Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

dominika_ 10:05, 22 lip 2017

Bardzo ładne zdjęcia Paula, u mnie w jednym miejscu mam posadzone hortki bordowy i żurawkami, ale pomiędzy wsadziłam jeszcze rozplenice bo mi za pusto było.
paulina_ns 10:49, 22 lip 2017

dominika_ napisał(a)
Bardzo ładne zdjęcia Paula, u mnie w jednym miejscu mam posadzone hortki bordowy i żurawkami, ale pomiędzy wsadziłam jeszcze rozplenice bo mi za pusto było.

Domiś też się zastanawiam, czy przed hortkami i trawami nie dodać bordowych żurawek, wprowadziłyby trochę koloru, tylko u nas po szkółkach teraz żurawki dosyć drogie są po 12-13 zł, a jeszcze nie tak dawno kupowałam po 3zł, więc różnica jest na razie trochę koloru dodał red baron, dzisiaj stoi już na baczność

paulina_ns 10:50, 22 lip 2017

Jeżówki, nie mam ich za wiele ( jeszcze hihi), ale tak cieszą.

paulina_ns 10:55, 22 lip 2017

To miejsce kocham , a zwłaszcza do popołudnia jak fajnie promienie słoneczne na nie padają

Cieszy mnie bardzo, że ID trochę ruszyły, dzisiaj wieczorem podleje je jeszcze gnojóweczką, może się odwdzieczą

i na koniec Pinky Winky lubię ją

Lecę szukać cienia w ogrodzie i plewić Miłego weekendu wszystkim odwiedzającym życzę
ania1110d 11:25, 22 lip 2017

Awatarek świetny a córcia... jaka kochana
Hortensje i trawki bardzo mnie się podobają ale jakoś u siebie nie mam ich dużo chyba czas dokupić kilka odmian
Magleska 14:30, 22 lip 2017

paulina_ns napisał(a)
To miejsce kocham , a zwłaszcza do popołudnia jak fajnie promienie słoneczne na nie padają

Cieszy mnie bardzo, że ID trochę ruszyły, dzisiaj wieczorem podleje je jeszcze gnojóweczką, może się odwdzieczą

i na koniec Pinky Winky lubię ją

Lecę szukać cienia w ogrodzie i plewić Miłego weekendu wszystkim odwiedzającym życzę

Co to te wysokie trawki ? Pięknie wszystko wygląda , ta z hortkami część też cudna , bardzo mi się u Ciebie podoba , zostaję na kawkę świetna fota jeżówek
Marzenaka 20:39, 22 lip 2017

Pięknie u ciebie, wszystko nieźle ci rośnie. Ładne ujęcia i cieszą oko takie zakątki.
BasiaLT 20:44, 22 lip 2017

Ślicznie rabaty się prezentują.
Agania 21:32, 22 lip 2017

Paulinko ogród jest tak śliczny jak Ty i Twoja córeczka

Pytałaś o Turzycę Everillo...tak przezimowała i mam ją drugi rok, miałam dwie sztuki, jedną posadziłam w zaciszu w mokrym i raczej ciemnym miejscu, przezimowała, ale wyglądała kiepsko, podzieliłam ją i posadziłam do skrzynki...ala warzywnej

Drugą posadziłam przy rabacie przy opasce domu w miesjcu suchym i jeszcze pod jałowcem, ta też przezimowała i jej nie dzieliłam przyrosła niewiele, ale wygląda zdrowo..jutro zrobię Ci foty

Lubi sucho i słonecznie

Piękne masz jeżówki
jolka 23:38, 22 lip 2017

No muszę powtórzyć, piękne masz jeżówy A ten zakątek z trawami, wcale się nie dziwię, że lubisz, bo piękny jest Przypomniałaś mi o stipie, nie siałam jej w tym roku, a ubiegłoroczne rośliny wywaliłam wiosną. Może jeszcze do nich wrócę, bo ślicznie u Ciebie wyglądają.

Widzę, że się zastanawiasz nad żurawkami... ja raczej odchodzę od nich, choć nie powiem, podobają mi się u innych. ALE.. zanim się zbiorą na wiosnę, to trochę jednak upływa. Jak już rosną, to wszelkiej maści dziadostwo do nich ciągnie, z opuchlakami na czele. No i trzeba je odmładzać, bo jednak długowieczne to one nie są ... A tak w ogóle, to ile byś potrzebowała tych żurawek, hmm??