Trojzęby. Bardzo go lubie. Choc czubki mu przemarzaja. Drugi ma 30 cm i posadzony w lesie przy ogrodzeniu z sasiadka. Chce sie od niej oslonic i tam sadze drzewa. A ziemia jest tam najlepsza w calym ogrodzie.
To może cisy pod grabami? Faktycznie laurowisnie pod grabami byłyby za wysokie. Myślałam raczej o laurowisniach zamiast grabow, ale jeśli to mają być graby jaknu Justyny to będzie super. Myślałam, że chcesz zywoplot z grabow zrobić.
przycięłam klony trochę, na tym zostały cztery gałęzie jeszcze bo deszcz mnie przegonił
w warzywniku gladiole nadrabiają za dalie w tym sezonie. Fasolnik egipski rośnie
Budlejka od Uli kwitnie
W zamulonym oczku też jakiś kolorek jest, ale z dalsza nie do pokazania bo chwastu od groma. Nie mam odwagi szarpać bo boję się o bark.
kwitną pierwsze astry
Dostrzegam to zwłaszcza po wyjazdach do cudnych zadbanych ogrodów. Jednak te trzy sezony zaniedbań popowodziowych i teraz budowa są nie do nadgonienia. Trzeba by się skupić jedynie na ogrodzie, a w sytuacji obecnej to ogród akurat stale czeka na swoja kolej. Czeka to źle powiedziane bo właśnie nie czeka na nasz czas tylko rośnie sobie w najlepsze