Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Hortensjada 14:04, 11 maj 2017

Do góry
bozga napisał(a)
Za szybko się pożegnałam ! Odwiedziłam wczoraj Kórnik i chyba nie potrzebuje to komentarza

Myślisz że to Soulangiana Lennei?
Ogród do odnowy 14:01, 11 maj 2017

Do góry
Kasya napisał(a)
Powinnas kupić carex remota

Ja? Ale tam jest dużo słońca, mam taką trawkę i nie mogę odnaleźć jej nazwy

tak wyglądała w czerwcu 2016

teraz wykopana z bryłą korzeniową sobie stoi... i stoi

dziś taka jest

Malutki pod lasem 13:59, 11 maj 2017

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Wymyśliłam, hakuro będzie na tej rabacie Na tle szmaragdów będzie dobrze wyglądać

ja bym tą hakura bardziej do przodu dała
jednak korona urośnie i tuje też
żeby na siebie nie wchodziły
Tu ma być ogród :) 13:53, 11 maj 2017

Do góry
leon60 napisał(a)
Sszkoda słów z tym mrozem... hortensje i miskanty okryłam więc są idealne ale grujeczniki znowu czarne, buki to samo, red baron... nie jestem w stanie wszystkiego okryć, jakoś rośliny odbiją tylko znów trzeba swoje odczekać.

No właśnie Olu, dużych drzew nie sposób okryć.
U mnie też Rohan oberwał i glediczja, bo akurat były w takim stadium, że dopiero co młode listki wypuściły.
Grujecznika mam małego to okrywam, ale mimo to czubki gałązek czarne.
Ogólnie jednak chyba ten mróz aż tak bardzo u mnie nie narozrabiał, bo większych strat nie widzę.

Przy wnikliwym obchodzie dziś odnotowałam, że róże Heidi Klum i Old Port mam już zapączkowane

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 12:58, 11 maj 2017

Do góry
mamuska1980 napisał(a)
Super kolorowe foteczki. . U mnie ponuro cały czas

Gosiu ale dlaczego, przecież nie dzieli nas aż taka odległość
U mnie właśnie wyszło słonko i jest wreszcie bez wiatru, zdążyłam już trochę poprzesadzać.
Życzę pięknej pogody

i cudownego ogrodu

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 12:54, 11 maj 2017

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
No proszę! Jest jednak ogród, w którym strat po minionej nocy nie ma!
Basiu zrobiłam dziś przegląd rabat, nie ma dużo strat, jedynie pewnie siewek nie będę miała Zrezygnowałam z wysiewu werbeny patagońskiej bo co roku mi się odradzała i siewek miałam bez liku, mogłam sporo powydawać a w tym roku stare karpy wymarzły, poczekam na siewki
Padający deszcz nie pozwolił na koszenie trawy i takie kwiatki właśnie też mam, zaraz odę i je wyłuskam

Ogródek z futrzakami i kamieniami 12:50, 11 maj 2017

Do góry
Ewik napisał(a)
Kilka fotek między jedną zimą a drugą, chwilkę po zrobieniu tych fotek mieliśmy grad, śnieg, deszcz ...

Ewa...tu na brzegu rabaty to jakiś goździk???
Ogród Małej Mi 2017 12:41, 11 maj 2017

Do góry
margaretka3 napisał(a)
Kurczę, ale straty duże. Ale przecież odbiją, nie? Nawet jak nie zakwitną to niech chociaż odbiją.
U mnie też było biało od szronu, ale chyba tylko żywopłot bukowy dostał, bo właśnie te cudne listeczki wypuścił, i jedna hortensja ogrodowa, chociaż w szpalerze są, ciekawe, że tylko jedna.

Ogrodowych mam mało, na szczęście bo wszystkie liście zmarzły..

I zmarznięta hochla Oj jej mi strasznie żal Była taka już żółciutka i wielka

To wszytko jest szklane... do ścięcia I tak w całym ogrodzie... grrrr

Ogród Małej Mi 2017 12:36, 11 maj 2017

Do góry
I tak nie zrezygnuję z host, lilii .. i innych

BY nie narzekać tylko...

Floksikowa opóźniona ale daje radę Po zimie jakiś grzyb ją męczył, nawet miałam je wyrzucić i posadzić nowe.. pozbierała się sama bez mojej pomocy.

Gunnera - parzeplin 12:35, 11 maj 2017

Do góry
maciej_michalewicz napisał(a)
Dzisiaj Gunia została rozebrana z ciuszków zimowych i teraz może się cieszyć słoneczkiem

wow, ale ładna twoja guncia
Ogród Małej Mi 2017 12:34, 11 maj 2017

Do góry
abiko napisał(a)
Kurcze Ania ale straty
U mnie po ostatnim przymrozku doszła nowa azalia i nowe przyrosty na rododendronie, grujecznik

Tyle, że u mnie nie ma niezapominajek.. ciężko będzie patrzeć na ogród w tym roku

Mi się nawet nie chce wychodzić do ogrodu.. czekam na piwonie i kaliny...

Kaliny na razie są piękne.. tyle , że 2 tygodnie lub lepiej opóźnione. Ale mi się nei spieszy... niech tylko zakwitną ..

Przyrosty na azaliach wielkokwiatowych też umroziło.. liście czarne, nawet niektóre listki piwonii wzięło.

A niezapominajki ci dam

I coś pozytywnego.. kaliny... tfu tfu nie zapeszyć.. będą piękne Na osłodę .. zwiewam do pracy..

Ogród Małej Mi 2017 12:30, 11 maj 2017

Do góry
bdan napisał(a)
Aniu współczuję bardzo. Wiem ile taki ogród wymaga pracy i masz prawo być mega wkurzona. U mnie tez straty po zimie, bukszpany bardzo nieciekawe, przesadzany klon w połowie chyba martwy, wiosenne przymrozki załatwiły grujecznika i marikeny, róże po zimie też do ścinania parę centymetrów na ziemią.

Ile tego mrozu było u was, że aż takie straty?

Dopisuję do listy co chwila.. o różach zapomniałam i o bukszpanach kulach.. jeszcze dużo sobie przypomnę.. chociaż lepiej zapomnieć.

Nie wiem ile było stopni bo nie patrzyłam, rano wstałam było biało od szronu...ale się spieszyłam do pracy i nie popatrzyłam.. Poprzednio było chyba -5, tak mówili ci co patrzyli na termometr.. teraz myślę, że było podobnie. Piotrek co mieszka niedaleko mnie, mówił że o 23 było już -3.

Mój grujecznik.. cały czarny, poprzednio zmroziło tylko część, a teraz wszytko..

Ogród Małej Mi 2017 12:26, 11 maj 2017

Do góry
Kawa napisał(a)
o kurcze Ania
ale ci trafiło roślin....mssakra jakaś

przykro mi

Mi też.... głowy sobie nie urwę, ale ponarzekać muszę Bo jak się nie wnerwiać??? Ani listeczka nie widać, gałązki suche się łamią.. ten różowy ma liście, żyje.. tyle dobrze..
11.05.2017

i rok wcześniej 11 maja.. i przednie lata też podobnie..

Ogród Małej Mi 2017 12:21, 11 maj 2017

Do góry
Kindzia napisał(a)
Ty wiesz...że mi najbardziej lilii szkoda, cebule na pewno nie przemarzły, to pocieszenie chociaż...do mnie przyjdziesz oglądać, moje stoją. I Gobasiowa, chociaż samotnie posadzona, dla odróżnienia, też się trzyma dzielnie.
Zresztą możesz przyjechać na żywo oglądać, ale to też wiesz

Drzewiaste już takie były (powyżej moich kolan).. są całe zeszklone

Doświadczalnia bylinowo-różana 12:13, 11 maj 2017

Do góry
Anda napisał(a)
Wczoraj było ciepło i słonecznie, więc zrobiłam parę fotek

Ostatnie tulipany, China Town na pierwszych trzech fotach. W tym roku poprawił im się kolor, są bardziej wyraziste. Myślę, że to zasługa kompostu i nawozu do cebulek. Na ostatniej focie jakaś pomyłka, ale też jakaś Tulipa viridiflora i też się rozmnożyła.

Ewuniu śliczne widoki
Choroby i szkodniki cisów, cis - Taxus 12:11, 11 maj 2017

Do góry
Czy mogę poprosić o pomoc w zdiagnozowaniu choroby cisa? Na 3 cisach posadzonych ok. 4 tygodnie temu zauważyłam żółknięcie igieł oraz takie owalne żółto-brązowe narośla, które same opadają. Jedna z sadzonek oprócz ww. objawów ma jeszcze plamy i na igłach.

Ogród w Cichym Dworku 11:36, 11 maj 2017

Do góry
Rabata ta jest wzdłuż wjazdu
Anulajda w raju 11:29, 11 maj 2017

Do góry
Anulajda w raju 11:14, 11 maj 2017

Do góry
Anulajda w raju 11:12, 11 maj 2017

Do góry
anulajda napisał(a)

Pewnie pisałaś jakie one, ale nie zanotowałam przypomnisz?

Przy kawce się rozsiadłam w Twoim ogrodzie... i zwiedzam, kawa też przy takich widokach jakby smaczniejsza
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies