Witam wsadziłam 3 sliwy obok siebie. Zależało mi na tym aby osłonić się od strony sąsiada i ulicy. Czy jednak nie za blisko siebie wsadziłam śliwy? Odległość jest tak ok 1 metra.
Dzisiaj byłam na targach w Kalsku. Oto moje zdobycze: 2 białe ostróżki, 2 białe świecznice, 5 jeżówek Hot Papaya, 3 pomarańczowe krwawniki i pomarańczową azalie. Niestety cześć roślin nn.
Z deszczu też zadowolona jestem tylko przez burzę roślin nie posadziłam.
Skończyłam pielenie i wykopywanie tulipanów z rabaty prostej. Reszta nie wypielona zarośnie po deszczu.
Na wypielonej prostej rabacie, przekwitająca piwonia majowa i kilka różowych w towarzystwie szałwii.
Posadzę tu jeszcze przetacznik. Floksami już podsadziłam.
Firletka sieje się sama, potem szkoda jej wyrzucać jest wszędobylska.
Na pierwszym planie liatria.
Potem była przelotowa wizyta w ogrodzie Znajomych ze stawem
Wszyscy od razu znaleźli wspólne tematy
Irenka lepszym sprzętem piękne foty zrobiła to pewnie pokażeBardzo za gościnę dziękujemy Gospodarzom
Piękną masz kocimiętkę, moja jakaś taka rozlazła i rzadka, pokłada się. Dopóki Twojej nie widziałam nawet mi się podobała ta moja, ale teraz to widzę, że u mnie jest barachło. Piwonia cudna, czy to może jest CoraL Sunset? O takiej nazwie ma Mała Mi. Też chciałabym ją kupić. Czy kupowałaś ją może przez internet, czy w jakiejś szkółce?
Dzisiaj po ciepłym i dusznym dniu, natura odwaliła za mnie podlewanie ogrodu bardzo miło z jej strony.
W sumie to mogło by być tak przez całe lato w dzień ładnie i słonecznie a wieczorem deszczyk ) pomarzyć można...
W końcu i ja się mogę pochwalić pierwszymi różyczkami
Wykukałam jeszcze, że juka na razie tylko jedna będzie kwitła ale fotka nie wyszła bo deszczyk mnie zaskoczył
Skalniak się rozrasta
Kostka na razie leży luźno , trzeba jeszcze ułożyć , ale muszę być pewna linii rabaty
I tu jeszcze dalsza perspektywa( nie patrzymy na niedoróbki - cały czas w wolnej chwili tworzé )