żwirkiem na włókninie wysyp bo ja rozumiem ze trawe tam utrzymac to jest trudno ...ja miałam takie sciezki trawiaste w ludwiczkach ...zmieniłam na luzno układana kostke ta sama co mam obrzeża ..no i trzeba bedzie poprawiac bo pływa masakrycznie
Po przesunięciu ogrodzenia o 1m do tyłu wykorzystaniu do zalania w fundamencie starych słupków gdyż stara porządna stal zamówiłem przęsła. Pomoc teścia spawacza okazała się niezbędna
Witam bardzo serdecznie! Jestem zachwycona rabatą z hortensjami i bukszpanem. Chciałabym założyć podobną tylko w kształcie koła ze średnicą 3 m. Z tego co przeczytałam obwódka z kul bukszpanu, trzmieliny Emerald Gold na pniu, miskanty morning light, hosty. ile hortensji są na rabacie i jakie odstępy były pomiędzy bukszpanami przy posadzeniu? od bukszpanami to ciemiernik? Nie mam doświadczenia, będę bardzo dźwięczna za odpowiedź.
Dzisiaj od samego rana ogarniam ogród, wyplewiłam truskawki, rabatę przy kojcu i prawie skończyłam najdłuższą, można powiedzieć, że ogród prawie ogarnięty A przy okazji cyknęłam parę zdjęć
krzewuszka posadzona w cieniu w większości się tak zachowuje. Potrzebuje dużo bezpośredniego słońca i wody. Mam jedną w cieniu - ma tak jak twoja maks. 2 kwiatki a 2 sztuki rosnące na patelni są oblepione kwiatami. W tym miejscu pięknie zdobi jesienią ale kwiatów dużo więcej nie da. Pytanie na czym ci bardziej zależy.
Miałam już dawno się przywitać ale czasu brak. Ogród bardzo dopracowany i dopieszczony. Widać, że lubisz dbać o szczegóły a to nadaje klimat. Przywiódł mnie do ciebie trawnik - boski - po jego obejrzeniu upewniłam się, że robię wersję z rolki. Taki dywanik to moje marzenie od 3 sezonów a potem wymiękłam przy siedzisku - ta inspiracja z Pinteresta dużo słabsza przez oświetlenie na górze. Zachwiało to u nich proporcjami. Wasze jest idealne. 2 większe poduchy dodadzą wygody.
Pozdrawiam i pozwolę sobie zaglądać choć mój zieleniak totalnie z innej bajki
No bardzo mi się to podoba!
Nawet zaczęłam się zastanawiać czy przy altanie nie ułożyć w ten sam sposób. Tzn nie chodzi o łuk tylko ułożenie płyt - pojedynczych płyt, jedna za drugą, z nieregularnymi przesunięciami w prawo lub w lewo. Unikniesz wtedy takich długich "zębów", które powstają gdy najpierw leżą dwie płyty a potem jedna.
Jeśli płyta ma długość 1 m to przy przesunięciach nawet o 25 cm uzyskasz jednolitą, wygodną ścieżkę o szerokości 50 cm.
Witam
3 tygodnie temu posadziłam rh cunningham's white, bardzo ładnie kwitły.
W sobotę przy usuwaniu przekwitających kwiatostanów zobaczyłam muszki i takie drobne lekko różowe drobne żyjątka, jakby mszyca. Po deszczu okazało się, że ich już nie ma, ale zaczęły zwijać się młode listki. Czy ktoś może podpowiedzieć co im zaczyna dolegać?
Raczej na wejściu do altany nic nie postawię bo eM będzie narzekał że tarasuję drogę co nie znaczy że ja osobiście bym nie postawiła. Gdyby to ode mnie zależało to na pewno bym ućkała roślin gdzie tylko się da
Tylko 3 szt tam dokupię. Myślę że wystarczy.
Nie wiem czy z tego samego tworzywa nie zrobię ścieżki tu