Mazan, dziękuję. Poniżej zdjęcia. Ja niestety poza tymi gąsieniczkami (znalazłam 3), nie widzę żadnych szkodników, ale zapewne nie wiem na co patrzeć, dlatego zdjęć tak dużo. Gdyby to było mało, zrobię lepszym aparatem.
Witam. Jestem nowy na forum. Od dłuższego czasu je skrupulatne śledzę, tym razem sam postanowiłem skorzystać z pomocy fachowców.Trawnik z rolki trzy letni. Od kilku tygdni zaobserwowałem w trawie chwasty jak na załączonym zdjęciu. Czy to może być wiechlina lub chwastica jednostronna ?
Moje bukszpany kupione w L też przez pewien czas tak wyglądały ale nic nie robiłam. Ja leniwa jestem i stwierdziłam że jak padną to padną, kupię daniki. No i nie padły. Przycięłam normalnie jak pozostałe. Coś tam jeszcze w nich przysycha ale biegać przy nich nie będę. Muszą sobie radzić
Co Ty chcesz od tego zestawienia? Mi się podoba. Kolory się łączą. Jedynie różu bym gdzie nie gdzie dołożyła. Tu niższego tam wyższego
A Maria czemu tak kiepsko? Czy czasem coś jej liści nie wciąga? Taki białe albo żółte puchate mszyce? Mi kiedyś berberysa tak załatwiały. Może zetnij te łyse to odbije jeszcze raz.
Trochę liliowców mam jeszcze tutaj przy niby-altance mam zamiar je jednak przenienieść a w ich miejsce dosadzić np jeżówki i wtedy by były po obu stronach róży
Przy okazji inne nasadzenia jeżówki, róża New Dawn, powojnik Polish Spirit, kosmosy: