Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

Iwk4 21:46, 28 mar 2017

Tak sobie myślę, ze skoro na lewo są cisy, to może na łezce przy płocie też dać cisy?
Teraz sprawa drzewa: Na prawo masz pięknego tulipanowca. On będzie duży i będzie grał pierwsze skrzypce przed domem. nie ma sensu sadzić drugie drzewo. Jak już musisz, to nie może być Magnolia, bo:
1. Tulipanowiec będzie konkurował, wydaje mi się, z eza blisko, korony po latach będą blisko siebie. No, że chyba Magnolia - krzew. Ale jakoś nie mam przekonania w tym miejscu.
2. Skoro tu wieje, to nie jest to dobre miejsce na magnolię ...
3. Mógłby tu być Buk Dawyck Purple lub Gold.
Zobacz u Danusi:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1349-wizytowka-ogrod-nie-tylko-bukszpanowy?page=3
Nie jestem jednak przekonana co do ilości drzew. Tulipanowiec to piękne, ale wielkie drzewo. Musisz zarezerwować dla niego miejsce.

Ja bym przy płocie dała cisy, a dla lekkości zamiast drzewa - miskanta ML lub Gracilimusa. I tyle. Bedzie reprezentacyjnie.
jolanka 07:30, 30 mar 2017

Odetchnęłam z ulgą. Wszystko załatwione tak, jak byc powinno i potrzeba Hurrra
Łobuziki i niedouczone .....hmmm coby nie uzywac słów nieparlamentarnych maja od dzisiaj czas na korepetycje
AsiaK_Z 07:48, 30 mar 2017

To bardzo dobra wiadomość Jolu Brawo Ty
jolanka 20:19, 30 mar 2017

AsiaK_Z napisał(a)
To bardzo dobra wiadomość Jolu Brawo Ty

Dzieki Asiu

Sama jestem z siebie dumna. Jestem już w domu i próbuję odpocząć po kilku nieprzespanych nocach.
jolanka 20:31, 30 mar 2017

Iwk4 napisał(a)
Tak sobie myślę, ze skoro na lewo są cisy, to może na łezce przy płocie też dać cisy?
Teraz sprawa drzewa: Na prawo masz pięknego tulipanowca. On będzie duży i będzie grał pierwsze skrzypce przed domem. nie ma sensu sadzić drugie drzewo. Jak już musisz, to nie może być Magnolia, bo:
1. Tulipanowiec będzie konkurował, wydaje mi się, z eza blisko, korony po latach będą blisko siebie. No, że chyba Magnolia - krzew. Ale jakoś nie mam przekonania w tym miejscu.
2. Skoro tu wieje, to nie jest to dobre miejsce na magnolię ...
3. Mógłby tu być Buk Dawyck Purple lub Gold.
Zobacz u Danusi:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1349-wizytowka-ogrod-nie-tylko-bukszpanowy?page=3
Nie jestem jednak przekonana co do ilości drzew. Tulipanowiec to piękne, ale wielkie drzewo. Musisz zarezerwować dla niego miejsce.

Ja bym przy płocie dała cisy, a dla lekkości zamiast drzewa - miskanta ML lub Gracilimusa. I tyle. Bedzie reprezentacyjnie.

Iwonko, masz rację co do magnolii. Za bardzo tutaj wieje i nieosłonięta na pewno nie dałaby rady. Tulipanowiec jest tu dominujący i konkurencja mu niepotrzebna.

Ponieważ miałam bardzo ciężki tydzień niewiele zrobiłam w ogrodzie i myślenie, choć już coś tam się wyklarowało, też przeniosłam na później

Trawy dodają lekkości i są tam na razie rozplenice, te niskie.
Teraz to bez względu na to czy to na już czy na dłużej to będę sadzić. Najwyżej przesadze
jolanka 20:40, 30 mar 2017

Przeszłam się po południu po ogrodzie i zobaczyłam, że tulipany ruszyły na całego, czosnki też Widzć też ostróżki, szałwie, przetacznik i Ale fajnie

Aha, w sobotę jadę do Powsina, na nauki różane

A po południu mam zajęcia z ceramiki, na nauki mozaiki

Po stresach, nagroda
inka74 20:58, 30 mar 2017

Dobrze że wszystko dobrze się skończyło choć nerwów się najadłaś.

Jola a ty masz Amanogawy? O nich myślałam na tą rabatkę. Sztywniejsze, mniejsze. Ażurowe.
jolanka 21:20, 30 mar 2017

inka74 napisał(a)
Dobrze że wszystko dobrze się skończyło choć nerwów się najadłaś.

Jola a ty masz Amanogawy? O nich myślałam na tą rabatkę. Sztywniejsze, mniejsze. Ażurowe.

Mam jedną, muszę przesądzić i dokupić drugą Wiosną cudnie wygląda.
Madzenka 06:54, 31 mar 2017

Zdecydowanie drzewa na froncie potrzebne. Ja bym sadziła z kulista korona no platany Alpen's globe
Drimeth 06:56, 31 mar 2017

Jola, ja też będę w Powsinie w sobotę. Widzę, że się mały zlocik szykuje
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies