Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "floksy"

Gożdzikowa - wiejski ogród 21:26, 25 lip 2016

Do góry
Pozdrawiam Basiu
Cudne te floksy, muszę pomyśleć, by sobie parę sprawić, bom wszystkie wyciepała z powodu mączniaka
Gożdzikowa - wiejski ogród 18:09, 25 lip 2016

Do góry
gobasia napisał(a)
floksy też dają koloru

Widziałam te floksy w ogródku kobiety(w drodze do lasu), która zmarła zimą. Nikt tam nie mieszka ale floksy kwitną na potęgę, nawet chwastów nie widać.
Całkiem uroczo to wyglądało, bo obok jest kapliczka w tym niebieskim kolorze a na płotku powiązane wstążeczki w kolorze floksów.
Roślinka nie do zdarcia i na dodatek piękna
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 17:57, 25 lip 2016

Do góry
lilie

floksy

cynie

Moja działka na Dębowym Lesie 07:48, 25 lip 2016

Do góry
kerii napisał(a)

A czego ty Aniu nie masz i liliowce i lilie i róże i funkie i... pewno krócej by było wymienić czego nie masz

Może i tak .krócej byłoby wymienić to czego nie mam

floksy
Hortensjada 18:52, 24 lip 2016

Do góry
frezja napisał(a)

Ogród wspaniale się prezentuje o każdej porze roku i dnia. Dojrzałam klon Flamingo; mój wymiarowo podobny i pomyśleć, że chciałam go zlikwidować bo..brzydkie listki miał, co potem okazało się brakiem wody. Teraz ma w nogach - podobnie jak u Ciebie - sporo roślin to polewanko mu się dostaje

Jak się sprawują Bożenko Twoje floksy ? moje co roku łapią choroby grzybowe; czy to ich taka "uroda" ??

Floksy w większości właśnie z powodu skłonności do grzyba przesadziłam na działkę, maja przestrzeń i przewiew i nie chorują, koło domu pozostały ich szczątki nie do końca dokładnie wykopane i o dziwo sobie radzą mimo wielu deszczowych dni.
Rododendronowy ogród II. 20:44, 23 lip 2016

Do góry
yolka napisał(a)
Floksy, jerzówki, lilie i inne... ogród pełen kolorów i zapachów, nawet jak róż nie zauważam. Motyle też ładne, cóż, też kiedyś motylem byłam...

Ty nadal motylem jestes, z Twoja pogoda ducha i urokiem osobistym nie można Cie inaczej nazwac.
Rododendronowy ogród II. 20:36, 23 lip 2016

Do góry
Kasik napisał(a)
Jeżówki plus motyle= banan na twarzy.

Zawsze mnie rozczulają.

U Ciebie te łany przepiękne. I nie wiem jak to się dzieje, coraz bardziej mi się podobają "wiejskie " kwiaty. A trzeba było słuchać Kasi Teraz jestem na etapie lilii, ale floksy przed którymi broniłam się rękami i nogami też do mnie "gadają"

Bożenko chciałam CI powiedzieć, że Kasia i Gosia zarządziły u mnie prace nad ciurkadełkiem i mam troszkę wody w ogrodzie. Czekam na ptaszki.

Kasia to Ty tak jak ja, też wiejski ogród teraz mi sie najbardziej podoba z pomieszaniem kolorów i zapachów.Troche udało mi sie stworzyc takiego nastroju i jestem z siebie bardzo zadowolona.
Gożdzikowa - wiejski ogród 12:23, 23 lip 2016

Do góry
floksy też dają koloru

Rododendronowy ogród II. 22:58, 22 lip 2016

Do góry
Floksy, jerzówki, lilie i inne... ogród pełen kolorów i zapachów, nawet jak róż nie zauważam. Motyle też ładne, cóż, też kiedyś motylem byłam...
Moja działka. 21:31, 22 lip 2016

Do góry
Dawno mnie u Ciebie nie było , zapuściłam się strasznie. Ale jak weszłam to zobaczyłam piękne cynie, coś podobne do Kindziowych, floksy w kolorach i anabelka ogromna- cudnie.
A ten wózeczek mnie rozczulił- super to wygląda.

Pokaz tego Phantoma
Ogród Małej Mi - sezon 2016 18:40, 22 lip 2016

Do góry
Muminkuję razy dwa wiec nie mam jak posiedzieć na forum.. musicie wybaczyć, że tylko do siebie zaglądam.. ale jakby ktoś chciał jeżówki z moich okolic to pokazuję co jest.. a i innych bylin nowych sporo.. floksy co długo kwitną i niskie. Werben niziutka.. czosnki co dopiero będę kwitły i są jadalne.. trawki Gold Fontains, kłosowce niebieskie.
Te chyba kupiłam..
Supreme Flamingo

Ecentric, fajnieze od Hot Papaya

W cieniu - zacieniona 15:13, 22 lip 2016

Do góry
gobasia napisał(a)
Też lubie floksy ,za kolor i zapach...Ogród ucierpiał od nadmiaru wody ,ale za to jaki urodzaj na grzyby
...też je lubię i posadziłam pod balkonem.

Pierwszy kwiatek dalii...
Miłkowo - sezon 2016-2022 14:09, 22 lip 2016

Do góry
np Albizję przesadzę już 4 raz!!!

'lato...
liliowce kończą

jesienią będę je grupować

ogniste floksy
wszystkie do ponownego ułożenia
mają za ciasno
W cieniu - zacieniona 12:52, 22 lip 2016

Do góry
Też lubie floksy ,za kolor i zapach...Ogród ucierpiał od nadmiaru wody ,ale za to jaki urodzaj na grzyby
Ogródek Iwony II 11:08, 22 lip 2016

Do góry
Obok rabata z różami sadzonymi wiosną.

i liliowce moje - bardzo ładnie kwitną w tym roku:

Pysznogłówki i floksy:

Tulipanowiec:

Moja działka. 10:06, 22 lip 2016

Do góry
Cynie

Floksy
Z Pszenicznej ... 09:38, 22 lip 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Floksy, motylarnia, ten letni zapach ogrodu. Dzisiaj nie schodzę z ławeczki u Ciebie (nawet jak jej nie ma), mogę też na kocu poleżeć. Byliny mają to do siebie, że cieszą natychmiast po posadzeniu.

Może być ażur świdośliwy - tylko, czy on Tobie wystarczy. To jest bardzo indywidualne pytanie i patrzenie.

Gość się Ewa ile chcesz

Wciąż myślę nad tym tematem, dobrze że mam trochę czasu to zadecyduję. Muszę być czegoś pewna przynajmniej na 90% bo inaczej dalej dumam

Cisy przy różach będą na pewno, bo muszę siatkę zasłonić, a przy podjeździe... kurna biję się z myślami, bo i tak będę musiała coś zastosować by psiur mi nie wchodził do warzywnika...
oj ciężki orzech do zgryzienia

Na pintereście oglądam nawet ogrodzenia drewniane... a nuż wpadnie mi coś w oko. Lubię takie klimaty

https://pl.pinterest.com/pin/370984088036897496/

https://pl.pinterest.com/pin/370984088037015345/

Z Pszenicznej ... 09:13, 22 lip 2016

Do góry
Floksy, motylarnia, ten letni zapach ogrodu. Dzisiaj nie schodzę z ławeczki u Ciebie (nawet jak jej nie ma), mogę też na kocu poleżeć. Byliny mają to do siebie, że cieszą natychmiast po posadzeniu.

Może być ażur świdośliwy - tylko, czy on Tobie wystarczy. To jest bardzo indywidualne pytanie i patrzenie.
Rododendronowy ogród II. 07:26, 22 lip 2016

Do góry
Jeżówki plus motyle= banan na twarzy.

Zawsze mnie rozczulają.

U Ciebie te łany przepiękne. I nie wiem jak to się dzieje, coraz bardziej mi się podobają "wiejskie " kwiaty. A trzeba było słuchać Kasi Teraz jestem na etapie lilii, ale floksy przed którymi broniłam się rękami i nogami też do mnie "gadają"

Bożenko chciałam CI powiedzieć, że Kasia i Gosia zarządziły u mnie prace nad ciurkadełkiem i mam troszkę wody w ogrodzie. Czekam na ptaszki.

Rododendronowy ogród II. 07:13, 22 lip 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Nie narzekaj więcej na swój ogród.. lilie może cześć padła, aele te co są są... piękne ,wielkie......

Rabata floksowa jest cudowna.. i jak zwykle zajrzałam jak są motylki

Nachyłki miałam różne .. ale tylko ten zwykły zimuje bez problemu I jest fajny, lubię go

Tym razem nie narzekam . Floksy pięknie kwitną tylko swierk inwersa je trochę zasłania ale juz sie nie da go przesadzic.Nachyłki pewnie i u mnie wymarzna jak takie delikatesy, szkoda.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies