Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród pod lasem

Mój ogród pod lasem

frezja 15:53, 06 cze 2017

malgol napisał(a)
Dominika, u mnie Red barony słabiej się wybarwiaja bo niby w słońcu rosną, ale w ciągu dnia stałe z różnych stron cienie drzew na nie padaja nigdy nie uzyskalam "krwistej rzeki"

Podlewaj nawozem dla pomidorów.

Aha, witam się u Ciebie
malgol 14:03, 07 cze 2017

Witam Cię Ewo, miło ,że wpadłaś i to jeszcze z taka radą! A czym nawozisz pomidory? jakiś specjalny nawóz ? Bo ja nie mam pomidorów i nie wiem co kupićNaczytałam się ,że nie lubią zbyt wilgotno i za dużo nawozu to wcale ich nie zasilam...pewnie przesadziłam?
MirellaB 19:45, 07 cze 2017

O tak Ewa dobrze pisze. Red Baron też podlewam nawozem do pomidorów. Obserwuję jednak, że każdego kolejnego roku minimalnie są mniej wybarwione.
malgol 19:49, 07 cze 2017

Moje róze dopiero paczkuja Nie pamiętam ,zeby kiedykolwiek tak póxno kwitły

Graham Thomas

The Fairy dance z jednym kwiatkiem, jakis falstart

malgol 20:04, 07 cze 2017

Ewa,rzuc okiem prosze na Golden Celebration...tą wielka co przesadzałysmy wiosną Jest szansa ,że zakwitnie później?Dodam ,że w obecnym miejscu ma wiecej cienia niz na patelni przed domem

na koniec jeszcze stan kwiata Anabelek
malgol 20:10, 07 cze 2017

MirellaB napisał(a)
O tak Ewa dobrze pisze. Red Baron też podlewam nawozem do pomidorów. Obserwuję jednak, że każdego kolejnego roku minimalnie są mniej wybarwione.

Mirella, jesli one z każdym sezonem beda traciły na zabarwieniu to nigdy nie zobaczę ich czerwonych! Ten nawóz do pomidorów działa? Najpierw czekąłm az zmęznieja i nabiora kolorów a teraz jak zmęzniały to będa znowu bladły???
Anda 20:24, 07 cze 2017

Gosiu, twoja róża zakwitnie w tym sezonie. Ona kwitnie na tegorocznych pędach więc musi Przez to że jest w półcieniu jeszcze bardziej się to może opóźnić ale zakwitnie
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
frezja 22:17, 07 cze 2017

malgol napisał(a)
Witam Cię Ewo, miło ,że wpadłaś i to jeszcze z taka radą! A czym nawozisz pomidory? jakiś specjalny nawóz ? Bo ja nie mam pomidorów i nie wiem co kupićNaczytałam się ,że nie lubią zbyt wilgotno i za dużo nawozu to wcale ich nie zasilam...pewnie przesadziłam?

Nie przesadziłaś zależy, jakie ogólnie warunki mają u Ciebie.
Nawóz, mam chyba z firmy na T. Raz dopiero podlałam w tym roku..na wybarwienie jeszcze czekam
Nie mogę jednak obiecać, że będą krwiście czerwone
malgol 23:00, 07 cze 2017

Jutro kupie nawóz do pomidorow. Może coś pomoże, choć pewnie bardzie pomogloby pewnie wycięcie kilku drzew...
frezja 23:06, 07 cze 2017

malgol napisał(a)
Jutro kupie nawóz do pomidorow. Może coś pomoże, choć pewnie bardzie pomogloby pewnie wycięcie kilku drzew...

Tu jest ciekawy wątek

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2816-imperata-cylindryczna-imperata-cylindrica-red-baron

Najważniejsze to stanowisko słoneczne, podlewania w okresie wzrostu, później im bardziej sucho tym lepiej.