Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moja ostoja 23:45, 27 maj 2017

Do góry
Elu, Marto, Kasiu, Mentha, dziękuję za miłe słowa.
Ogród wcale nie jest wylizany po prostu unikam chwastów w kadrze
Dzisiaj połowę ogródka wyplewiłam. Pewnie zanim zrobię pozostałą część, będę musiała rozpocząć od nowa.

Kasiu
Większość ludzi mówi, że na emeryturze mają tak samo mało czasu. Z pewnością przestaniesz wciąż gonić. A czasu mamy tyle, ile potrafimy sobie wygospodarować. No chyba, że zajmujemy się wnuczkami

Basiu a propos rododendronów - w tym roku przesiedlałam je, bo nie służylo im dotychczasowe miejsce. Dwa uchowały się calkiem nieźle. Teraz kwitnie jakuszimański Lumina. Ale jest jeszcze mały. Niższy, niż towarzyszące mu hosty. Ale cieszą, bo kwitną i rozwijają młode listki.

Ogród, mydło i powidło. 23:39, 27 maj 2017

Do góry
Tulipany kończą czosnki zaczynają. Azalie, śniegowiec.

Rozpoznawanie bylin 23:36, 27 maj 2017

Do góry
Witam mam taką roślinkę może ktoś wie co to?

A tak to wyglądało w tamtym roku w lecie

Bajkowy ogród Weroniki 23:32, 27 maj 2017

Do góry
asiak napisał(a)
Witam!
Weroniko, odkryłam Twój wątek przez przypadek. Oglądałam róże na O i tak tu trafiłam.
Piękny masz ogród, taki kolorowy, ale elegancki, bardzo mi się podoba
Pozwól, że będę zaglądać, pozdrawiam

Zaglądaj Asiu, zapraszam.

Ogród, mydło i powidło. 23:25, 27 maj 2017

Do góry
vita napisał(a)
Lepiej mieć wszystko uporządkowane, wiem z doświadczenia Podlane solidnie po wczorajszych opadach? Do mnie chmury przyszły od Ciebie, pomyślałam nawet o Twoim ogrodzie

Lało naprawę zdrowo ale chyba już było mocno sucho i zamiast wsiąkać to początkowo spływało i nie wszędzie jest tak mokro jak bym chciała - no ale ogrodnikom trudno dogodzić .

gosika67 napisał(a)
Kasia jestem już u Ciebie i jak zwykle się nie zawiodłam, obiela mi się podoba, muszę ją nabyć i ta fioletowa krzewinka.
A jak Twoje clematisy, wszystkie się odliczyły. Czekam z utęsknieniem jak będę kwitły .Pozdrawiam

Z clematisów (poza Atragene, które właśnie przekwitają) pierwszy ruszył Blue Light, zobaczymy jak się będą prezentowały w tym roku

Kasiek napisał(a)
Usiadlam sobie jak zobaczylam liste powojnikow Imponujaca, czekam teraz na kwiaty

Lista imponująca ale czy clematisy się popiszą to się okaże. Narazie jestem pod ogromnym wrażeniem róż - niektóre mają ogromną liczbę pączków - jak im się coś nie przytrafi (odpukać) to będzie pokaz .

No i kilka zdjęć, lilia Marlene od Gobasi będzie kwitła, Blue Light - pierwszy kwiat.

Tamaryszek francuski i orlik pełny
Bajkowy ogród Weroniki 23:22, 27 maj 2017

Do góry
Coś za podwójny wpis...

Zanim zakwitną tu róże i hortensje

Bajkowy ogród Weroniki 23:22, 27 maj 2017

Do góry
Mireczko, dla Ciebie też wiosenne widoki, czyli cd. floksowa.

Rozpoznawanie chorób i szkodników 23:15, 27 maj 2017

Do góry
Witam,
Dzisiaj miałam okazję pooglądać dokładnie swoje roślinki i stwierdzić, że rozpoczęła się prawdziwa inwazja różnej maści owadów. Nie potrafię rozpoznać wszystkich i nie wiem czym najlepiej unicestwić to to.

1. O brzozie Youngii pisałam tu:

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2070-brzoza-choroby-i-szkodniki?page=8

Podejrzewam, że to przędziorek. Proszę o sprostowanie, jeśli się mylę. Mimo, że nie jestem pewna, zrobiłam oprysk brzozy preparatem Floramite i niemal wszystkich roślin, na których pajęczynka już się pojawiła.

2. W sadzie na drzewach i krzewach owocowych żeruje mszyca. Jaki środek jest najbardziej skuteczny?

3. Kalina Watanabe (niestety nie mam zdjęcia) - najmłodsze listki zwinięte w rolkę, wewnątrz zielone gąsieniczki, liście pogryzione.

Co to za szkodnik? Mam taki preparat Polysect. Czy on sobie poradzi?

4. I na koniec pokażę gości, którzy zagnieździli się na bukszpanie aurea. Znalazłam w internecie odpowiedź, że jest to ogrodowy pająk krzyżak. Ale zrobił na mnie wrażenie

Ogród wśród pól i wiatrów 23:10, 27 maj 2017

Do góry
I na koniec raz jeszcze czosnki, ale tym razem rabatka zachodnia kulkowa

Dobrej nocy - tym co idą spać
Miłego wieczorku tym, co jeszcze działają
Bajkowy ogród Weroniki 23:10, 27 maj 2017

Do góry
Joku napisał(a)
Ja też rozpoznałam.

W nagrodę cd. mojego floksowa...

goryczki od Bogdzi, i zbliżenie nizej

Rosną telewizyjne surfinie.
Moja glebo terapia 23:08, 27 maj 2017

Do góry
I jeszcze trochę balkonowo

Kurcze teraz dopiero na fotce widzę że doniczek nie wytarłam )

I hortensja z pączkami

Ogród - Azyl Amatora 23:06, 27 maj 2017

Do góry
I kto powiedział, ze nie można mieć rabaty bylinowej w domu....
Działka prawie w Borach Tucholskich 23:06, 27 maj 2017

Do góry
Kasia poczekaj w swoim chciałem najgrubszą ciachnąć przy ziemi ale nie miałem pod ręką piły jak za dwa dni ją znalazłem to były już nowe pączki.
Cuda cudami ale drabiny nie przeskoczysz wyżej już nie sięgnę(raczej) ale to i tak chyba jeden z wyższych Penduli ( u amatora), inspiracją był buczek w starym przydomowym ogrodzie Kapiasa tylko tam był chyba samoprowadzący Purple Fountain

Miss Canada i lilak zwisły(?)
Ogród wśród pól i wiatrów 23:05, 27 maj 2017

Do góry
No ale przecież rosną tu też graby, są teraz prześliczne. Zieleniutkie, zdrowiutkie - zobaczymy jak długo!!
A przed grabami gracilumus, jeżówki, hosty.
Ogród - Azyl Amatora 23:05, 27 maj 2017

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Wklejam Ci zdjecie z nazwą tego rh na którym skleroza mnie złapała.

Piękne grządki .

Bożenko, dziękuje. Jest bardzo ładny. Poczytam o nim i kupuje
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 23:03, 27 maj 2017

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Ciekawy pomysł z tymi podporami, róże faktycznie mocno rozkrzewione a będą jeszcze większe. Elewacja Wam zaczęła zielenieć ?

Nie po prostu w zeszłym roku zrobiło się kilka czarnych plam od liści. Na szczęście zmywalnych, więc w tym sezonie postanowiłam je trochę odeprzeć od ściany. Może się uda. E-m zrobił też podporę dla Anabell.

Ranczo Szmaragdowa Dolina 23:03, 27 maj 2017

Do góry

Ogród wśród pól i wiatrów 23:01, 27 maj 2017

Do góry
Ciężko się na czymś skupić, bo w każdym kącie coś się dzieje
Na brzozowej obecnie królują brzozy (no, wiadomo ) w towarzystwie czosnków.

Białe dopiero powolutku otwierają główki

Jest tu tyle różnych rzeczy, że nie wiadomo na co w ogóle patrzećChyba przesadziłam tu z nasadzeniami, będę musiała trochę "uspokoić" to miejsce. Są tu piwonie, artemis, biała szałwia, anabell, hosty, przywrotnik i jeszcze berberys na dodatek Oj, głupia ja Berberys na pewno wyleci pod szklarnię

Moja glebo terapia 23:00, 27 maj 2017

Do góry

Ranczo Szmaragdowa Dolina 23:00, 27 maj 2017

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies