Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród

Anna i Ogród

Makao_J 15:24, 28 cze 2017

eee_taam napisał(a)

nie musi byc miękka jeśli będzie łatwo schodziła ...przynajmniej jak dla mnie

A to takie też są? No to taką ocenę też wezmę pod uwagę
15:34, 28 cze 2017
patrze na ta róże ...i cene w obu szkółkach duza róznica ....róze kupowałam w zeszłym roku latem ...i potem jesienia golaski dosadzałam ( na frontowa rozanke) te z jesieni sie zberaja dalej ..widac ze sa słabsze

wiec

zamawiaj gdzie tańsza

nigdy nie zamawiałam z rosarii ...ale floribunda zadnego szału soba nie reprezentuje ...po prostu mają inne odmianny róz niż konkurencja
Makao_J 15:41, 28 cze 2017

eee_taam napisał(a)
patrze na ta róże ...i cene w obu szkółkach duza róznica ....róze kupowałam w zeszłym roku latem ...i potem jesienia golaski dosadzałam ( na frontowa rozanke) te z jesieni sie zberaja dalej ..widac ze sa słabsze

wiec

zamawiaj gdzie tańsza

nigdy nie zamawiałam z rosarii ...ale floribunda zadnego szału soba nie reprezentuje ...po prostu mają inne odmianny róz niż konkurencja

Tak mówisz? Chciałabym ze 3 sztuki wziąć ale czytam że dostępne będą dopiero jesienią. Więc może już poczekam do wiosny. Będzie pewniejsze że szybko się zbiorą. Ale poobserwuję tą rozarię. Muszę spytać się naszej szkółki czy zamawiała już róże z rosarium. Może by przywieźli ją.
anna_t 16:11, 28 cze 2017

eee_taam napisał(a)

wiec

zamawiaj gdzie tańsza

zgadzam się w 100% i takie same mam obserwacje

może podpytaj Reni RRR co sądzi o rozari
Zana 16:22, 28 cze 2017

Makao_J napisał(a)

a to najbujniejsza róża w moim ogrodzie

Piękna jest, skojarzyła mi się z lejącym się mlekiem. Afrodytką też się pozachwycałam.
A poza tym to widzę, że u Ciebie zakręcenie pomidorowe na maksa.

Szkoda tej Soul, kurcze tyle czasu to chyba już ją powinno sumienie ruszyć.
paulina_ns 17:25, 28 cze 2017

Aniu czytam,że masz dylematy odnośnie cen róż, ja na wiosnę zamówiłam pierwszy raz róże w floribunda, fakt przyszły pięknie ukorzenione i ślicznie się rozrosły, chociaż dużo później kwitną np Pashmina u mnie jeszcze w pąkach a u innych już dawno kwitnie. Gdzieś tutaj ktoś pisał,że jego zdaniem lepiej sadzić róże jesienią wtedy szybciej startują niż te posadzone wiosna.

A co do cen u nas lokalnie ceny róż przeważnie ok 25- 30 zł i to w sumie żadne ładne gatunki, a. W innej szkółce gdzie mają lepszy wybór np ascot, Weeding Piano za róże płaciłam 39 zł. Kiedyś Jola zamówiła dla nas chyba za 11 zł gdzieś na allegro Artemis, faktyxznie przyszedł lichy krzaczek, ale za to w tym roku już ładnie są rozrosl, tak więc jak cena nie duża może warto zaryzykować
paulina_ns 17:34, 28 cze 2017

A i dodam jeszcze,że wiosna skusiłam się na kilka róż w B. póki co zakwitła mi jedna i oczywiście okazała się inna, a reszta krzaków w porównaniu z różami z f. się kryje, bo co prawda dałam im szansę, ale są wielkości niewiele większej jak kupiłam...a Ty chcesz zamówić Lavender Ice? Jak tak zaczekaj jutro mają mi przyjść i zobaczymy jakie przyjdą.
Makao_J 20:56, 28 cze 2017

paulina_ns napisał(a)
A i dodam jeszcze,że wiosna skusiłam się na kilka róż w B. póki co zakwitła mi jedna i oczywiście okazała się inna, a reszta krzaków w porównaniu z różami z f. się kryje, bo co prawda dałam im szansę, ale są wielkości niewiele większej jak kupiłam...a Ty chcesz zamówić Lavender Ice? Jak tak zaczekaj jutro mają mi przyjść i zobaczymy jakie przyjdą.

Ok. Zajrzę jutro do Ciebie. Jestem ciekawa jakie obecnie krzaki przychodzą z Floribundy.
Makao_J 21:01, 28 cze 2017

Zana napisał(a)

Piękna jest, skojarzyła mi się z lejącym się mlekiem. Afrodytką też się pozachwycałam.
A poza tym to widzę, że u Ciebie zakręcenie pomidorowe na maksa.

Szkoda tej Soul, kurcze tyle czasu to chyba już ją powinno sumienie ruszyć.

Lubię tą róże Alba Meidiland. Jest bardzo delikatna ale pierwszy sezon w gruncie i jestem ciekawa czy po kwitnieniu też tak wyłysieje bo jak była w donicy to strasznie marniała i dlatego ją stamtąd usunęłam.
paulina_ns 21:32, 28 cze 2017

Makao_J napisał(a)

Ok. Zajrzę jutro do Ciebie. Jestem ciekawa jakie obecnie krzaki przychodzą z Floribundy.

Aniu dam znać, sama ciekawa jestem.