Świeża robota, dziura jest jeszcze mokra więc jak wyschnie będzie ładniej.
Kranik widziałam na jednej z Twoich cudych realizacji ale w palisadzie, przewiercony.
Swój zrobiłam Sama z kostki granitowej, wszystkie rurki i kolanka są w środku, z tyłu ładne plecki granitowe
Jak na pierwszą styczność z cementem i instalacją wodną to chyba nie najgorzej?
Witam
Prosze o rade.
Mam nowo zakupione bulwy Dalii, ktorych jeszcze nie wsadzilam do ziemi.
Czy jest juz za pozno?
Czy moge, bo tak by bylo dla mnie najlepiej nie sadzic ich juz do ziemi i przechowac je do wiosny?
Jak i co najlepiej jest z nimi zrobic?
Na razie rozmnazam rośliny, które przydadzą się mi jesienią Już kilkadziesiąt doniczek z bylinami i trawkami czeka na posadzenie
Danusiu, kusi mnie baaaardzo by przesadzić hakone i podzielić go, by bukszpanowe kule dostały je w nóżki - przeżyją ten zabieg? kiedyś je rozsadzilem o tej porze i rosną
Witaj Danusiu fasolka jest bardzo smaczna i na zupkę się nadaje i do duszenia ale niestety kolor przy obróbce cieplnej zmienia się na szary pozdrawiam serdecznie
Zrób zdjęcia, załącz do pisma, nie prośba a żądanie, napisz ze rośliny kosztowały tyle a tyle, może to podziała. A tymczasem zrób drenaż niestety, tamto wyjście się przyda, ale kiedyś, teraz ratuj rośliny, chyba że woda już zeszła.
Z oferty sklepu wybieram te na 220 czy tam 230 ale kilka Vatów, światło żółtawe, nie niebieskie (źle wygląda) - kupuję kilka i testuję w ogrodzie, potem decyduję, która ma dobre wg mnie światło. Liczy się tez mały pobór mocy.
Ciąć wiosną i po kwitnieniu, radykalnie przed zimą nie ciąć, bo większe prawdopodobieństwo przemarznięcia.
Ale ja w sierpniu zalecam ciąć "po kwitnieniu" co nie oznacza że radykalnie.
Ważny jest estetyczny wygląd krzaczka, a taki zyska nie po cięciu pojedynczych kwiatków tylko po cięciu na jeża, ale lekko.