Obsadziłam też donice u siebie i siostry. U mnie będą te same surfinie bo w zeszłym roku a u siostry petunie pełne w różu i fiolecie.
Pomocnicy czuwali żeby dobrze wyszło.
Niestety trzeba było pożegnać ostatnie tulipany. Uważam że 2 miesiące kwitnienia to i tak bardzo długo. Tylko że teraz rabata wygląda łyso. Za to czosnki urosły jakoś dziwnie wysokie. Pierwszy rok je mam i nie mam pojęcia czy one tak mają?
W ogrodzie bardzo dużo się dzieje, czasami nie nadążam z fotografowaniem zmian. Po długim okresie opadów i zimnicy nagle przyszły upały, dochodzące do 28 - 30 stopni. Na moim ściernisku zaraz się robi strasznie sucho a na skarpach skała. Oczywiście zielsku kompletnie to nie przeszkadza. A opadów na najbliższym czasie nie zapowiadają.
Zaczęły kwitnąc rododendrony i azalie. Cześć z nich wygląda marnie ze względu na majowe przymrozki.
Witam serdecznie wszystkich odwiedzających ponad tydzień mnie nie było na Ogrodowisku i widzę że wasze wątki pocwałowały jak rumaki. Nie mam pojęcia kiedy ja to wszystko nadgonię. Moja nieobecność była spowodowana wyjazdami służbowymi, zwolnieniem lekarskim z powodu zapalenia tchawicy i innymi mało ciekawymi sprawami... ech.. życie.
Jedyny plus to udało mi się zobaczyć Szczecin. Wprawdzie zwiedzania było tylko kilka godzin ale dobre i to. Nigdy tam nie byłam i szalenie mi się podobało. Oto kilka fotek