Na stawy to róża.
Ja też do niedawna nie wiedziałam, że istnieje taka roślinka.
Przy zakupie nasion "rzuciła" mi się w oczy
Jak jesteśmy nad oczkiem to wrzucę macierzankę.
Z wieści ogrodowych.
Przyjechało dzisiaj 10tuj i 20 worków kory.
Większość poszło na hortensjową. Stwierdzam, że to niesamowite ile zyskuje rabata dzięki wysypaniu kora (a może traci na ściółkowaniu ścięta trawa? W każdym razie bez niczego była nie do opanowania)
Muszę zrobić kanciki, bo już zarosło. i cały czas szukam weny na rabatę ostatnią która mi została do zrobienia.
Będzie maks 5m x 1,5m,
A mam takie rośliny do wykorzystania:
- grujecznik (jeszcze malutki)
- 3 bergenie
- 4 malutkie hortensje jeszcze, nie pamiętam ich nazwy ale na pewno to z tych mniejszych
- krzewuszka
- świerk miniaturka
- 2 malutkie miodunki
- bukszpany
Agi zdjęcie dla Ciebie. Tak jak pisałam wcześniej po jednej stronie garażu są brzydkie.
Niczym nie pryskam. W zeszłym roku po posadzeniu też wolno rosły, ostro ruszyły w tym roku
Ta Lenka jest słodka, soczysta i taka sprężysta w konsumpcji.
Wysiałam ją w marcu jak ziemia rozmarzła, uniknęłam dzięki temu wszelakich plag, które mnie zawsze nawiedzały jeśli chodzi o marchewkę.
Teraz tak będę robić co rok
Queen of Sweden bardzo mi się podoba, ale dostępna tylko na allegro. Strasznie bym chciała ją mieć. Podoba mi się jej kolor i kształt kwiatów.
Munsted Wood dostępny w jednym sklepie, ale nie ma tam innych. O, rany, a ja bym chciała w jednym sklepie zrobić zakupy, zeby za przesyłkę nie płacić podwójnie. I bądź tu człowieku mądry. Zachciało mi się rabatki o tej porze roku!