Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium"

Obserwowanie wątków 14:04, 23 cze 2014

Do góry
Jak piszesz sama to wiesz, że piszesz i nie ma tego w powiadomieniach. Powiadomienia powiadamiają cię że ktoś inny napisał coś u ciebie I tak ma być, Ciebie samej nie powiadamia o własnych wpisach.
Różany ogród - raj na ziemi 14:02, 23 cze 2014

Do góry

Magdalena - Różany ogród - raj na ziemi

Podpowiedź w sprawie linku w podpisie. Wystarczy CYTUJ i skopiuj link powyżej bez słowa quote. Wklej w podpisie w swoim profilu.
Różany ogród - raj na ziemi 14:01, 23 cze 2014

Do góry
Odnośnie żywopłotów wybór jest ogromny, iglaste, liściaste, mieszane. Możesz prowadzić je w sposób formalny lub swobodny. Odnośnie gatunków masz tutaj podpowiedzi.

https://www.ogrodowisko.pl/tag/zywoploty

Ogród z lustrem 12:24, 23 cze 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Na pewno,zwłaszcza, że o niego dbamy już kolejny rok
A na dodatek zaprojektowałam ogród dokupiony do tego miejsca i jest dwa razy większy

prosimy o zdjęcia
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:26, 23 cze 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Piękna ta ?ostróżka? na Danusi zdjęciu. Ma jakąś dokładniejszą nazwę?
Czy wymaga od Ciebie specjalnej troski i na jakim stanowisku u Ciebie rośnie?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 10:03, 23 cze 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Poprzednie kolory

Wszystko piękne, zadbane - to już u Ciebie Danusiu norma , ale te zdjęcia są cudowne.
Chyba przez te burgund kolory Wspaniałe. I te roślinki takie czyste, błyszczące.
Chciałabym tak. U mnie póki co ulicy brak i pełno kurzu tylko. Samochody się rozpędzają, pomimo ograniczenia prędkości i tumany pyłu pozostawiają
Studnia w ogrodzie 09:21, 23 cze 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Dwa kręgi to są tylko na wierzchu, a pompa jest głęboko w wąskiej rurze, Witek na szybko narysował mi przekrój takiej studni. Jeśli to taka, to dwóch pomp nie włożysz, bo się nie da.

wielkie dzięki
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 08:22, 23 cze 2014

Do góry
Hortensja napisał(a)
Pani Danusiu bardzo lubię ogrodowisko,a program "maja w ogrodzie" z pani udziałem to juz wiśneka na torcie.
Po raz kolejny wracam do pani ogrodu w poszukiwaniu natchnienia. Koparki i inne straszydła już jakiś czas temu opuściły mój ogród a ja teraz tułam się od ogrodu do ogrodu forumowiczów i szukam pomysłu.
Po wielkim hura powoli opada mi entuzjazm - zplanowanie to jedno ale tezeba jeszcze znaleźć czas na wykonanie... urlop się zbliza mam nadzieję, że do tego czasu zdecyduje się czego chce u siebie w ogrodzie (a raczej czego nie ususze na amen)
póki co spaceruje po Pni pięknym ogrodzie i delektuję się widokami

a propos ozdobnych kul czy kamieni w ogrodzie - pamiętacie jak kiedyś w ogrodach rządziły krasnale ogrodowe???
dobrze, że moda zmienną jest, zawsze się bałam tych krasnali

Dziękuję za odwiedziny i słowa miodek na pewno coś zdecydujesz, ale czy dobrze? Przekonasz się.

Krasnale też są dla ludzi, każdy ma to co lubi i nie wolno krytykować. Żeby było ciekawie, to na CHFS wracają gnomy, ale malowane przez znane osobistości ogrodniczego świata I nie jest to już takie "faux pas"
Choroby trawnika 08:16, 23 cze 2014

Do góry
Masz jeszcze jaśniejsze plamy, dolewaj tam wodę, bo może za sucho jest albo po prostu tam się posypało mniej nawozu i widać różnicę.

Też jestem ciekawa co to jest ten nawóz zagęszczający trawnik, czy aby to nie jest tylko hasło reklamowe?

Na zagęszczenie trawnika ma wpływ głównie częste koszenie no i odpowiednia ilość nasion wysiana na m2.
Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 08:09, 23 cze 2014

Do góry
Wysokość koszenia młodego trawnika musi być wyższa, tak nisko jak piszesz, a nawet niżej, kosi się trawniki na polach golfowych, ale tam gatunki traw są zupełnie inne, i kosi się codziennie.

