Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 13:19, 24 mar 2024

Do góry
Rolnicy sie nie uczą ekologii, wypalają granice tłumacząc, że to ogranicza kleszcze, ale ile innych prócz kleszczy zginie....

Pomijam już, ze zadymienie okolicy ( również z cieplarek i domów jest takie, ze tych ostatnich z dymu prawie nie widać, jak oddychać?

Nareszcie balerina przyrosła, rozsadziłam po 5 latach mam dwie

A tu od Uli i od Dorotki
Do raju daleko - u Ewy 13:19, 24 mar 2024

Do góry

Zaczęły już żonkilki

Blaski i cienie nowego życia 13:17, 24 mar 2024

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Ja dopiero co miałam zrobione pod domem rabaty, sprzątnięte po zimie, a ten pieron właśnie zrobił zielony dywan....

A u mnie chyba powodem był kompostownik po drugiej stronie tui. Podagrycznik sobie czerpał z niego na maksa.
Zielone dywany chciałabym np. Z bodziszków....tu trzeba się naczekać

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 13:14, 24 mar 2024

Do góry

na jutro znowu mamy alert przed mrozem
A liliowce już zaawansowane i narcyzy między nimi się sprawdziły

Do raju daleko - u Ewy 13:12, 24 mar 2024

Do góry
Wczoraj i dziś podziałaliśmy w ogrodzie. Większośc prac porządkowych zakończona. Teraz czeka mnie nawożenie.
Krokusy już przekwitają

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 13:12, 24 mar 2024

Do góry
piwonie na takim etapie

Magnolie na takim i zaczynają kolejne

nadal kwitną iryski

a zaczynaja już kolejne rośliny. tą swego czasu z lasu przyniosłam, pomału jej przybywa
Ogród z plażą 12:58, 24 mar 2024

Do góry
ajka napisał(a)
Tak to wygląda jak kwitna hortensje, tu jeszcze bez ścieżki.

Ależ zdjęcie! Harmonia i piękno. Wspaniałe .
Blaski i cienie nowego życia 12:52, 24 mar 2024

Do góry
ewsyg napisał(a)
U mnie też jest podagrycznik i corocznie muszę go plewić. Masakra. Do tego skrzyp i perz. zacne trio

Rzeczywiście ciekawe trio, skrzypu nie plewię choć w ostatnich mokrych latach jest utrapieniem w przedogródku. Temat chwastów dobija,a plewienie to syzyfową praca, bo chwasty rosną jak szalone
Teraz na topie kolejna rabata, liliowcowa
Na dużej rabacie rosną bodziszki od Ciebie

Ogród z plażą 12:45, 24 mar 2024

Do góry
Tak to wygląda jak kwitna hortensje, tu jeszcze bez ścieżki.

Ogród z plażą 12:39, 24 mar 2024

Do góry
Jolu dziękuję za chęć pomocy. Między hortensjami limelight, a szafirkami jest około 80cm. Pomyślałam by za szafirkami, które mi się strasznie namnażają, posadzić ułudke wiosenna, może w dwóch kolorach biała i niebieska, mogą nawet wychodzić za hortensje i stworzyć dywanik, tak jak mówisz. Obok mam jeszcze brunnery, więc kolorystycznie chyba by wszystko grało. Hortensje teraz są przyciete więc słabo widać.

Blaski i cienie nowego życia 12:14, 24 mar 2024

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Napracowałaś się. Ja idę na łatwiznę i tam gdzie mam podagrycznik sadzę pióropusznik strusi. Niech wypiera. Ale mam też w innym miejscu, gdzie rosną byliny i tam tępię każdą znalezioną sztukę. U mnie większym problemem jest różnego rodzaju trawa, która się wysiewa w masakrycznych ilościach we wszystkich możliwych miejscach. A wiadomo, że wolne przestrzenie między bylinami tylko czekają.

Gosiu, może 2,3 lata temu usuwałam podagrycznika, ale nie było go tak dużo. Po drugie to miejsce jest nasłonecznione i nie wiem jakie rośliny powstrzymają jego rośnięcie. Wymyśliłamm ożankę na końcowej części rabaty bo dalej też rośnie. Będzie jednolicie. Czyli dużą plama
Po wyplewieniu

Z trawą też mam problemy, jest wszędzie, zwłaszcza na wyplewionych miejscach
Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały 11:21, 24 mar 2024

Do góry
Ja swoje kupiłam tutaj, są twarde i posłużą wiele lat.

cena za 5 sztuk
Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały 10:56, 24 mar 2024

Do góry
Tych tac to chyba trochę dokupię, bo są wygodne. Zwłaszcza do podlewania od dołu. Znalazłam te same, ale już po 13 zł (w 2020 r. były po 7-8 zł). Moje pomidorki siane 20 marca w wczoraj skiełkowały. Najszybciej Betalux i Cornabel (te już na parapecie), reszta na ogrzewanej podłodze.

Zamówiłam dziś 4 szt. berberysa Chocolate Summer na rabatę wschodnią bordowo-białą oraz brakujące czereśnie do sadu - Kordia i Regina. Cisy posadził wczoraj mąż w mieszance Toszki dla cisów.
Pachnący różami, malowany bylinami 10:49, 24 mar 2024

Do góry
U mnie właśnie pada śnieg

Pachnący różami, malowany bylinami 10:39, 24 mar 2024

Do góry
Z moimi 9 sztukami wyglądam przy Was jak uboga krewna

rozpoczęłam hodowlę marchewki w wytłoczkach po jajkach

Umieściłam w mojej cieplarce nasiona marchwi

Część już ma kiełki, więc umieściłam je w wytłoczce po jajkach. Póki zapełniony jest jeden rządek.

Ania na Żuławach 10:22, 24 mar 2024

Do góry
Żeby się nacieszyć krokusami, przyniosłam je sobie do domu

Ogród Basi i Romka 10:04, 24 mar 2024

Do góry
Siedzę w domu, przez pogodę, chociaż się przejaśnia, może uda się wyskoczyć do ogrodu? ale narazie pomyślałam, że pochwalę się eMa pomidorami taką budowlę mam, hmmm... w sypialni, tam jest najbezpieczniej, chodzi o Filemona
Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 10:02, 24 mar 2024

Do góry
Kontonaogrod napisał(a)

O Pani, kropelka porannej rosy w zielonym kielichu podana
Nasz przydomowy ogródek 09:28, 24 mar 2024

Do góry
Haniu mój hipeaster dorodny bo cebula prosto ze sklepu. Prawdopodobnie nie potrafię jej za rok podobnie utuczyć.

Ewo takie pieski po przejściach są najwierniejsze. Bari łazi za mną krok w krok i jest problem aby samemu wyjść bezboleśnie i bez zauważenia na zewnątrz bez pieska. Jak ubieram ciuch to on już przy drzwiach waruje.

Jolu doczekasz się też kwiatów. Zrobiłem kanciki ale są do poprawki - muszę się lepiej przyłożyć.

Halinko piesek przeleżał na fotelu zimę to i tęskno jak i nam do słoneczka.

A tu rabatka pod świerkiem który w jesieni został zdecydowanie obcięty. deszczyk jak widać dociera do gleby a i trawa ruszyła. Zaczyna mnie nachodzić czy znowu nie posadzić pod nim hosty i hortensje bukietowe jak było dawniej. Od tamtej strony odżywa runianka a z tej strony pusto.
Ogród Basi i Romka 09:22, 24 mar 2024

Do góry
A dziś taka mała relacja z uprawy moich judaszowców W zeszłym roku wysiewałam judaszowce. W maju wzeszły i były takie

Miesiąc później już takie

Na zimę wystawiłam je do chłodnego pomieszczenia, zgubiły listki, jakiś czas temu wypuściły nowe i teraz są takie, rosną

Jeden jest tylko trochę mniejszy, razem mam ich 4 sztuki, jak będzie ciepło będę je wystawiać na dwór, ale jeszcze chyba w doniczkach będę je miała
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies