hmm, aktualnie teraz siedzę nad drzewami , które muszę zasadzić w tym roku, a jest ich aż 25, z wniosku mam narazie posadzonych...1,poza wnioskiem więcej...- ale te sie nie liczą
Małgosiu, góry kochamy i jest to nasza odskocznia od codzienności A, że problemów ostatnio dużo to często zostawiamy na dole wszystkie troski i idziemy przewietrzyć głowy
Wiesz, dwa tygodnie temu na FB znany nam szkółkarz z rejonów podgórskich, zszokował bardzo wielu obserwujących zdjęciami ściętych traw i żywopłotów. Na pytanie-czy już można ścinać?-odpowiedział: Ja już tnę
Z wielką nieśmiałością, pragnę tylko zwrócić uwagę, że grupa wrocławska owym wczesnym cięciem może doprowadzić w innych częściach Polski do pogromu.
Jak praktyka forumowa pokazuje, owo cięcie wielu ogrodników pobudza do naśladownictwa. Bez uwzględnienia strefy mrozowej.
I potem, w efekcie, co wiosna mamy ogólnoforumowy lament, że gooopie rośliny wymarzły albo, co gorsza, wygniły.
Dlatego śmiem zaapelować, do grupy wrocławskiej, aby przy swoich radosnych postach o cięciu łaskawie zaznaczały/przypominały, że są pogodowo uprzywilejowaną grupą wrocławską
Haniu, widoczek tak na szybko zrobiony podczas schodzenia po wrzątek a nawet fajne zdjęcie wyszło Za noramlnymi porami roku i ja tęsknie...rozmarzył nas ten wiosenny grudzień i styczeń...
Monia, cieszę się bardzo, że ktoś jeszcze lubi zimowe góry
Przed chwilą sprawdzałam długoterminowe pogody i do połowy marca zapowiadają nocne przymrozki...wrryy...chyba nie wytrzymam i zabiorę się za czyszczenie smaragdów
Teresko, napisz jakie warunki glebowe, od której do której słońce?
Trawy jakie mam to:
miskant Gracilimus i Morninh Light
rozplenica LadyU i little bunny
molinia Karl Foerster i Moorhexe
carex Ice Dance, Silver Sceptre, Aureovariegata, Evergold
Imperata Red Baron
hakone aureola,All Gold, Greenhilis
sesleria jesienna