Taki trawnik z siewu kosimy inaczej niż Ty chcesz robić. Niskie koszenie spowoduje ścięcie "zielonych piórek) zostanie tylko "rżysko i ściernisko". trawa nie będzie miała czym asymilować

Koś po prostu dostosowując stopnie koszenia w swojej kosiarce, zrób próbę, na średni, potem na najwyższy poziom, bo może akurat dokładnie nie masz takiej wysokości co do milimetra. Z tego się nie strzela, to się robi też na wyczucie a nie z miarką w ręku

Także jeśli są upały, warto zostawić nieco wyższy trawnik, bo jest młody i nie będzie tak wysychał. Po prostu podejdź do tego nie tak sztywno, co do centymetra i wyluzuj

Artykuły do podszkolenia się na tematy trawnikowe - do poczytania i zapamiętania lub do zaglądania jak coś potrzeba

https://www.ogrodowisko.pl/tag/trawnik
Robinia akacjowa 08:04, 23 cze 2014

Do góry
Wyrzucić i nie żałować, ja bym nigdy tego chwasta już nie posadziła
A miało być tak pięknie.... 00:12, 23 cze 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Kochane moje, spotkania rozkręciłam ja jako prekursorka otworzyłam swój ogród dla wszystkich Ania nabrała odwagi po kilku innych spotkaniach, jakie odbyły się w pierwszym roku spotkania ogrodowiska A pierwsza wizyta była u Zbyszka, jakby się kto pytał

Zajrzyjcie w daty a wszystko będzie jasne To tak dla jasności, albowiem czuję się pokrzywdzona

Szefowo, to jest oczywista,oczywistość,że tyś Matką wszystkich Ogrodowiczan i ogrodomaniaków.
Tyś prekursorem spotkań i całym dobrem,radością która wynika z przynależności do Twojego Ogrodowiska i nikt Ci tego pierwszeństwa nie odbierze nigdy

Agata miała na myśli,że Ania, nas podkarpackie sierotki rozkręciła i zmobilizowała do ruszenia 4 liter Na wzór innych grup.
A Twoja wizyta (tajemnica poliszynela) miała być wisienką na torcie, dlatego tyle nas się zleciało i wyczekiwało na audiencję

Przykro mi,ze tak niefajnie to odebrałaś.
Mam nadzieję,że w jakimś stopniu rozwiałam Twoje rozgoryczenie.
Ale i tak nie mogę zrozumieć ,jak mogłaś coś takiego w ogóle wymyślić

Odwodnienie ogrodu i odprowadzenie deszczówki 22:53, 22 cze 2014

Do góry
Złe propozycje, żadnego ubijania i żadnej szmaty. A na glinie to już w ogóle.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/736-mata-przeciw-chwastom

Na ubitej glinie nic nie urośnie Kupić dobrą ziemię polną i z niej uformować skarpę licząc 10% na obsiadanie gruntu.

Żadnych jałowców, bo za kilka lat będziesz wyrzucał.
Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 22:47, 22 cze 2014

Do góry
Ten trawnik to będzie się nadawał na mecze dopiero w przyszłym roku, Koszenie na 2,5 cm jest złe. trawnik wyginie.
Rozpoznawanie chwastów 22:42, 22 cze 2014

Do góry
Wrzos napisał(a)
Czy to są chwasty? Rośnie to na rabatce, na której posiałam po raz pierwszy w życiu werbenę patagońską, onętek i firletkę, ale nie wiem jaką.
Wykluczam, że jest to werbena i onętek, bo widziałam jak wyglądają siewki. Pozostaje firletka, albo chwasty .... proszę o identyfikacje.

Chwasty i tęp je jak najszybciej.
Co tutaj posadzić? 22:17, 22 cze 2014

Do góry
Co tutaj posadzić? 22:15, 22 cze 2014

Do góry
Masz tam strasznie smutno i sino

Pierwszy dzień lata u Małej Mi - czerwiec 2014 22:12, 22 cze 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Powiem tak że w samolocie dziewczynka dwa krzesła do przodu miała lalkę - anioła z różowymi skrzydłami i jak startowaliśmy ... to podniosła go do góry i było widać w całym samolocie.

Pomyślałam, że lot i wizyta się musi udać skoro anioł mi patronuje Tak w przenośni, bo gdzie tam mu do anioła, ale jednak. Jakiś symbol.

Danusiu, leciałaś do bieszczadzkich aniołów

http://www.youtube.com/watch?v=ue7-VjuMZZk
Co tutaj posadzić? 22:12, 22 cze 2014

Do góry
Żeby zamontować lustro musi być jakiś ważny widok, cel, miejsce, w powietrzu nie da się lustra zamontować

Proponuję drzewo o purpurowym zabarwieniu, na pniu ewentualnie podcinane, a na dole żółte cisy, jeden przy drugim, rozjaśnią to miejsce i ożywią.
Pierwszy dzień lata u Małej Mi - czerwiec 2014 22:09, 22 cze 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Powiem tak że w samolocie dziewczynka dwa krzesła do przodu miała lalkę - anioła z różowymi skrzydłami i jak startowaliśmy ... to podniosła go do góry i było widać w całym samolocie.

Pomyślałam, że lot i wizyta się musi udać skoro anioł mi patronuje Tak w przenośni, bo gdzie tam mu do anioła, ale jednak. Jakiś symbol.

Danusiu ja też wierzę w takie rzeczy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies