ryska ku pamięci wykopałam dziś tulipany
Cebulki kupione w U.K. wytworzyły nową dorodną cebulę, zaś te kupowane w 2015, które kwitły w tym roku pojedynczymi kwiatkami mają dużo malutkich cebulek.
Posadziłam też dziś dalie.
Musiałam wykopać i przesadzić dwie lovely fairy.
Warzywniak dziś został wysypany żwirkiem pomiędzy skrzyniami.
Miłej nocki
Tak to stipa ale już ją wykopałam i wsadziłam młode rozsady. Ponadto mam aż 6 sztuk ładnie rozkrzewionych młodych samosiejek. Te oddalam sąsiadce oraz jej teściowej. Dziewczyny zadowolone z prezentów. Nie chciałam mieć kłosów już w czerwcu. To czas jesieni a ja lubię jej zielony kolor.
Na rabacie południowej-różanej króluje kocimiętka. Bonica taka się wielka zrobiła, jak nigdy. Niektóre krzaki mają dobrze ponad metr szerokości! Czuję, że da czadu w tym roku
Wspomniana kocimiętka w towarzystwie IceDance
Hehe, chyba niedługo zmienię nazwę wątku na KOCIMIĘTKOWOSetki siewek!
Różanka też już nabrała ostatecznego kształtu, poszerzona, dosadzona lawenda i stipy na razie nie wiele widać bo malizny ale mam nadzieję, że urosną
Podmieniłam trawkę wywaliłam starego carexa bo cały obeschnięty po zimie a skubać tych liści nie mam cierpliwości, posadziłam tam turzycę włosistą tylko teraz się zastanawiam czy ona trochę nie za niska
Hej Gosia Co do zakupionych seslerii, nie wiem czy szybko rosną, będziemy się dopiero poznawać Ale poza tym tyle się dzieje teraz w ogrodzie, że ciężko nadążyć Wszystko nabiera masy z dnia na dzień.Część owocowo-warzywna też mocno idzie, nie licząc MALIN!! Te za nic nie chcą u mnie rosnąć;( Za to goja stworzyła już zieloną ścianę, jeżyna lada moment zakwitnie, truskawek pilnuję, bo jak zarosną to już na pewno nie będzie mi się chciało do nich wejść. No i jarzyny też się mają przyzwoicie. Ktoś się ostatnio u mnie pytał o skrzynie warzywne. Odpowiedź jest jedna: polecam, polecam - zdecydowanie polecam
Dotarłaś Zapraszam w moje skromne progi. Przed
Ogrodowiskiem o czosnkach nie miałam pojęcia, że istnieją i o wielu gatunkach roślin. Te mam pierwszy sezon a czekam na Krzysztofy. Oto i one. Za kilka dni pokażą się w całej krasie.