ładne masz kwiaty w donicach
moja stokrotka afrykańska nie chce kwitnąć, lawenda w donicy przekwitła, a bratek przerósł i właściwie tylko zielenina mi została w donicach
Z pomidorków jestem dumna, bo od A do Z sama zrobiłam, późno siałam, a jednak owoce są.
U nas dosłownie codziennie leje, ochłodziło się, pogoda iście jesienna, bo liście żółte na potęgę lecą.
Z ogrodem mam nadal tyły, na razie w toku walka ze ślimakami
pomidorki
2 odmiany, jedna od Ryski i drugie w prezencie dostałam, przy okazji zakupu nasion.
Oby dojrzały
rano zakupiłam kolejne trawy do mojej rewolucji
Pokażę Wam teraz rabatę, na której odzyskaliśmy sporo miejsca wyrzucając uschłe cyprysiki i przenosząc tuję w inne miejsce. Na zdjęciach to zbyt dobrze nie widać, ale za różami jest miejsce w wielkości 2m długości x 1m szerokości. Myślę nad tym jak to obsadzić. Muszą to być wysokie rośliny, bo niskie będą miały za mało słońca. Może dołożyć jeszcze jedną pergolę, a nanią pnącą różę? Obok ma pergoli mam Eden Rose, więc myślę, jaka róża może do niej pasować i do tych róż krzaczastych. Dołożyłabym do nich powojniki.
Myślę też o 2 różach lub hortensjach na pniu. Co o tym myślicie? Jakie macie pomysły?
Zatem to nie albizja, teraz lepiej widać, będzie to, co piszesz
Szukasz drzewka, może klon na pniu Golden Globe lub Sheridan Gold??
Mam oba, świetnie sie sprawdzają, cięte w kulę, mam je pod czerwonymi okienkami.
Ogóreczki pierwsza klasa
Bardzo fajnie wyglądają w wersji "stojącej" i pewnie lepiej się je zbiera
Ja też mam pierwszy zbiór za sobą
Tylko ze słoikami muszę poczekać bo kilka mi poprzerastało. Na szczęście moja córcia je uwielbia więc pałaszuje na bieżąco
Alicja nie przesadzaj raczej cokolwiek leniwy obserwator
ta kulka może już w następnym roku mieć przyrosty 10-15cm a w kolejnych latach 20-30+ a może być do końca mikroszkopkiem -wszystko zależy od odmiany , zmierz przyrosty roczne
"białe pierzaste" to perukowiec z poranną rosą
buk Purpurea Pendula w 2010 był taki a posadzony chyba 2006