Piotr kiedyś na zajęciach z psychologi mieliśmy w jednym zdaniu opisać siebie, zaliczyłem to tak " kocham kwiaty, góry i .....(kurde zapomniałem co jeszcze wówczas było ważne) niekoniecznie w takiej kolejności
u mnie dziś przez 3 godziny rano waliło śniegiem ale zaraz topniał bo było ciepło czyli O stopni ale potem straszliwy był lodowy wiatr nie wiadomo co gorsze - za tydzień zobaczymy - na razie wolę nie widzieć ogrodu
za to tulipany mają się dobrze ! choć jak przyjdzie teraz 30 stopni to je zaraz wymiecie
Szukam informacji od osób doświadczonych prowadzeniem ogórków na sznurkach.Jak się zabrać za taką uprawę? Rok temu puściłam ogórki wolno. Miałam liście, a ogórków nie było zbyt wiele. Być może było im za zimno płożąc się po gruncie. Albo dotykane przestawały owocować... Niewiele się ich "wyprodukowało". Coś zrobiłam nie tak. Dlatego chcę uniknąć błędów zeszłorocznych.
Skrzynia ma szerokość 120 cm. Ile rzędów posadzić? Jaką odległość pomiędzy sadzonkami?
Jeśli posadzę dwa rzędy, jak dojdę do środka, by zbierać plony?
Czy wcześniej wysiewać rozsadę w doniczki i potem sadzić sadzonki? Kiedy?
Jak prowadzicie ogórki?
Mam ogórek Śremski.
a właśnie coś słabo pachnie bo może za zimno
to świdośliwa gładka Ballerina - to jej drugi sezon i przybiera formę ładnego drzewka - rośnie w części "zielnik"
Kalina angielska ma sztywne stojące gałązki z kwiatami - to u mnie a burkwooda nie mam ale mi się wydaje że jej gałązki są miękie i kwiaty na gałązkach zwisają
nie kupiłam jej - mam ją niedaleko znaczy ktoś ma w ogrodzie obserwuję - jak kwitnie cudna ale potem cały rok taki sobie krzak
I ten sam po roku.. dla porównania, szukałam fotek dla Kasya.. i ten też się rzucił w oko
Dobrze mu tu, wiec takiego samego przeniosłam z innego miejsca.. startowały tak samo i były takie same.. i ten po lewej jest taki sam jak ten po prawej rok temu ..
I przesadziłam znów kwitnącego.. nawet nie zauważył tego
Siostra Ania też okryłam, donice poszły ruch, agrowłóknina, worki.Co mogłam i czym mogłam to okryłam.Jestem ciekawa Twojego kielichowca.Kiedy kwitnie?
Od wtorku ma się ocieplić.
Różnie mają, ale najstarsze chyba 3 lata. Widzę że ciemierniki w jednym miejscu rosną ładnie a w innym nie chcą.. Te zbierałam z miejsc gdzie zanikały .. i to było dobre posunięcie..
Ogólnie dokładnie rok temu tak to wyglądało.. przesadzałam kwitnące..
A w tym już jest tak Czyli po roku
Ten to ten najwiekszy , centralnie na środku foty, na tle worka
Ania - czosnki raczej przetrwają, im te liście standardowo brzydną ale z rodkiem to bym do Bożenki po poradę się udała. To że mu zimno to jedno ale wydaje mi się, że on coś jeszcze może mieć. Pokazałabyś listek z bliska? Czy ty go podlewałaś wcześniej i nawoziłaś? Może ja już przewrażliwiona po swoich 2 pacjentach rodkowych jestem...