Ja zaglądam ,u mnie też się zagęszcza ,aż eM ,stwierdził na temat skarpy ale busz ,a jeszcze w tamtym roku marudził ,że chyba trzeba będzie coś dosadzić ,bo słabo przyrastają te rośliny .
Kolor donic śliczny.
Bardzo zdrowa, piękna, zieloniutka róża kwitnąca na fioletowo z białym oczkiem o zapachu niespotykanym. Nie ma na niej ani mszycy ani skoczka ani innej bruzdownicy.
Mam 5 sztuk Diamond Eyes
Dzis w ogrodzie pogoda jak w kalejdoskopie,zaliczyłyśmy 4 burze,w tym jedna gradowa
po 14 wyszło piekne słońce towarzyszyły mu chmurki tylko i tak było do 18
Kwiaty po mału zakwitają,niestety tyle mszyc mam w tym roku że koper mi dosłownie cały zdewastowały ,na zime zapasów nie zrobię majowego nie mam nic,wysiałam kolejny-liczę na parę gałązek
Obiecane zdjątka ogrodowe
Wysiałam zeszłego sezonu a teraz kwitną,zgubiłam torebeczkę z nazwą
Ewa,rzuc okiem prosze na Golden Celebration...tą wielka co przesadzałysmy wiosną Jest szansa ,że zakwitnie później?Dodam ,że w obecnym miejscu ma wiecej cienia niz na patelni przed domem
Piękna rabata! Szmaragdy, rubiny i złoto
Cały ogród bardzo klimatyczny, dojrzały, nasadzenia takie naturalne, to jest coś co lubię.
Przeczytałam cały wątek, piękny ogród przeszłam wzdłuż i w szerz,a tu na koniec taka niespodzianka
Wracaj Elu i pokazuj co się dzieje w twoim ogrodzie.
Wątek zaznaczam i będę zaglądać z nadzieją, że wrócisz.
Tutaj od czwartku zbiera się hakonechloa macra, znalazła miejscówkę pod różą Graham Thomas. Potrzebuje trochę czasu:
Zakwitła w tej donicy firletka smółka, w połączeniu z orlikami tworzy fajny klimat
To prawda, choć dziś było u nas pogotowie energetyczne, limit stresu wyczerpałam już na ten rok.
Świetnie relaksuje aparat i pogoń z nim za pszczołami.