Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z rzeźbą 21:23, 04 lip 2017

Do góry
Zana napisał(a)
Mam nadzieję, że przesyłki deszczowe nadane i odebrane.

U mnie pogoda była taka sobie. W ubiegłym tygodniu kupiłam trawę carex phoenix green, która już od zeszłego roku za mną chodziła, dodatkowo zmotywowała mnie Iza/Ursa. No i wzięłam się za przerabianie rabatki przed bordowym buczkiem, bo zrobił się tam nieakceptowalny bałagan. Nie odbiły trzy sztuki rozplenicy Hameln gold, trytomy, małe miskanty a jeżówki Caribbean Green wybujały pod niebo. Wykopałam to wszystko, dodatkowy wykopałam kukliki i rosnące na przodzie rozchodniki Stardust. Oszczędziłam jedynie fioletowe liatry, bo urosły jak oszalałe i szkoda było mi ich ruszać. A i jedną Caribbean, która rośnie z boku też ocaliłam. Zgodnie z zasadą im mniej tym lepiej posadziłam carexy z jeżówkami Green Jewel. Jeżówki przesadzałam, dzięki tym deszczom ziemia była na tyle mokra, że udało mi się je wykopać z dużą bryłą i mam nadzieję, że zniosą to bezboleśnie.
W związku z tym, że niebiosa nie mogły się zdecydować czy ma świecić słońce, czy też może zesłać kolejną porcję deszczu przesadzałam i sadziłam nie mogąc za długo kontemplować ustawienia jeżówek wśród carexów i efekt oczywiście nie do końca mnie zadowala.
Wstawię kilka zdjęć aczkolwiek na żywo wygląda to jednak lepiej, na dodatek bez słońca też efekt nie taki.

Generalnie mimo braku pełnej satysfakcji jestem zadowolona, bo miejsce się uspokoiło, obok zaczynają kwitnąć ostre kolorem tawułki w dużej masie i taka pstrokacizna działała mi na nerwy.

cudnie Anula! w prostocie siła i czysta zieleń wystarczy na piękną rabatę. mnie też ciągnie coraz bardziej do rabat zielono-zielonych, niewiem czy to nie przemęczenie pędem życia..? wyjatkowo dużo spokoju szukam w ogrodzie...
Do raju daleko - u Ewy 21:22, 04 lip 2017

Do góry
O i przyszła trzecia paczka:
turzyca sztywna Aurea (jeżeli wiecie o co chodzi, bo jak nie)
dzwonek dlmatyński

Holandia, Ogród w Appeltern 21:20, 04 lip 2017

Do góry
A tu bordowe buki z żółtymi akcentami.

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 21:20, 04 lip 2017

Do góry
Angeliko cieszę się, że przywiało Cię do mnie
Akurat nie sądzę, że Cię przeceniam- zbyt skromna jesteś!

Co do podokiennej- zmiana dotyczy i kształtu i wielkości. Plan kształtu wrzucę jutro, bo chcę zaznaczyć rabatę, o której mowa, a na telefonie chyba nie umiem

Edit- udało się- chodzi o tą na niebiesko- kształt nie jest na niebiesko Kolor jest tylko celem zaznaczenia obiektu zainteresowania

Holandia, Ogród w Appeltern 21:17, 04 lip 2017

Do góry
Ogród z miskantami i bordowymi bukami oraz niebieskimi dodatkami.

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 21:16, 04 lip 2017

Do góry
Makusia napisał(a)
Przyszłą kulkową w stanie na dziś:

Dziewczynko, gdzie Ty tu masz burdello?? No ja Cię prosze! Ty chyba jeszcze nie widziałaś syfu w ogrodzie...
Holandia, Ogród w Appeltern 21:13, 04 lip 2017

Do góry
Bardzo podobały mi się te murki "muśnięte nutką czasu".

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:12, 04 lip 2017

Do góry
kasiek napisał(a)
Widoczki z niebem bajeczne! Oczko to ostatnie bym zlikwidowała bo myślę że dwa masz piękne a z oczkiem sporo roboty jest ... Nie dodawaj sobie bez sensu roboty bo się zajedziesz , a leżaczki czekają

Kasiu widoczki rekompensują mi bardzo moją niemoc ogrodową

Ja już nie chcę 3 oczka, bo od kilku lat mam taki sam krajobraz...fotki są dedykowane dla Ani, bo ona ma jeszcze większe wyzwania, to tak dla podtrzymania ducha i wzmocnienia wirtualnego sił i wsparcia w działaniach ogrodowych

Sama mam w tym roku problem z prawym barkiem i lewym nadgarstkiem, przy takich warunkach pogodowych i z gliną każda próba mojej pracy w ogrodzie spełza na niczym, każde podejście do rabaty to tylko robot i kilof.....

Ja to sobie mogę tylko bukszpanowe kulki wycinać

aaa....papryczki chilii sobie jeszcze posadziłam w doniczusiach
Zielonym do góry... 21:12, 04 lip 2017

Do góry
no troche mi zeszło z tymi obiecanymi fotami ale urlop mi wypadłi 2,5 tyg zrobiłem sobie odwyk od kompa

i moje ulubione zachody słońca

Holandia, Ogród w Appeltern 21:09, 04 lip 2017

Do góry
Ogród ze "stolikiem w oknie"

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:07, 04 lip 2017

Do góry
Iwonka napisał(a)
Co to za gatunek trawki, tej jasnej pomiędzy szałwiami? Przepiękną kompozycję uzyskałaś!

To carex Evergold.
Holandia, Ogród w Appeltern 21:07, 04 lip 2017

Do góry

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:06, 04 lip 2017

Do góry
Jeszcze raz wesoła rabata

Znowu na wsi 21:05, 04 lip 2017

Do góry
Joku napisał(a)
Na koniec cieplejsza tonacja

Super zestawienie, lubię kwitnące diabolo a jeszcze bardzie jak tworzą się owocniki, wygląda wtedy zjawiskowo
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:01, 04 lip 2017

Do góry
yolka napisał(a)
Czytam, że deszczu wyglądasz, u mnie jak żadnego roku nadmiar, zawsze narzekałam, a tu taka niespodzianka. Życzę Twojemu ogrodowi deszczowych chmur

Jolu czaruj bardziej...wyglądam deszczowych chmur i nic, trafiają się takie na kilka kropelek, jest wietrznie i wysuszająco, a to dopiero początek lata, nawet pelargonie na tarasie skąpo kwitną...trudny rok...
Ukwieconą donicę zostawiam dla Ciebie
Holandia, Ogród w Appeltern 21:00, 04 lip 2017

Do góry

Ogród z uśmiechem 21:00, 04 lip 2017

Do góry
Makao_J napisał(a)

No to pokaż jeszcze raz. Zadowolona jesteś z niej?

Jestem z tej róży bardzo zadowolona. Jest piekna Pachnie, wygląda i nie choruje
Jolanka

Holandia, Ogród w Appeltern 20:56, 04 lip 2017

Do góry
Ogród z niebieskim murkiem i różowymi dodatkami.

Od nowa ... na przekór wszystkim 20:56, 04 lip 2017

Do góry
iwka napisał(a)
ja mam berberys Maria, hosty i przetaczniki. Hosty tak się rozrosły, że zasłaniały przetaczniki, liści musiałam trochę usunąć

a teraz przetacznik przerósł hosty

przetaczniki mega są, obserwuj jak długo cieszą oko
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies