Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 20:44, 05 maj 2013

Do góry
Zaplątały się zółte i czerwone tulipany... wot i wypadek przy pracy.... miały być same białe.... czerwone już poszły do wazonu...

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 20:39, 05 maj 2013

Do góry

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 20:36, 05 maj 2013

Do góry

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 20:34, 05 maj 2013

Do góry
Trawa w ogrodzie wyrosła niemal po kolana.... Była dzisiaj dwukrotnie koszona... między jednym a drugim koszeniem kilka fot

Wkleić zdjęć nie mogę....
U Oci ... 16:02, 05 maj 2013

Do góry
Śliczne kuleczki i donice
Ogród z platanem. 16:00, 05 maj 2013

Do góry
Loosiuu napisał(a)

Marzenko możesz przecież prowadzić go metodą pollardingu. Te drzewa się idealnie do tego nadają, a czasami można nawet kupić już gotowe w centrach. Ja się zastanawiałem czy wybrać takiego formowanego czy zwykłego, ale wybór padł na najzwyklejszego. Wolę żeby urósł duży i szeroki. Przycinać mi się nie chce

Piekne drzewo i myślę nad nim. Być moze się zdecyduję, chociaż miała być u mnie kolejna pergola..... Muszę to sobie powoli przemyśleć, bo takie drzewo to nie kwiatek, decyzja o ziwązku na całe życie
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:57, 05 maj 2013

Do góry
Irenko rzybiegam z najserdeczniejszymi życzeniami imieninowymi Jutro mam nadzieję Cię w realu uściskać
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 15:57, 05 maj 2013

Do góry
Biegnę do ogrodu
Boćkowe perypetie ogrodkowe 15:55, 05 maj 2013

Do góry
Irenko rozpętała życzenia urodzinowe a my jak te owce powtarzamy za Irenką Ale źyceń nigdy dosyć. Pieknej słonecznej niedzieli życzę Ślicznie dzisiaj, wreszcie słońce się do naszych ogrodów uśmiecha
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 15:53, 05 maj 2013

Do góry
Danusiu pieknie słońce oświetliło Twój ogród. Nie migę się doczekać (jak zwykle, jaś nieciepliwa jestem ) zdjęć szarych skrzynek z bluszczem na oknie Grzesia

Buki pieknie rozkwitają. Jednak nie lubię tego długiego oczekiwania aż się obudzą, są prawie dwa tygodnie opóźnione w stosunku do grabów.... Mój tricolor dopiero dzisiaj się budzi, zaczynają mu nieśmiało pękać pąki ...
Ogrodnik Mimo Woli cd 15:48, 05 maj 2013

Do góry
Cieszę się , że słoneczko u Ciebie świeci. Buziam a fotki z Holland zdążysz obejrzeć a w przyszlym roku pojedziemy razem autokarem , wreszcię będzie czas pogadać
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 15:45, 05 maj 2013

Do góry
Wzięłam aparat do pgrodu, ale nie mam sił zdjęć już dzisiaj wklejać Chyba że się wieczorem wzmocnie
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 15:44, 05 maj 2013

Do góry
Kasiek napisał(a)
Marzenko,znalazlam te perskie cesarskie korony w Polsce Moze komus sie ten link przyda
http://dream-garden.pl/pl/czarna-szachownica-perska-1-szt.html

Kupiłam 3 szt perskiej w Keukenhoff po 4,85 € za sztukę... Jdną mi nawet Pani skasowała za 6,99...
No cóż piekna jest, jutro posadzę
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 15:42, 05 maj 2013

Do góry
Komentarz nt kapusty na ulicy niewiadomego nazwiska powalił mnie na kolana
Iza fiesz ..... Przekonuję się do gabionów u Ciebie w przedogródku.... I wywal płot wszyscy będą do Ciebie rzychodzić na pogaduchy

Ps i co z Tą wizytą we Wrocławiu? Moźe kapusty znaczy się bergeni u mnie wyrwiemy jeśli na Zagnańskiej vel Sandomierskiej nie będzie ?
Keukenhof Holandia 15:35, 05 maj 2013

Do góry
Proszę bardzo i polecam się na przyszlość Było mi bardzo miło wklejać dla Was zdjęcia a M je z przyjemniścią robił
wizyta w Keukenhof była chyba najprzyjemniejszą częścią pobytu w Holandii. Byłoby cudownie pojechać większą grupą w to cudowne miejsce w przyszlym roku. Na prawdę warto. Ogód jest wielki i piękny i przede wszystkim pełen inspiracji. Utwierdził mnie w przekonaniu, że cebulowe to wspaniałe rozpoczęcie sezonu. Zawsze kochałam tulipany. W tym roku zakochałam się w narcyzach, krokusach i irysach holenderskich. Przyszły rok będzie należał do koron cesarskich i czosnków

Nie było jeszcze ekspozji czosnków , host , rh i azali - Bogdzi i Karola się na tę ucztę załapią
Z uteskinieniem czekam na kolejne odkrycie ogrodu przez Magdę70 Pewnie będą królować piwoniaste tulipany i czosnki.

Pokaże jeszcze pawilon z orchideami ale nie dzisiaj w tygodniu
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 13:30, 05 maj 2013

Do góry
po porannym szaleństwie na ścieżkach Keukenhof - dzięki uprzejmości obiektywu Madżenki ... jestem jakby w innym świecie ...

i jakby zainspirowana ... oj i to jakby bardzo ... zwłaszcza kombinacjami w donicach ... bo łanów przenikających kolorami (żółty znów zaskoczył mnie żółty połączony z bielą oczarował czy to znak sezonu bo jedna kiecka zrobiła mi to samo ... ) na mikro areale nie zrobię choćbym wyszła z siebie i stanęła na rzęsach ... za to donice z kórych wylewa się cebulowa obfitość to absolutnie czarujący wymiar piękna ...

i te gabiony ... Madżenka chyba trzeba pomyśleć jak uwspółcześnić moje wyobrażenie o rabatach ... wiem, że te kamienie są drogie ale w końcu kamieniołomów mam pod dostatkiem ... cokolwiek zdziwię rodzinę jak po latach wykopywania i wynoszenia kamieni zacznę je skupować ale tylko krowa jak wiemy nie zmienia poglądów a i tu można polemizować ...

poza tym po wyburzeniu "norki" okazało się, że jest przestrzeń ... i niestety jest widoczność ... część areałów jest jak na widelcu do publicznego podziwiania ... a ja skromna jestem i ich nie kcem ... ... zostawiłam mały ceglany murek ale ogniska to tym nie zasłonię ...

zmetlikowałam sobie w łebie ...

a w czasie gdy mi runęło w łebie wyobrażenie o tym czego kcem a czego nie kcem już chyba ... piesa i żon korzystali ze słoneczka ...

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 12:43, 05 maj 2013

Do góry
Ok Madżenka ide po druga kawkę i przenoszę sie na wątek z relacją
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 12:40, 05 maj 2013

Do góry
Idę obejrzeć moje tulipanowo za szybą domu
Keukenhof Holandia 12:39, 05 maj 2013

Do góry
Jeszcze były pawilony tematyczne ale dzisiaj opadłam z sił........
Keukenhof Holandia 12:38, 05 maj 2013

Do góry
Pola cebulowych fotografowane przez szybę samochodu...

hiacynty

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies