Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4"

Ogródek Iwony II 07:30, 29 mar 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Moje miniaturowe berberysy są szybsze, niż ja. Nie zdążyłam poczyścić rabaty, a one są już takie:

Iwonko a co to za berberyski?
Ogródek Iwony II 06:43, 29 mar 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Kwitną już wszystkie iryski. Sąsiadka pytała się o nie. Wcześniej nie widziała

Oooo jak pięknie
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 06:38, 29 mar 2017

Do góry
Już pora na szafirki? Moje chyba coś pozarło, bo ich nie widzę...
Sliczne maluszki po łące biegają.
Ogród Mirelli 00:17, 29 mar 2017

Do góry
Też kupiłam groszek pachnący. Biały i niebieski

Mirelka, pytałam się mojego dziecka, znalazł opcję druku, ale zupełnie w innym miejscu. Prawdopodobnie różne przeglądarki albo wersja Windowsa mają w różnych miejscach umieszczone potrzebne opcje. Ważne, ze wiem już, jak u siebie kopiować teksty ze strony
Ogród bacowej 00:12, 29 mar 2017

Do góry
Mam nadzieję, że mojej nie zmarzną kwiaty, skoro zaczęła za wcześnie
Tak myślałam, że podpędzona
Ogródek Iwony II 00:10, 29 mar 2017

Do góry
Krokusy mam i ja

Ogródek Iwony II 00:03, 29 mar 2017

Do góry
Kwitną już wszystkie iryski. Sąsiadka pytała się o nie. Wcześniej nie widziała

Ogród bacowej 23:51, 28 mar 2017

Do góry
bacowa napisał(a)
Iwona widziałam i spodobały mi się .

Mi też
Pod bukiem mam już 3 sadzonki, ale jeszcze się nie nadają do dzielenia. Jak powiększą objętość, też podsadzę buka silverami. Tego mniejszego, bo duży podsadzony jest trzmieliną
Ogródek Iwony II 23:48, 28 mar 2017

Do góry
Jeszcze nie napisałam, że w weekend usuwałam winobluszcz ze ściany domu. Pojawił się e-Ma siostrzeniec z zapytaniem, co można już robić w ogrodzie. Przy okazji pomógł mi wykopać korzenie winobluszczu. Nie ma to, jak facet. Pod pnącą różą też wiły się korzenie, by je usunąć, trzeba było różę wykopać i wsadzić na nowo Robota głupiego Teraz muszę pilnować,czy się bluszcz nie pojawi ...
Potrafi odbić z malutkich gałązek pozostawionych w ziemi
Wystartowała stipa zeszłoroczna

Ogród bacowej 23:33, 28 mar 2017

Do góry
Silvery u Polinki widziałaś? Będziesz miała podobny fajny efekt
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3206-ogrodowy-powrot-do-dziecinstwa?page=1506#post_2
Ogródek Iwony II 23:23, 28 mar 2017

Do góry
Dziś pracowałam na frontowej rabacie z Vanilkami. Fotek brak. Ciemność mnie zastała i nie skończyłam. Nie ma to, jak iść do ogrodu o 17.00
Za to nie musiałam ubierać kurtki

Vanilki rosły za blisko siebie, musiałam je rozsadzić, dałam im nową ziemię w dołki i przycięłam.
Na taczce zrobiłam przekładańca: kwaśny torf, kora, przeleżały obornik, kompost, glina, ziemia ogrodowa. To wszystko zmieszane do dołka hortensji. Na wierzch podobnie. Hortensje rosły dwa lata na miejscu, korzenie wielkie, pięknie się rozrosły. Podsypałam wszystkie żelem z mikoryzą. Podlane.
Dokupiłam 3 kulki Danica. Nie zdążyłam wszystkiego posadzić, bo ciemno było...
Postaram się jutro po pracy dokończyć... Przed hortensjami będą kulki, podsadzone żurawką cytrynową lime marmalade, runianką, za kulkami rozchodniki, jakie dać trawki? Rozplenice dopiero rosną na parapecie
Ogródek Iwony II 23:09, 28 mar 2017

Do góry
bacowa napisał(a)
Iwona twoja magnolia ze sklepu , to chyba na dopalaczach jest i dlatego już kwitnie. Moja jeszcze śpi.

Nooo, tak sobie myślę, bo teraz powinny gwiaździste niebawem startować. Ta miała być później
Ogródek Iwony II 23:07, 28 mar 2017

Do góry
bacowa napisał(a)
Zbyszek ma rację już są .

U Ciebie pewnie większe Szczęściara
Ogródek Iwony II 23:06, 28 mar 2017

Do góry
Zana napisał(a)
Iwonka a czy Ty eMa teraz do ogrodu z latarką goniłaś???. Fotkę widzę, ale wiesz: takich malutkich tyciuńkich ździebełek z odległości się nie dojrzy. Ale mnie uspokoiłaś, można jeszcze spokojnie czekać. Dziękuję

Aniu, Zbyszka prosiłam w weekend. Teraz jest biedak w pracy
Zobacz: 17 kwietnia 2016

Tak przy okazji: Dziś znalazłam pierwszego wyrośniętego tulipana - miał pączek kwiatowy w środku. Niestety musiałam go wykopać, bo był zaplątany w korzeniach hortensji, którą przesadzałam...
Ogródek Iwony II 22:53, 28 mar 2017

Do góry
Pękają pąki u magnolii Susan. Czy to już czas?

Moje miniaturowe berberysy są szybsze, niż ja. Nie zdążyłam poczyścić rabaty, a one są już takie:

Hiacynty zeszłoroczne:

Ogródek Iwony II 22:48, 28 mar 2017

Do góry
Zana napisał(a)
Iwonka, czy Twoja molinia variegata już startuje czy jeszcze śpi?

Aniu, na fotce widać, ze jeszcze nei wystartowała. Prosiłam e-Ma, by sprawdził, czy widać zielone źdźbła, bo ja je tak mocno pragnę, ze w ciemnościach bym też je zobaczyła Twierdzi, że są. Muszę poczekać.
Sprawdzałam po fotkach, widać ją ok. 17 kwietnia rok temu...
Ogródek Iwony II 22:41, 28 mar 2017

Do góry
kasja83 napisał(a)
Hej Iwonko...
macham wiosennie.Obiecałam Ci kiedyś fotki akwarium mojego taty-wrzuciłam u siebie.Zajrzyj sobie

Kasiu, byłam. Niesamowity pomysł, a efekt zaskakujący
https://www.ogrodowisko.pl/watek/6328-nowoczesnie-u-kasji-kiedys-bedzie?page=465#post_4
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 22:17, 28 mar 2017

Do góry
Dolomitem też jeszcze możesz sypnąć.
Akwarium u taty świetne
Niespotykany pomysł
Ogródek Iwony II 22:08, 28 mar 2017

Do góry
jankosia napisał(a)
Iwonko, przydreptałam do ciebie z poprzedniego wątku trafiając tam po haśle "czym podsadzić magnolię" czy jakoś tak U ciebie ta dyskusja toczyła się dokladnie rok temu ale ostatecznie nie dobrnęłam do decyzji bo temat na wątku się zmienił i o! Oświecisz mnie co masz pod magnolią i czy wybrane rozwiązanie się sprawdziło? Bo ja się męczę okrutnie i wszystkie pomysły wydają się złe a ty szukałaś dokładnie czegoś takiego jak ja czyli żeby znosiło kwaśne a posadzone raz nie wymagało wykopywania, wzruszania ziemi wokół itp. Napisz mi proszę na co postawiłaś

Moniko, problem rozwiązał się sam, choć niekorzystnie. Po prostu zmarzłą rok temu Magnolia i nie odbiła. Doszłam do wniosku, ze tonie było dobre miejsce dla niej.
W tym roku kupiłam Magnolię Susan, ale już nie drzewo, a krzew, czy drzewko wielopniowe ... Posadziłam w innym miejscu na rabacie kwadratowej. Znajdują się tam kulki bukszpanowe, cyprysik groszkowy filifera aurea nana, jeżówki, werbena i stipa oraz tulipany.

Ogród z uśmiechem 21:46, 28 mar 2017

Do góry
Tak sobie myślę, ze skoro na lewo są cisy, to może na łezce przy płocie też dać cisy?
Teraz sprawa drzewa: Na prawo masz pięknego tulipanowca. On będzie duży i będzie grał pierwsze skrzypce przed domem. nie ma sensu sadzić drugie drzewo. Jak już musisz, to nie może być Magnolia, bo:
1. Tulipanowiec będzie konkurował, wydaje mi się, z eza blisko, korony po latach będą blisko siebie. No, że chyba Magnolia - krzew. Ale jakoś nie mam przekonania w tym miejscu.
2. Skoro tu wieje, to nie jest to dobre miejsce na magnolię ...
3. Mógłby tu być Buk Dawyck Purple lub Gold.
Zobacz u Danusi:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1349-wizytowka-ogrod-nie-tylko-bukszpanowy?page=3
Nie jestem jednak przekonana co do ilości drzew. Tulipanowiec to piękne, ale wielkie drzewo. Musisz zarezerwować dla niego miejsce.

Ja bym przy płocie dała cisy, a dla lekkości zamiast drzewa - miskanta ML lub Gracilimusa. I tyle. Bedzie reprezentacyjnie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies