Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z zegarem 22:57, 28 lip 2023

Do góry
Agatorek napisał(a)

Agnieszko przepiękny widok.
U ciebie rozmach. Tak patrzę i zastanawiam się, że w niedługim czasie tak wszystko urosło. Masz tego towaru. Cieszę się, że ci się udaje. Sama robisz wszystko w głowie kłębi się koncepcja tego ogrody i do przodu. Figura z pnia jakby jakiś dinozaur chodził po ogrodzie.
Na zbliżeniu podglądałam i szukałam czy ci trawa nie wchodzi na rabaty a tu czysto. Co ty robisz.

Pozdrawiam
Za drzwiami do ogrodu... 22:52, 28 lip 2023

Do góry
anpi napisał(a)

Świetnie się prezentują te donice z roślinami-kompozycjami, jak wszystko u Ciebie ale dalie, każda z osobna jak dzieło sztuki natury, coś pięknego.
Ogród pod lasem 22:43, 28 lip 2023

Do góry
UrsaMaior napisał(a)

Czy to ta beczułka o której pisałaś wyżej? To co tam umieściłaś?
Ogrodowe wariacje 22:38, 28 lip 2023

Do góry
Dzisiaj miałam miłą wizytę koleżanki z osiedla, też ogrodniczki Oczywiście obchód obowiązkowy i jak to jednak dobrze jak innym spojrzeniem ktoś zerknie. Zarosło mi przejście do kompostownika, jest za domkiem i miałam przesadzać rośliny co zmieniłoby uład, a teraz mi bardzo pasuje. Koleżanka od razu stwierdziła aby na skos zrobić przejście. Nawet płyty mi zostały kwadratowe, lekko tylko coś przesunę i faktycznie fajnie to może wyglądać. Jutro pomierzę

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:32, 28 lip 2023

Do góry

Pięknie te liliowce wyglądają z tą brzozą Sylwia, Wy macie tyle cudnych zakątków, zawsze czymś miło zaskoczysz
Choroby i szkodniki żywotników - tuja - Thuja 22:20, 28 lip 2023

Do góry

Czy ktoś wie co może im dolegać ? zaczęły czarnieć losowo, niektóre mniej, niektóre bardziej, na całej wysokości

Ogród z zegarem 22:20, 28 lip 2023

Do góry
Agatorek

Śliczne kolorki, jakie bogactwo roślinności. Co to za kwiatki?

Wszystko mi się podoba. I twoje ścieżki i pieniek i psiaki. I twoje nowe zdjęcia. Czasami ciężko poznać twoj ogród
Ogród w malinówkach 22:05, 28 lip 2023

Do góry
Słuchajcie, wrócę do tematu przedpłocia. Taki widok mam na przeciwko naszego bliźniaka:

A tak zarządca drogi dba o czystość i porządek na drodze. Tą stroną drogi odpływa woda opadowa. Około 40 cm zajmuje ta ziemia:

Chyba najlepiej by było samemu to ogarnąć.

Podsumowując, co bym nie zrobił za ogrodzeniem będzie lepiej niż było, a na przeciwko urocze, wiejskiej drogi widoki

Opaska zrobiona, relacja już jutro
Ogród długi 21:40, 28 lip 2023

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)
Ja jakoś tej świdośliwy przy prosie nie widzę... Nie wiem... świdośliwa taka lekka w formie, artystyczna A proso northwind jest takie mocne, proste. Proso uwielbiam, świdośliwy też, ale nie widzę ich w zestawie zwłaszcza w tak bliskim sąsiedztwie.

Te tujki przy ogrodzeniu to bym pociągnęła na całości. Takie jednorodne tło jest fajne.
A w tym kącie co go tu nie widać po lewej co masz?

Ja to samo
juz nawet nie chodzi o jej zwiewność ale o to ,ze z czasem proso nabierze masy i nie będzie to dobrze wygladać.

A może dałabyś jakieś drzewko szczepione przy tych trawach jesli już coś tak bardzo potzebujesz dla nich towarzystwa.
Ogrodowe wariacje 21:38, 28 lip 2023

Do góry
Wiaan napisał(a)

Musiałam zacytować - wszystkie piękne
Ptasi gaj 21:16, 28 lip 2023

Do góry
mirkaka napisał(a)

Elu, to nie martagony tylko raczej lilie tygrysie, przynajmniej te co pokazujesz na zdjęciach. Martagony mają listki w takich okółkach
Piękne masz wszystkie lilie, i
funkie takie dorodne

Mirka kupiłam te lilie jako lilia złotogłów (lilia Martagon).

Tygrysie to lilie z centkami te raczej nie mają..można by się czepić liści, ale teraz przy tylu gatunkach może się zatracić listki na okółkach. Muszę się dokładnie przyjrzeć.

Tygrysie są dużo niższe i nie mają tyle kwiatów.

Zresztą dla mnie to jest obojętne są ładne i tyle.
Będę miała na uwadze przy następnym kupnie

Dziękuję Mirka. Trochę pada więc zieleń odzywa
Ogród pod lasem 20:38, 28 lip 2023

Do góry
UrsaMaior napisał(a)
Bosz z kim ja się zadaję, same pijaczki Miałam właśnie napisać, że przynajmniej żadna z nas chyba ginu nie lubi, a tu Ania wyskoczyła

Anyway, na zakupach byłam. Wygląda na to, że mi się w d... poprzewracało, bo nic mi się nie podoba. Kupiłam jeżówki Alba, fajną parocję i coś co wg pani sprzedającej nazywa się kufea, ale obrazki w necie średnio pasują.

Pijaczki i zakupoholiczki roslinne Doborowe towarzycho.

Zdjecia piekne szczegolnie mi sie podoba to z przeswitem slonca. Ja dzis prawie obsadzilam mise brakuje mi tanaki i neilli. I 3 dzwonki czekaja na wsadzenie. Sil mi juz dzis zbraklo
April podbija las... 20:34, 28 lip 2023

Do góry
Agatorek napisał(a)
A te zakupy to ogrodowe?

Niestety nie

Przyszła za to zaginiona część paczki, do tych klonów. I tutaj już szału nie ma.
Hortensja Graffiti i Levana oraz Zadrzewnia honeybee
Ogród Muszelki 20:32, 28 lip 2023

Do góry
Muszelka napisał(a)
Wszystko sadzę w ziemię kompostową. Hortkom dorzucam trochę kwaśnej. Raz w sezonie dostają nawóz dedykowany dla nich (gdy zaczynają zawiązywać kwiatostany). Nie żałuję im wody, choć z wszystkich gatunków hortensji, one najmniej jej potrzebują.

Aniu, zobacz zdjęcie 'Fraise Melba' u mojej latorośli. Posadziła szpaler przed warzywnikiem. Oni mają piach, sadzili tak, jak ja - w ziemię kompostową.

W marcu 2022 r. te hortki były patyczkami. Mają więc w tej chwili ponad rok. Nie są wysokie, sięgają tak mniej więcej do połowy mojego uda (zdj. z 25 lipca). Rosną na patelni. Mają słońce od świtu do zmierzchu.

Znam te szpalery tej hortki. Nie raz je pokazywałaś dlatego do Ciebie przyszłam się rozeznać w temacie. Dajesz sam kompost i z niczym nie mieszasz?

A kompost kupujesz czy masz swój?
April podbija las... 20:19, 28 lip 2023

Do góry
Kasya napisał(a)

100 naparstnic…
Tobie nic nie trzeba pomagać bo można tylko zepsuć
Pokaz gdzie teraz działasz i co to niby trzeba przerobić….

E, wcale nie. Są miejsca z którymi sobie nie radzę. Tak jest z różanką. Co tam posadzę to wegetuje, nie pasuje i jest klapa. W związku z tym wysiałam naparstnice. Ale teraz jest już dawno po naparstnicach. Właśnie rwałam badyle. I druga połowa lata i jesień jest klepisko.
Pamiętasz to miejsce?
Po lewej patrząc z tarasu. Gdzie posadziłam Elizabeth.

Tam był las naparstnic za dereniem Cappuccino

Chwasty w trawniku 19:45, 28 lip 2023

Do góry
Zauważyłem takie 3 rodzaje chwastów. Wyplewic, poczekać aż znikną same regularnym koszeniem czy opryskać cheastoxem... Trawnik był pryskany 3 lata temu .dziękuję za pomoc

Ogród prawie wymarzony … 19:44, 28 lip 2023

Do góry
olciamanolcia napisał(a)

Ciąg dalszy

I koneser

Tego ujęcia sprzed domu w tej wersji chyba jeszcze nie było, ślicznie to wygląda a wąchacz to chyba po pańci? Śliczny ci on i jak pasuje kolorystycznie do ogrodu
Ogród pod lasem 19:41, 28 lip 2023

Do góry
Zanim Ania opowie nam swoją alcohol story, wrzucam parę mokrych fot;D

Ogród Muszelki 19:30, 28 lip 2023

Do góry
Kasya napisał(a)
A fraise melba juz kwitną ?

Tak, u mnie są jeszcze w limonkowo-białej szacie, natomiast u córek zaczynają się różowić (rosną na bardziej słonecznych stanowiskach). Mieszkamy w zach. Polsce.

Tak wyglądają u mnie (kwiatostan na pierwszym planie).

Dębowe zakątki 19:23, 28 lip 2023

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Lato bogate jest w rózne kwitnienia.
A te kuleczki ciekawa to kwiaty guzikowca

A to , nie wiem co to jest za roślinka ??

Aniu piękne zdjęcia, dobrze, że możemy się nimi cieszyć.
A ta roślinka, o którą pytasz to glowac,ekonomia olbrzymi.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies