Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

To tu- to tam- łopatkę mam ! 22:20, 05 cze 2017

Do góry
Ukręcić się tej dziczki zdecydowanie nie dało. Przedarłam się przez łany przywrotnika i ciachnęłam najniżej jak się dało. Przy okazji ucięłam też dziki pęd z jednej The Fairy. Skoro już grasowałam w tym narożniku z sekatorem, to ścięłam przekwitnięte kwiaty Palibinom i kuklikom.

Potem miałam "przemiłą" rozmowę z sąsiadką, która najpierw stwierdziła, że wpakowałam w ogród grubą kasę, a potem spytała, kiedy będę przycinać brzozy, bo już chyba są za duże. Kiedy odpowiedziałam, że nie zamierzam ich ciąć, bo rosną tam, aby powstrzymywać wiatry, zrobiło się ciekawie.
Dowiedziałam się, że prawo zabrania sadzenia drzew w pobliżu dróg i jeśli ktoś na mnie doniesie, to będę mieć nieprzyjemności.
Jako żywo nic nie słyszałam o prawie zabraniającym sadzenia drzew na własnej działce, która w tym miejscu nie ma żadnego sąsiedztwa.
Jeśli ktoś cokolwiek słyszał o paragrafach związanych z tym tematem, proszę o donos.
Zepsuła mi dobry nastrój owa rozmowa.

Wczorajsze popołudnie wyglądało bardzo obiecująco.

Skończyło się na 5 minutowym deszczu, który natychmiast odparował. Prognozy zapowiadają opady na jutro. Oby sie sprawdziły, bo gleba zaczyna pękać od suszy. Wczoraj podlałam wszystkie drzewka. Te w sadzie też. Po tym krótkim opadzie trochę odżyła trawa.
Mikstura z wrotyczu podlałam podokienne rabaty na froncie. Trzmielina, hortensja pnąca i dwie rosnące w pobliżu żurawki zaczęły mieć objawy żerowania opuchlaków. Może poskutkuje. Reszta roślin rośnie tam dobrze.

Ogród Małej Mi 2017 22:19, 05 cze 2017

Do góry
Kasya napisał(a)

ale piekna, mam ją od soboty

ale taka mikto...1 łodyga z kwiatkiem, szybko sie rozrosnie ?

Ja posadziłam 3 szt. Z czego jedną zniszczyłam bo zapomniałam że tam w ziemi siedzi
Sadziłam wiosną 2015. Większość pisowni mi w tym roku przemarzła.. a te nie, chociaż były najbardziej zaawansowane Kilka razy zmarznięte leżały na ziemi... podwójny szacun dla odmiany

Kilka razy zmroziło je do ziemi.. rosną pod oknem salonu i stwierdziłam ,ze sie załamie jak mi tak wielka dziura wyskoczy.

Jak Feniks z popiołu..
Kwiecień

Maj

Moja działka na Dębowym Lesie 22:16, 05 cze 2017

Do góry
dominka napisał(a)
Aniu pięknie Ci wszystko kwitnie, orliki wspaniałe.
Na nowej rabacie posadziłam kilka w towarzystwie host.
Na efekt jak u Ciebie pewnie ze 2 lata trzeba będzie poczekać, żeby ładnie się rozrosły kępy.

Aguś bardzo dobry wybór.Ja mam małe orliki posadzone między hostami.W tym roku te jeszcze nie kwitły.Ale na drugi rok już powinny I jeszcze dosadzę.
Hosty po posadzeniu już ładniejsze są i pięknie wyglądają, w 3 i 4 roku i dalej w latach .Czyli z każdym rokiem dalej od posadzenia ładniej wyglądają
Także troszkę trzeba będzie poczekać
funkia Undulata Albomarginata

Paul's Glory w roli głównej

Hosta Paradise Glory

Hosta June
Ogród, mydło i powidło. 22:14, 05 cze 2017

Do góry
Wczoraj ostro wiało i znowu wisterię położyło .

Takie tam a tu wisteria jeszcze stała.

Ostróżki giganty od Beatki i Indygowiec Kiryłowa
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:14, 05 cze 2017

Do góry
an_tre napisał(a)
Basiu będzie powtórka spotkania w sierpniu, może wtedy się uda
Uściski

Aniu, przepiękna fotka, przepiękna!!!

A do Szmitów może ktoś mnie ze sobą zabierze?
Ogrodowe przygody 22:14, 05 cze 2017

Do góry
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 22:12, 05 cze 2017

Do góry
Katkak napisał(a)

Jak dla mnie to muszę zacytować . Dziękuję aAgatko moja kochana . Bateryjkipewnie naladowane po urlopie . Ja też jestem po tygodniowym urlopie i z wieeeelka niechęcią wracam jutro do pracy . Mam nadzieję na wiecej zdjęć z jednego z moich ulubionych ogrodów, buziolki Agciu .

Jasne że naładowane akumulatory.. byliśmy też w Bolestraszycach ale na zdjęcia trzeba jeszcze trochę poczekać. Myślę, że te orliki u Ciebie i ten biały i ten niebieski to z moich nasionek

Węgierska rabatka z pozdrowieniami:

Ogrodowe przygody 22:11, 05 cze 2017

Do góry
Ogród w skali mikro cz.II 22:09, 05 cze 2017

Do góry
gierczusia napisał(a)

Madżenko nie lubię skazywać kogokolwiek na długie czekanie

Jest gicior rewelka, dobrze że ten wzór wybrałaś ...całą historię czytałam ...lotos też daje czadu ...ale to chyba tak po swojej właścicielce
Buziolki Elu
Moja bajka 22:09, 05 cze 2017

Do góry
Milka napisał(a)
skarby

To zdjęcie jest niesamowite mała czarodziejka w ogrodzie
Tak sobie wyobrażam Dzwoneczka z " Piotrusia Pana"
Ogrodowe przygody 22:09, 05 cze 2017

Do góry
Ogrodowe przygody 22:06, 05 cze 2017

Do góry
Ogród, mydło i powidło. 22:06, 05 cze 2017

Do góry
Zapączkowane są obydwie, muszę chyba dosadzić drugą Flammentanz bo łyso z jednej strony, Vilhenblau nie rozrasta się tak intensywnie.

Róża Ninetta na pniu i zaczyna Clematis Beautiful Bride.

Wizytówka - Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:06, 05 cze 2017

Do góry
Teraz relacja Irenki

Ogrodowe przygody 22:04, 05 cze 2017

Do góry
Moja bajka 22:04, 05 cze 2017

Do góry
Milka napisał(a)
a ja w końcu na Ranczu skończyłam
a tu takie klimaty
moje
ale to wiecie

No to z grubej rury

Kasiu, jesteś idealna taką sobie Ciebie wyobrażałam, chwila nam wystarczyła...szkoda tylko że do roboty nie dałam ci jakiegoś wiadra budowlanego
miałabym coś niepowtarzalnego
ale na później dam hi hi
...bo liczę na wasze odwiedziny, inspirujecie mnie
Bardo się cieszę, że Was poznałam, jesteście cudownym duetem i rodzinką
A Twój mąż skradł mi serce
Zgadnij dlaczego

Szybko, fajnie i jakby to rzec, wie się
to fotki teraz

i wyjątkowy facet

to super rodzina, aż serce się raduje

Irenko kochana ciepełko rozlało się po serduchu od takich słów, kochana moja . Ty też jesteś taka jaką sobie Ciebie wyobrażałam, wiedziałam że się nie mylę . Cudowni z Was ludzie i tak fajnie zgrani jesteście. Ma się wrażenie, że nawzajem w myślach sobie czytacie . Krzyś też jest Wami zachwycony . Masz rację - to cudowny, wyjątkowy facet . Nie da się Go nie kochać . Co Ty się wiadrem martwisz, znajdę i zrobię - będzie to dla mnie prawdziwy zaszczyt - kawałek serducha włożyć w Twój ogród . Kasię już zagraciłam, to czas na Miłkowo . Buziole Irenko. A zdjęcia prześliczne - moje Bzyczki fajnie złapane .
Ogród Małej Mi 2017 22:03, 05 cze 2017

Do góry
Sebek napisał(a)
Coral to będzie nowy hit forum, czuje to

Mój hit ot jest na pewno
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 22:00, 05 cze 2017

Do góry
Anda napisał(a)
Fantastyczne zdjęcia Orliki masz cudne.
U mnie nie chcą kwitnąć.
A to dziwne bo to taka bezproblemowa roślina.
Na Łowieckiej 22:00, 05 cze 2017

Do góry
No i moja grabowo - laurowiśniowo - artemiasowa rabata zrobiło się już gęsto - jest busz.

Połowa działki - czyli mam powoli dość 21:59, 05 cze 2017

Do góry
zawitka napisał(a)

ale sliczny kolor
a insze rarytasy tez super
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies