Takie zdjęcie tylko znalazłam z aktualnego wyglądu tui ,myślę ze nie jest najgorzej ...życie wróciło! Wymagało to trochę zabiegów interwencyjnych oraz wertowania stron internetowych ,po to by trafić na Mazana Cóż mogę rzec ? Dla mnie jesteś Wielki Chłopie!Dziękuję z całego serducha! Medal Ci się należy jak nic,za to ile roślin juz uzdrowiłeś na ogrodowisku i nie tylko!I za ta całą anielską cierpliwość do nas
Dobrze, że Justyś była u Ciebie, to choć fot nam nie poskąpiła
Ewa, jeśli teraz te ogrodowe robisz, to ciut trudniej jest, właśnie często więdną; weź zetnij im czubek, zostaw jedną parę liści przyciętych skośnie, w donicy i w cieniu i w wilgotności trzymaj, może się podniosą.
Jeśli byś miała jeszcze te patyki, to daj mnie, ja ci je wyhoduję. Od Justyny je masz???
Cieszy, że dorodnie, ale jednocześnie ginie zamysł, to co zaprojektowane, bo rośliny po swojemu poszły
pysznogłówki z siewu
jak zaschną kwiatostany, zbieram nasiona i od razu do ziemi sypię, tam gdzie chcę je mieć
wiosna ruszają i w sezonie kwitną
kosmosy samoistnie
fajnie, że białe, róż i takie ciemne bordo
nie mam fota ciemnego
a młody ma taki talent, że na roślinach kupy sadzi, jak to robi??
U mnie czerwona, malinowa i biała.
Fiolet, to super kolor Pewenie tak, im więcej słońca, tym szybciej kwitną, ale i szybciej przekwitną
Swoje już 5 razy przesadzałam, będzie 6 raz
Angela z jakąś inną Leonardo
bezproblemowa róża, tyle że mojej ciasno z powodu pigwowca, jesienią będę się z nim szarpać
Podzieliłam dziś wielką kępę Stella d'Oro. Sadzonki z myślą o rabacie frontowej pod sumakami. Może nie pora na to ale wierzę że nic im nie będzie. Musiałam wysadzić tę kępę bo znajdowała się przy altanie i przeszkadzała mi w pracach nad tym miejscem. Wyszło mi chyba z 25 sadzonek.
Mam nadzieję że się nie zanudziłaś
Lilaka mam posadzonego w rogu działki koło garażu i staram się go prowadzić na wielopniowego pousuwałam mu w zeszłym roku dolne gałęzie bo nie zawiele ma tam mięjsca a górą już bardziej,na wiosnę są tam tulipany a teraz róże,rabata jest otoczona żywopłotkiem z bukszpanu,lilaki są fajne tylko wtedy kiedy kwitną potem już nie specjalnie