Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Odcienie zieleni 2 15:02, 12 lut 2018

Do góry
polinka napisał(a)
O jesteś
Jak plany wiosenne?

hmm, aktualnie teraz siedzę nad drzewami , które muszę zasadzić w tym roku, a jest ich aż 25, z wniosku mam narazie posadzonych...1,poza wnioskiem więcej...- ale te sie nie liczą
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 14:58, 12 lut 2018

Do góry
polinka napisał(a)

Wiesz, dwa tygodnie temu na FB znany nam szkółkarz z rejonów podgórskich, zszokował bardzo wielu obserwujących zdjęciami ściętych traw i żywopłotów. Na pytanie-czy już można ścinać?-odpowiedział: Ja już tnę

ja bym sie nie odwazyła tak wcześnie ciąć traw
Odcienie zieleni 2 14:58, 12 lut 2018

Do góry
O jesteś
Jak plany wiosenne?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 14:56, 12 lut 2018

Do góry
Magleska napisał(a)
Uwielbiam takie zimowe góry i choinki z czapami śniegu ..... bajkowa sceneria ...
.ja traw nie ścinam jeszcze ,bo u mnie dużo zimniejszy region

To prawda MAdziu, było bajkowo, klimatycznie aż nieprawdopodobne, że mamy ostatnio tyle szczęścia do pogody.
Moje trawy też jeszcze suche stoją
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 14:54, 12 lut 2018

Do góry
Sebek napisał(a)

Madzenka chyba za każdym razem przypomina o tym pisząc, co dziś zrobila w ogrodzie - ja albo sie słucham tych rad albo... i nie Wszystko w granicach rozsądku

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 14:54, 12 lut 2018

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Nie wiem czy ciepłem w tym roku nie wyprzedziliśmy jednak Wrocławia bo krokusy pierwsze kwitna u nas od tygodnia tez tne sle to co bezpieczne. Miskanty i rozplenice nieruszone.

Nie wiem czy widziałaś ale dwa albo trzy tygodnie temu Janeczka pokazywała kwitnące krokusy
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 14:52, 12 lut 2018

Do góry
Margarete napisał(a)
No właśnie Toszko, no właśnie.... my w centralnej Polsce e mamy zupełnie inne realia choć śniegu nie mamy ale...
Bo to słońce bywa złudne i zdradliwe przy bezśnieżnej zimie - mnie też korciło wczoraj i że tak powiem "sekator mnie swędział" żeby polecieć do ogrodu i powycinać uschnięte byliny i oczywiście trawy...ale rozsądek mnie powstrzymał - i dobrze bo u nas nocą do minus 8 ma teraz być.

Paulina ty jak zwykle w górach - śliczne obrazki pokazujesz, ten śnieg aż niebieski jest ....cudnie.

Pozdrawiam

Małgosiu, góry kochamy i jest to nasza odskocznia od codzienności A, że problemów ostatnio dużo to często zostawiamy na dole wszystkie troski i idziemy przewietrzyć głowy

Buziaki
Odcienie zieleni 2 14:52, 12 lut 2018

Do góry
polinka napisał(a)
Cześć

Witaj kochana
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 14:49, 12 lut 2018

Do góry
Toszka napisał(a)

Z wielką nieśmiałością, pragnę tylko zwrócić uwagę, że grupa wrocławska owym wczesnym cięciem może doprowadzić w innych częściach Polski do pogromu.
Jak praktyka forumowa pokazuje, owo cięcie wielu ogrodników pobudza do naśladownictwa. Bez uwzględnienia strefy mrozowej.
I potem, w efekcie, co wiosna mamy ogólnoforumowy lament, że gooopie rośliny wymarzły albo, co gorsza, wygniły.
Dlatego śmiem zaapelować, do grupy wrocławskiej, aby przy swoich radosnych postach o cięciu łaskawie zaznaczały/przypominały, że są pogodowo uprzywilejowaną grupą wrocławską

No, to byłam ja - Toszka

Wiesz, dwa tygodnie temu na FB znany nam szkółkarz z rejonów podgórskich, zszokował bardzo wielu obserwujących zdjęciami ściętych traw i żywopłotów. Na pytanie-czy już można ścinać?-odpowiedział: Ja już tnę

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 14:45, 12 lut 2018

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Do nowych „szpilek” już się przymierzam choc dziewczyny dostały jak na zawołanie ponad 40 stopni gorączki.ale siła woli ja zwalczany

My żałujemy, że szpilki tak póżno kupione Wiem już, że Wy również zadowoleni
Trzymamy kciuki za jutrzejszy poranek!!!
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 15:04, 09 lut 2018

Do góry
polinka napisał(a)

W drugim ogrodzie za radą Mazana, dla eksperymentu przycięłam wczesną jesienią 2 Evergoldy, teraz za radą Toszki w lutym będą przycięte kolejne dwa. Zobaczymy co okaże się skuteczniejsze

Posprzątałaś coś w sobotę??

Z wielką nieśmiałością, pragnę tylko zwrócić uwagę, że grupa wrocławska owym wczesnym cięciem może doprowadzić w innych częściach Polski do pogromu.
Jak praktyka forumowa pokazuje, owo cięcie wielu ogrodników pobudza do naśladownictwa. Bez uwzględnienia strefy mrozowej.
I potem, w efekcie, co wiosna mamy ogólnoforumowy lament, że gooopie rośliny wymarzły albo, co gorsza, wygniły.
Dlatego śmiem zaapelować, do grupy wrocławskiej, aby przy swoich radosnych postach o cięciu łaskawie zaznaczały/przypominały, że są pogodowo uprzywilejowaną grupą wrocławską

No, to byłam ja - Toszka
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 14:03, 09 lut 2018

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Ten widoczek przez okienko mogłabym przygarnąć. Ani razu w tym sezonie nie dane mi było pobiegać na nartach. Tęsknię za wyraźnymi porami roku.

Haniu, widoczek tak na szybko zrobiony podczas schodzenia po wrzątek a nawet fajne zdjęcie wyszło Za noramlnymi porami roku i ja tęsknie...rozmarzył nas ten wiosenny grudzień i styczeń...
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 14:01, 09 lut 2018

Do góry
Monia81 napisał(a)
Polinko, jak ja lubię tak u Ciebie się napatrzeć na te zdjęcia z gór piękne widoczki kręćka to w tym domu można dostać, ale i tak nic bym nie zrobiła bo u mnie jak na razie śnieg leży...

Monia, cieszę się bardzo, że ktoś jeszcze lubi zimowe góry
Przed chwilą sprawdzałam długoterminowe pogody i do połowy marca zapowiadają nocne przymrozki...wrryy...chyba nie wytrzymam i zabiorę się za czyszczenie smaragdów
Ogródek Iwony II 13:58, 09 lut 2018

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Chodzi mi o to miejsce przy garażu.

Trawy dadzą wysokość tylko przez kilka miesięcy. Pokrój fontannowy byłby fajny, teraz rośnie tam trzcinnik podsadzony przywrotnikiem. Mi się podoba zwiewność traw. Jednak Zbyszek chce coś bardziej trwałego i wyższego. Do dziś rana myślałam o Cisie, jednak ... mimo jego piękna i trwałości, nie mam cisa w ogrodzie. To byłby kolejny gatunek. Bez sensu... Pomyślałam więc o żywopłocie bukowym. Listki śliczne, pozostają do wiosny, potem szybko wyrastają nowe, ładnie się przycina i nieopodal mam buki kolumnowe, będzie do siebie pasować. Co myślicie?
żywopłot bukowy

Dobry pomysł z bukiem choć w pierwszym momencie jak zaczęłam czytać to pomysłałam o cisie Ale już doczytałam
Na Łowieckiej 13:52, 09 lut 2018

Do góry
Ilonko, a szukałaś tutaj:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/407-choroby-i-szkodniki-bukszpanow
To tu- to tam- łopatkę mam ! 18:11, 08 lut 2018

Do góry
Ooo miałaś/masz śnieg?? U nas tylko lekko pobieliło w weekend ale już nie czekam na śnieg...chcę wiosny!!
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:03, 08 lut 2018

Do góry
Zima w Karkonoszach

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 17:53, 08 lut 2018

Do góry
Kawa napisał(a)
Poli
macham
u mnie śnieg i mróz a już miałam coś pociąć

Cześć Kami!

Zimy współczuję Nacieszyłam się śniegiem i mrozem w weekend i już bardzo proszę o wiosnę! Wręcz błagam bo już na głowę dostaję w domu

Buziaki i ściskam Cię mocno!

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 17:50, 08 lut 2018

Do góry
Rejzi napisał(a)
A jakie gatunki traw polecasz na miejsce poludniowe ale osloniete plotem ? Jakie ty masz odmiany u siebie?

Teresko, napisz jakie warunki glebowe, od której do której słońce?

Trawy jakie mam to:
miskant Gracilimus i Morninh Light
rozplenica LadyU i little bunny
molinia Karl Foerster i Moorhexe
carex Ice Dance, Silver Sceptre, Aureovariegata, Evergold
Imperata Red Baron
hakone aureola,All Gold, Greenhilis
sesleria jesienna
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 17:42, 08 lut 2018

Do góry
Rejzi napisał(a)
Dziekuje za rady Masz spore doswiadczenie z trawami, co widac

Nie ma za co A trawy kooocham!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies