Kochana na to pytanie ja mam odpowiedź W zeszłym sezonie dostałam szczawika w gratisie z cebulkami. Posadziłam( w słońcu bo nie było cienia)i rozczarował mnie bo kiepsko wyglądał, a siał się na potęgę, pełno maleńkich cebulek było.
Stwierdziłam, że robię eksperyment bo i tak nie bardzo mi się spodobał i zostawiłam jak było na zimę. Teraz już szczawika nie mam. Zimy nie przetrwał. Ja nie żałuję, ale może w cieniu byłby ładniejszy. Tylko jak pomyślę o wykopywaniu tych maleńkich cebulek to mi słabo na samą myśl. Ale można by spróbować uprawy w pojemniku i na zimę nie wykopywać tylko chować pojemnik.
Tak wyglądały u mnie w czerwcu potem już tylko gorzej.( przy samym obrzeżu posadzone były.
Dzisiaj cudna pogoda, niestety większość dnia w pracy...
Byłam w CO. - zawsze było tam dość drogo, ale tym razem zwątpiłam - ceny szokujące. Fakt, że sporo roślinek ciekawych ale ceny powalają
Wczoraj zaczęłam kancikować trawnik - ale bardzo mokro i szpadelek strasznie zapychał się błotkiem więc będę czekać aż trochę się przesuszy ziemia. Trawnik wygląda kiepsko.Sama już nie wiem czy to po tej wertykulacji czy po tych ciągłych deszczach? Ech...
Zdjęcie zostawiam słoneczne i zmykam bo rano wcześnie trzeba wstać
Wiola no musze przyznac ze myslalam iz hakone zima jest ladniejsza . dziekuje za zdjecie i zapytuje gdzie Twoj watek? Narobilas tylko ochoty na zwiedzanie Twojego ogrodu.Podoba mi sie nawet zima. Oprocz hakone oczywiscie
a tu była rewolucja i wszystko już wg projektu, cieszy mnie to bardzo tym bardziej, że nie musiałam dokupywać wielu roślin, wszystko malutki bo część z podziału, część to siewki, ale może za rok lub dwa będzie tam busz
Jola dzisiaj paciorek aby wialo ze wschodu na zachod, moze cos da.
Na topole znowu nie ma silnych. Jest tak, koty sa wszedzie nawet na firankach w mieszkaniu. Za tydzien dwa beda pylic deby znowu bedzie wszedzie źółto.