Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Konstancja30 18:14, 03 maj 2013

irena_milek napisał(a)
ciekawa jestem komódki i to bardzo.....
ty chyba do mnie na dłuzej wpadnij, pomożesz przy moich

nie kuś nie kuś ... bo bardzo mi się ten pomysł podoba ...

komódka ma szuflady i blat zrobione ... potem sis przybyła ... teraz ponoram w necie za uchwytami a ostatecznie pewnie sama zrobię w systemie decou ...
Madzenka 21:38, 03 maj 2013

Zatem jak zwykle przebierając niecierpliwie nóżkami czekam na zdjęcia
ka1sia 13:10, 05 maj 2013

Iza, czy swoje ukochane bergenie już nabyłaś? bo jak nie, to podpowiadam, że widzialam wczoraj w Agrocentrum na Zagnańskiej, ładne, duże po 8zł a ile ludzi!!! ...jeszcze takich tłumów w ogrodniczym nie widziałam
Konstancja30 13:30, 05 maj 2013

po porannym szaleństwie na ścieżkach Keukenhof - dzięki uprzejmości obiektywu Madżenki ... jestem jakby w innym świecie ...

i jakby zainspirowana ... oj i to jakby bardzo ... zwłaszcza kombinacjami w donicach ... bo łanów przenikających kolorami (żółty znów zaskoczył mnie żółty połączony z bielą oczarował czy to znak sezonu bo jedna kiecka zrobiła mi to samo ... ) na mikro areale nie zrobię choćbym wyszła z siebie i stanęła na rzęsach ... za to donice z kórych wylewa się cebulowa obfitość to absolutnie czarujący wymiar piękna ...

i te gabiony ... Madżenka chyba trzeba pomyśleć jak uwspółcześnić moje wyobrażenie o rabatach ... wiem, że te kamienie są drogie ale w końcu kamieniołomów mam pod dostatkiem ... cokolwiek zdziwię rodzinę jak po latach wykopywania i wynoszenia kamieni zacznę je skupować ale tylko krowa jak wiemy nie zmienia poglądów a i tu można polemizować ...

poza tym po wyburzeniu "norki" okazało się, że jest przestrzeń ... i niestety jest widoczność ... część areałów jest jak na widelcu do publicznego podziwiania ... a ja skromna jestem i ich nie kcem ... ... zostawiłam mały ceglany murek ale ogniska to tym nie zasłonię ...

zmetlikowałam sobie w łebie ...

a w czasie gdy mi runęło w łebie wyobrażenie o tym czego kcem a czego nie kcem już chyba ... piesa i żon korzystali ze słoneczka ...

Konstancja30 13:31, 05 maj 2013

ka1sia napisał(a)
Iza, czy swoje ukochane bergenie już nabyłaś? bo jak nie, to podpowiadam, że widzialam wczoraj w Agrocentrum na Zagnańskiej, ładne, duże po 8zł a ile ludzi!!! ...jeszcze takich tłumów w ogrodniczym nie widziałam

no to mam nadzieję, że ludziska kapusty nie kupowali bo ja zamierzam nabyć w tym tygodniu ... agrocentrum na Zagnańskiej zatem najsampierw będzie odwiedzone
Konstancja30 13:42, 05 maj 2013

ka1sia 14:26, 05 maj 2013

Konstancja30 napisał(a)

no to mam nadzieję, że ludziska kapusty nie kupowali bo ja zamierzam nabyć w tym tygodniu ... agrocentrum na Zagnańskiej zatem najsampierw będzie odwiedzone

Iza, ale bym Ci pomogla nie Zagnańska, tylko Sandomierska wiesz w kierunku Cedzyny

a ludziska kupowali wszystko!!! kolejka do kasy byla przy bramie!
Konstancja30 14:35, 05 maj 2013

ale numer a ja już na Adamo nakrzyczałam, że jak Kasia piszę Zagnańska to fie ... jak ja mu teraz powiem, że ma jutro po pracy gnać na Sandomierską )))) ... no odważnie powiem a co ...
ka1sia 14:41, 05 maj 2013

Konstancja30 napisał(a)
ale numer a ja już na Adamo nakrzyczałam, że jak Kasia piszę Zagnańska to fie ... jak ja mu teraz powiem, że ma jutro po pracy gnać na Sandomierską )))) ... no odważnie powiem a co ...

z calą powagą zgoń na moją sklerozę, a co...
Konstancja30 14:45, 05 maj 2013

z całą powagą mówię; "koniecznie pojedź na Sandomierską zaraz po pracy bo ludziska kupowali ... kolejka do samaej bramy była" ... i Adamo z całą powagą "nic się kochanie nie martw ... niech sobie kupują na Sandomierskiej ... my mamy zapasy na zagnańskiej " ... o żesz ...