Ja dziś od świtu do nocy i wczoraj przez pół dnia ogarniałam ogród.. i juz mi przeszła ochota na oranie Foty sprzed porządków.. ale do nocy walczyłam..
U mnie też kupa RH ma brązowe pąki.. w tym i ten uratowany Lista strat już była.. nie wracamy do tego ..
Za to ten od Ciebie.. przestał zimę w doniczce. liście ma takie sobie, ale kwitnie bez zarzutu .. już bo kocham
Niestety Pani Halinka nie odbiera emem-sow.. muszę zadzwonić i podziękować..
Biały kolor kiepsko wychodzi na fotach..
Zresztą uważam ,że mój ogród gorzej wychodzi na fotach niż w realu..
Moja koperkowa o połowę mniejsza.. zapitoliłam i zapomniałam o niej i posadziłam co innego w jej miejsce
Za to kupiłam u Pana Bylinowego dwie piwonie Early Scout (i mam mega wielki krzew jak na piwonię pierwszoroczną) i posadziłam po sąsiedzku (niszcząc sobie trojeść bulwiastą, muszę kupić nową .. )i jest mega oczotegliwie..
Aparat koloru nei oddaje, latam rano, latam wieczorem i koloru złapać nie mogę.
Czekam, aż nowa zakwitnie.. bo na razie w pąkach.
Na szczęście mam RH ze 20, a może i 30 .. to kilka kwitnie jak bozia przykazała Za to inne .. zupełnie po diabelsku.. nic a nic.. i nie zakwitną.. za rok, bo krzewy żyją.. tak jak i Yelow.. wypuściła 3 kwiatki.. i jeszcze zero liści.. ale żyje.. za rok da czadu.... teraz odpoczywa..
Cięłam wisterie (glicynie) i tak sobie myślałam, że poprzednie lata teraz była gwiazdą ogrodu.. z drugiej strony cieszę się, że żyją.. obydwie
Piękna magnolia... gwiazda.. grrr ale co mamy zrobić.. sorki taki mamy klimat
Za to NIgra trochę straciła kwaitów, ale że kwitnie ostatnia to nawet cieszy I azalia pełna.. z tych niskich nie przemarzła Będą kwiaty