Dzięki Mirko i Aniu dżemiki już w słoikach, teraz trochę fasolek na zimę
za szybko wszystko w naturze leci na łeb i szyję właśnie dziś przycięłam najciemniejsze floksy, one mają kolor fioletowo-pąsowy, aparat zawsze ma problemy ze złapaniem tego koloru:
A powyżej moja kolekcja floksów, aż prosi się o niebieski i wiosną zakupiłam Blue Boy, który na zdjęciu wyglądał tak, a jest amarantowy, jak ostatni z moich
Aniu, jak raz posadzisz supertunie, to już będziesz je sadziła co roku
W donicy jest 1 szt. W maju była maleńką sadzoneczką w doniczce P9.
Tak, zasilam, kilka razy w tygodniu - nawozem Planton S. Supertunie to bardzo żarłoczne kwiaty.
Edit: Poszłam zmierzyć - szerokość bukietu prawie 170 cm.
Ja jakoś tej świdośliwy przy prosie nie widzę... Nie wiem... świdośliwa taka lekka w formie, artystyczna A proso northwind jest takie mocne, proste. Proso uwielbiam, świdośliwy też, ale nie widzę ich w zestawie zwłaszcza w tak bliskim sąsiedztwie.
Te tujki przy ogrodzeniu to bym pociągnęła na całości. Takie jednorodne tło jest fajne.
A w tym kącie co go tu nie widać po lewej co masz?
Aguś, witaj.
twój ogród niezmiennie zachwyca. coraz piękniej i coraz bardziej elegancko z klasą
A gdybyś Aguś tak jeszcze napisała co to za puszysta trawa ? I to niebieskie to jakiś bodziszek czy ??
Jak widać w tym roku to jakieś szaleństwo z chorobami roślin nasz piękny zielony grab przemienił się w to co na zdjęciach... już nie wiem co robić, psikalam już Mospilanem, Syllitem, teraz kupiłam Proplant :/ ręce opadają.
Może ktoś pomoże?
O, ogród Agi pięknie. To niska zmienia się niesamowicie
Pięknie ma.
Fasie takie wypady ogrodowe. Ech
Co to za trawka na 2 zdjęciu ?
Pięknie wygląda , jeszcze w tych promieniach słonecznych umm pięknie.
To jakaś niska trawa, prawda ??
Podziwiam dalie. Duzo już masz kwitnących. Chyba na drugi rok i ja inaczej je posadzę.
Pozdrawiam Aniu
Waw.
Ależ fantastyczny widok.
Nigdy nie sądziłam tych supertuni.
A ile sztuk tam posadziłas ??
Oczywiście zasilasz czymś specjalnym ??
No i donica 80 l- imponująca