Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "floksy"

Liliowo i kolorowo:) 16:29, 11 lip 2016

Do góry
Zaczynają powoli hortensje ale jakoś powoli albo mi się tak wydaje? Jeżówek musze dokupić bo są cudne, zaczynają miliny kwitnąć oj te to mają kwiatów No i floksy, bardzo je lubie i ten zapach.
Z Pszenicznej ... 09:43, 11 lip 2016

Do góry
Floksy z monardą zgrały się kolorystycznie, przesadzane jesienią

Białe floksy towarzyszą przegorzanowi - kuleczki już powoli się niebieszczą

Moja działka. 22:10, 10 lip 2016

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Bogusiu Cynie i floksy piękniasteAnabelkę wiosną ciachniesz mocno,szkoda wywalič bo wielka już

Spróbuje mocno przyciąć,ale zawsze mi szkoda.Diament bardzo mocno przycięłam i powycinałam te leżące pędy i teraz ma sztywne łodygi.
Nie mam fotek bo dopiero z Ustronia przyjechalyśmy,2 dni działka nie podlewana myślę że nie ucierpiała.
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:06, 10 lip 2016

Do góry
Kasya napisał(a)
a jak mam gnojowke z pokrzyw, skrzypu i wrotyczu razem, to mozna stosowac teraz ?

Kasiu wrotycz działa na mszyce, grzyby, skrzyp na miseczniki, przędziorki kędzierzawość liści brzoskwiń, to raczej na wiosnę jest dobre ale zawsze możesz zasilić kompost bo ta gnojówka stymuluje proces rozkładu roślin
Pokazują się floksy

Moja działka. 22:02, 10 lip 2016

Do góry
Bogusiu Cynie i floksy piękniasteAnabelkę wiosną ciachniesz mocno,szkoda wywalič bo wielka już
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 21:48, 10 lip 2016

Do góry
jeśli nie będzie trawnika, to całość też powinna być naturalistyczna. Pokaż to miejsce, będzie łatwiej coś doradzić.
Brzozy i owszem jak będziesz podlewać mogą być dorenboos, kulki zimozielone... postaw na kosodrzewinę - jest w wielu odmianach.
labiryncik chyba nie będzie dobrze wyglądał... z krzewinek na Twoją ziemię polecam tawuły - można je ciąć - formować w kule. Bukszpanom będzie ciężko na piasku
Zawciąg jest krótkowieczny. Może goździki, macierzanki sa w wielu kolorach, floksy niskie
Tulipany są mimo rabaty - jako uzupełnienie wiosenne. Ja często sadzę je w donicach i wkopuję w rabaty, gdy przekwitną - zabieram do zacisznego kąta, bo nie lubię przekwitłych, zażółconych badyli.
Skoro masz słońce i kiepską ziemię (i tak trzeba ja wspomóc kompostem) polecam lawendę, szałwię omszoną , kocimiętkę, tymianek, czosnek główkowy, może niewymagające trawy np proso czy trzcinnik KF. Przy zadbaniu o kompost i podlewaniu wytrzymają róże okrywowe, na jesień rozchodnik okazały
jeszcze perovskia tu zdjęcie majowe teraz juz pieknie wygląda:
Przerwa na kawę... 20:13, 10 lip 2016

Do góry
Tamaryszek francuski w formie drzewkowej (Olga u ciebie chyba drobnokwiatowy bo wcześniej kwitł i jaśniejszy mi się wydaje), kalina wyprowadzana na drzewko i w tyle kruszyna. Za nią oczar. Lilak Palbin znów trzeba ciąć. Budleja Buzz Pink Purple rośnie obok białej Buzz Ivory, która jeszcze się nie chce obudzić i ciągle 4 listki tylko ma. Macierzanka chyba piaskowa bardzo niska już przekwitła, dzwonek też. Ten ostatni do wymiany, kwitnie krótko. W środku moja ulubiona pierwsza hortensja Pinky Winky. Z przodu kosaciec syberyjski robi za trawę. Uwielbiają go mszyce. Jasnoróżowy przetacznik jeszcze w doniczce stoi i czeka na wsadzenie, nie wiem jeszcze czy go tu chcę. Z tyłu między krzaczkami astry giganty. W ubiegłym roku wybujały prawie do 100 cm. Teraz na wiosnę przesadzane i dzielone więc chyba trochę mniejsze będą. Floksy szydlaste poduchy przycięte. Nieprawdopodobnie wielkie były. Róża cytrynowa NN przekwitła. Konwalik na rogu niewidoczny na tle kory, do przeniesienia i wymiany na coś innego jasnego. Przed oczarem - juka z pasiastymi listkami (nie jest to dla niej dobre miejsce wiem ale na razie nie mam jej gdzie przesadzić. Pod oczarem hosty. Mam nadzieję, że żadnej z nazw nie przekręciłam. W razie czego poprawcie mnie proszę. To jedna z moich pierwszych rabat więc taki totalny miks ale go lubię.

Ewcia obwódka pod Nigrą jest całkiem spora z 60 cm min. ma średnicy jak nie więcej. Ona płytko wkopana jest, korzeniom to nie szkodzi jak widać po wielkości korony a i głębiej idą a nie po wierzchu co ma dużo zalet dla roślin rosnących obok.

Ogród Mirelli 18:59, 10 lip 2016

Do góry
ale pieknie juz u Ciebie floksy superanckie i jezowki, podjazd mi sie juz podoba a jak sie rosliny rozrosna to dopiero bedzie szal
a inne czesci ogrodu tez juz super
Moja bajka 12:09, 10 lip 2016

Do góry
Katkak napisał(a)

powoli zaczy nają floksy

Piękna hortensja,świetne spotkanie podrowionka zostawiam przy niedzieli.
Ogród Mirelli 12:03, 10 lip 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
I takie różne ujęcia

Floksy rewelacyjne, piękny kolor!
Gożdzikowa - wiejski ogród 11:01, 10 lip 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)
Mnie ten Twój piękny siatkowy powojnik tez zainspirował...będę wywalać jesienią osoby towarzyszące różom przy wjeździe. Mam tam floksy szydlaste, a przed różami lawendę...może tak sobie machnąć powojniki z tyłu na siatce?

Jak długo kwitnie ten powojnik?

Bardzo dobry pomysł....Ten powojnik kwitnie bardzo długo ,jeszcze w pażdzierniku ma kwiaty
Moje małe królestwo 08:38, 10 lip 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)

Floksy niestety mają to do siebie, że liście od dołu mają brzydkie.
Pani w szkółce mówiła, żeby pryskać na grzyba jesienią po ścięciu i wiosną zanim wzejdą - spryskać ziemię

Mirellka cenna informacja będę tak robić
Gożdzikowa - wiejski ogród 07:57, 10 lip 2016

Do góry
Mnie ten Twój piękny siatkowy powojnik tez zainspirował...będę wywalać jesienią osoby towarzyszące różom przy wjeździe. Mam tam floksy szydlaste, a przed różami lawendę...może tak sobie machnąć powojniki z tyłu na siatce?

Jak długo kwitnie ten powojnik?
Ukojenie 19:32, 09 lip 2016

Do góry
Kasya napisał(a)

No rzeczywiście tak wyglada ..
Ale zabij mnie, nie pamietam co sialam ale coś jednoroczne

te floksy gwiaździste na opakowaniu napisali, że jednoroczne
Ukojenie 19:31, 09 lip 2016

Do góry
zoja napisał(a)

Alicjo nie zaprzecze, zecsa ladne te moje floksy ale mialy zupelnie inaczej wygladac:
a wygladaja:
Zupelnie inny ksztalt i wybarwienie i pokroj takze.

czyli bedziesz miala poziomki ja nie poniewaz moje nadal sa tyci tyci.

No rzeczywiście tak wyglada ..
Ale zabij mnie, nie pamietam co sialam ale coś jednoroczne
Ogródek pod przytulonymi dębami 08:45, 09 lip 2016

Do góry
W doniczkach zamieszkały pelargonie, zeszłoroczne floksy też ładnie zakwitły

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies