Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

Zana 19:19, 22 maj 2017

Z serii totalne porażki: hortensje ogrodowe. Jak tak dalej pójdzie to wylecą niestety z ogrodu, tracę już do nich cierpliwość. Tym razem nie zima, tylko wiosna je wykończyła. Kupiłam w tym roku w celach testowych hortensję Lime Rickey i jak będzie fajna, to w przyszłym roku wymienię te ogrodówki, które teraz wyglądają tak, czyli nijak:

Zana 19:36, 22 maj 2017

Paproć pióropusznik strusi. Paproci mam stanowczo za mało.

I to samo ujęcie - bez słońca i za chwilkę ze słońcem:

malgol 19:57, 22 maj 2017

Anula, moje ogrodowki wyglądają jak twoje i to wiosna im dokopala bo po zimie były zieloniutkie i cieszylam się że zobaczę kwiaty. Wywalilam na tył ogrodu. Niech tam straszą
Polecam długosza królewskiego. Piękna papros
Zana 20:01, 22 maj 2017

Małgosia, no dokładnie to samo z tymi ogrodówkami. Moje też po zimie wyglądały pięknie (porządnie je zresztą opatuliłam) i tez się na kwiaty cieszyłam. A tu klops. Czytałam Twój post o długoszu u Andrzeja. Bardzo mi się podoba i już myślę gdzie go ulokować. A Ty go posiadasz, bo jakoś nie kojarzę?
Marga 20:27, 22 maj 2017

Ogrodówki i mnie denerwują. Chyba wszystkie 5 "zdechło" po tych wiosennych przymrozkach.
Za to paprocie i resztę roślinek masz urzekające
BKosimkArt 20:31, 22 maj 2017

Zana napisał(a)
Z serii totalne porażki: hortensje ogrodowe. Jak tak dalej pójdzie to wylecą niestety z ogrodu, tracę już do nich cierpliwość. Tym razem nie zima, tylko wiosna je wykończyła. Kupiłam w tym roku w celach testowych hortensję Lime Rickey i jak będzie fajna, to w przyszłym roku wymienię te ogrodówki, które teraz wyglądają tak, czyli nijak:

Ja mam jedną taką która kwitnie na tegorocznych pędach i mimo że nie okrywam kwitnie... a Twoje jakie są?
BKosimkArt 20:38, 22 maj 2017

Zana napisał(a)
Kerii może tak zrobię. Tak na wszelki

Mirelka teoretycznie wiem, że powinien trzymać taki kolor limonkowy, ale to mój pierwszy tego typu klon. Nie wiem jak przebarwia się jesienią. A dzisiaj czytam, że poszalałaś i aż dwa zakupiłaś. Rzeźba dla Ciebie jest:

Kasiu_CS priv zaraz wysyłam, przepraszam za zwłokę w czasie, ale znowu w niedoczasie jestem.

Kacha żebyś wiedziała, jaka mam radochę z tego przystojniaka. Na razie daleko mu do Twoich okazów, ale nabierze chłopak z czasem masy.

Boskie ujęcie!

Rodki masz piękne! Moje te wcześniejsze dostały po tyłku od przymrozków, 90% pąków zmarzło liczę na te późniejsze... wreszcie po przesadzeniu zeszłej wiosny zaczynają wyglądać jako tako...
jolanka 21:02, 22 maj 2017

Nie lubię hortensji ogrodowych, każdy narzeka, ze przemarzaja. Nie chce takiej loterii.
malgol 21:07, 22 maj 2017

Anula, mam długosza, ale młodego bo w ubiegłym roku sadzony więc jeszcze nie jest spektakularny ale jak w sezonie się rozrosnie to pokaże. Na leśnej rabacie rośnie pod debami i brzozami
lojalna_ 21:14, 22 maj 2017

Iryski i rh piękne kolory cudne.

Tez zasadziam ciemny granat z irys ów )

Nie mam ogrodowych hortek moja sąsiadka od trzech lat nie widziała jak kwitną a jak się przeprowadziliśmy to widziałam jak sądziła piękne ogromne kwitnace kwiaty. Wszystko chyba zależy od miejsca .