 'Variegatus' i hortensje np. 'Vanille Fraise'.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 21:07, 21 lip 2017

Dwa drzewa to może za mało powiedziane. raczej trzy drzewa

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 21:10, 21 lip 2017

gosiacz22 napisał(a)
Witam, Planuje posadzić w narożniku skarpy otaczającej taras dwie brzozy Youngii szczepione na pniu. Skarpa ma 2 m szeokości. W jakiej odległości od tarasu najlepiej je posadzić i ile od siebie?

Trudno powiedzieć bo nie ma zdjęcia. Zależy też od wysokości pnia, czy wysoko szczepiona na 3 m czy niżej. Pokaż jakieś zdjęcie, gdzie chcesz to posadzić. Ułatw zadanie.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 21:12, 21 lip 2017

asiulka napisał(a)
A gdyby dac gdzieś wrzosy albo hortensje? bo bardzo mi się one podobają

Masz tam namalowane falki i znaczki, to mogą być wrzosy i hortensje

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies