Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Szmaragdowy Zakątek 03:05, 10 cze 2017

Do góry
yolka – oj tam, oj tam…

Makusia – KRISTAL naprawdę jest przepiękną różą, w pełni kwitnienia po prostu obsypana jest kremowymi kwiatami.
Zdjęcie w tamtego roku - kwiaty już trochę w fazie przekwitania

Margerytka40 – cudny jest ten powojnik…zastanawiam się czy go nie kupić. Ale gdzie jak go posadzę?

Margarete – no fakt !!! Gdyby nie Ty to bym nie miała takiej piękności u siebie w ogrodzie. To śliczna róża, a tak mało popularna w ogrodach i raczej rzadko dostępna w sprzedaży…ciekawe dlaczego???
Zakątek z fioletową ławeczką 00:55, 10 cze 2017

Do góry
gosika67 napisał(a)
Hej siora, a to ciurkadełko to własnej roboty?
Zmieniłaś kamień? Kiedy pijemy piwo?
Nie mam naparstnic ładne.Powąchałabym tą różę. U mnie pachną goździki zapach na całym podwórku.Pokaż naszą różyczkę na nóżce.

Karol je zrobiłKamienie są jasne, bo w szkółce nie było ciemniejszych.
Piwo zawsze możemy wypićU mnie czy u Ciebie?
Naparstnice mam z ogrodowiska. Przyjeżdżaj, będziemy wąchać inne róże
Nasza różyczka pięknie kwitnie i ma dużo pączków.
Dla Ciebie ta nasza różyczka.

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 00:41, 10 cze 2017

Do góry
07_Rene napisał(a)

Nastoletnia córka czasem pomaga, ale z przymusu. Teraz męczy ją mocna alergia więc jest pod ochroną. Najbardziej do pomocy garnie się mój 6-latek, ale on od pieluch ze mną w ziemi grzebie

cudo
Blaski i cienie nowego życia 00:36, 10 cze 2017

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Łanie wyglądasz Ula i kolor włosów inny? dobrze widzę? Do twarzy Ci No a róże masz zdrowe szczególnie te Comtessy i Artemis mi się podobają, u mnie tez te co nie wymroziło to zaczęły kwitnienie. Póki co wszystko dobrze rośnie i kwitnie i oby tylko grad i wichury mnie chociaż w tym roku oszczędziły Bo jak widziałam u Bodzi to aż płakać się chce na sam widok Pozdrawiam

Kolor włosów mam jak swoje własnea Comtessa dla Ciebie w rozkwicie jest zupełnie odmienna od romantycznych równych i cudownych Artemis

Blaski i cienie nowego życia 00:32, 10 cze 2017

Do góry
Milka napisał(a)
Też niektóre róże nie umiem uchwycic, trzeba zwracać uwagę na światło, niektóre w pochmurne dni lepiej na fotkach wychodzą, dorodne krzaczki

Wygląda na to że róże u mnie mają dobre warunki. A to pierwszy kwiat JPII. Bardzo ją lubię podwójnie za to że pachnie.

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 00:20, 10 cze 2017

Do góry
Znajoma na taki łuk z buka pospolitego puszczony w trójkąt ,tzn w dwie alejki.po trzech latach super to już wygląda. Ogród buja pięknie

margaretka3 napisał(a)

Daj się im skusić, naprawdę cudny.

Pierwszy kwiatek knauti.

Gdzie dopadłaś taką knautię.cudna
Ogród Małej Mi 2017 00:17, 10 cze 2017

Do góry
Zaleta, że róże padły.. tzn żyją, ale ucięte do ziemi.. widać szałwie

Bo rok temu 8 czerwca było tak.. ani szałwi, ani tuj nie widać
Kwiaty we włosach 00:15, 10 cze 2017

Do góry
Kasiu dziękuję Ci za dane na temat New Dawn,przeczytałam od dechy do dechy, dzisiaj widziałam ją po drodze w takim zaniedbanym ogrodzie.

Ogród Małej Mi 2017 00:14, 10 cze 2017

Do góry
Kasya napisał(a)

o matko jak ja czekam na piwonie...u mni ejeszcze nie
a poza tym wiele krzekow jeszcze nie w tym roku moze tez zmarzly troche pąki, a inne nie maja ochoty i juz

Ten sezon uczy nas cierpliwości..
Tych ciutkę więcej...

Nieostre... ale kwiatów więcej niż 1, bo aż całe 5
Ogród Małej Mi 2017 00:12, 10 cze 2017

Do góry
Doranma napisał(a)

Co roku podziwiam pięknie kwitnącą kocimiętkę na Twoich zdjęciach i zastanawiam się, jak sobie radzi w Twojej glinie? nie gnije zimą? A może jakoś specjalnie przygotowałaś pod nią miejsce?

W glinie rośnie wyższa, bardziej się wykłada.. ale kocimiętka rośnie we wszystkim i wszędzie..
Skasowałam sobie zdublowane foldery.. i niestety nie wszytko było zdublowane.. straciłam dużo skatalogowanych roślin...

Busz....
Ogród Małej Mi 2017 00:06, 10 cze 2017

Do góry
yolka napisał(a)

Anka co to jest to niebieskie? wcześniej nie zauważyłam?

Piękne piwonie oczywiście zauważyłam

Przetacznik Knallblau Veronica teucrium.... niebieski Czysto niebieski
jak przyjedziesz to Ci skubnę kawalątek.. ale odbiór osobisty..tylko osobisty

I Twoje potfffory..
Kwiaty we włosach 00:02, 10 cze 2017

Do góry
Donia jestem ciekawa jak róże będą kwitły na nowym miejscu, u mnie teraz kwitną goździki, pięknie pachną, zapach się roznosi po całym ogrodzie

Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 23:56, 09 cze 2017

Do góry
oczko jest 4 na 10 tylko tego nie widać bo całe zarosło całe roślinami
Jakoś specjalnie nim się nie zajmuje jedynie na wiosnę wytnę suche roślniy i na wiosnę podnawożę i tyle

Mój 4 arowy azyl... 23:50, 09 cze 2017

Do góry
Na dobranoc Kokorycz pogięta.

Ogródek frontowy 23:45, 09 cze 2017

Do góry
Czosnkami dość krótko się cieszyłam już zawiązały i są zielone

Czy to normalna wielkość liści Irysków? Wszyscy mnie pytają co za trawkę mam w bukszpanach

Ostatnim przekwitniętym tulipanom dziś obcięłam główki Jak długo zostawiacie liście? Bo moje jeszcze całkiem zielone.
Kwiaty we włosach 23:44, 09 cze 2017

Do góry
Paulina, Jolka i Monia dziękuję za wizytę, jeszcze nie wszystkie róże kwitną, sama jestem ich ciekawa, dla Was fotki,

Ogródek frontowy 23:41, 09 cze 2017

Do góry
Moje cudowności z L
To tu- to tam- łopatkę mam ! 23:40, 09 cze 2017

Do góry
Zakwitły kosaćce mieczolistne. Mam dwie kępki. Nie kwitną zbyt długo.

Rozwija się róża Souvenir du dr Jamain. Rośnie pod jabłonką ozdobna na rabacie studziennej w towarzystwie białych okrywowych. Najładniej wygląda w pochmurne dni. W słońcu nie widać głębi jej koloru.

Rozrastają się zioła: melisa, mięta, lubczyk, kwitnie tymianek. Za nimi dorasta wieloletni szczypiorek i pietruszka naciowa. Bazylię mam wsadzoną z boku truskawek.

Zrobiłam dzisiaj porządki na półksiężycu z różami. Ścięłam kwiatostany kostrzewom. Do wnętrza rabaty już nie można się dostać. Zakwitła firletka omszona. Do twarzy jej z goździkiem i stipą.

I długa prosta na koniec

Ogródek frontowy 23:37, 09 cze 2017

Do góry
Hej dziewczyny fajnie cieszę się że pamiętacie mimo że u mnie z czasem krucho Maj był dla mnie tak szalony, że prawie nic w ogrodzie nie dałam rady zrobić teraz udało mi się dosadzić lawendy na skalniaki bo mi się w tamtym roku wydawało za zielono latem i powoli zaczynam produkować się przy kratkowej. Niestety przy tym tempie w jakim robię to trochę to potrwa . Udało mi się kupić nowe pnące róże Giardiny i Jasminy, które zastąpią stare czerwone ( nomen omen okazało się że jednak jedna przeżyła więc znalazła nowe miejsce). Niestety nie kupiłam szałwii Deep blue ( gdyby miał ktoś namiar na internetowy zakup ich to będę niezmiernie wdzięczna ). Potrzebuje 30 szt. Posadziłam kupione wiosną hortki Magical Moonlight i rozplenice Moudry. Udało mi się też wytaszczyć 25 letnie bukszpany w z ukrycia jak na razie stoją mam nadzieję że się przyjmą . Jak w tym roku uda mi się skończyć kratkową to chyba jakiś cud będzie Pozdrawiam Wszystkich bardzo serdecznie i mam nadzieję, że na urlopie uda mi się nadrobić choć część u Was Zostawiam frontowy co prawda robione 2 tygodnie temu, ale uwielbiam go
Kwiaty we włosach 23:32, 09 cze 2017

Do góry
Ola, Ewka i Ela u mnie teraz na różance kolorowo, teraz kwitną Chopiny

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies