Schodowa ostatni raz. Tulipany wielkie i chyba za chwilę zaczną przekwitać. Z pogody byle jakiej też są plusy, bo bardzo długo cieszę się takim widokiem
Super ujęłaś temat zimnej wiosennej majówki w ogrodzie ogrodnikowi zimno nie straszne bo lubi prace w ogrodu mimo wszystkich pogodowych przeciwności
Pozdrawiam serdecznie miłego dnia i spacerów z pieskiem
(ja tez chodzę z moja psinka)
Moje wypociny nr 1 - świdośliwy podsadzone seslerią lub jakims carexem a w rogach kule bukszpanowe lub tuje danica. Wzdłuż ścieżki kosodrzewina pumilio.....
Mazan - Walerek
dziękuję za zainteresowanie tematem, poniżej są oczekiwane zdjęcia. Masz rację. Kora jest popękana, barwę pozostawiam pod Twoją ocenę. W międzyczasie po konsultacji w szkółce specjalizującej się w klonach usunąłem warstwę czarnej kory, spryskałem Topsinem, oraz osłoniłem ranę koro-dermą.
Dziękuję za dalsze komentarze
Sławek
Do głównej rury są przymocowane złączki,które zasilają każdą linie która ma 25m. Na końcu jest ona zamknięta. Z lewej i z prawej strony jest łącznie 26 linii po 25m każda. Jest to podlewanie malin. Linie są oddalone od siebie o 1m, a maliny są na całej długości. Oczywiście linia kroplująca może mieć inna długość. Tak jak zrobiłem to na 2 rysunku. Od elektrozaworu wychodzi główna rura która ma 6 złączek od których wychodzi linia kroplująca. Każda ma 200m długości(4x25m). Na koncu są zamknięte. 6 lini jest zasilana wodą w tym samym momencie.
Meble i trendy wydaje mi się to rzecz bardzo względna. Od mebli wolę takie widoczki. Im częściej na twój żywopłot grabowy patrzę - tym bardziej mi się taki marzy i zastanawiam się po kiego ciorta ja te tuje sadziłam
Piękny jest w takim stanie. Marzenko z jakiej odmiany on jest bo pamiętam że chyba wysadzałaś jakieś aby wsadzić inne )
Przy okazji będę wdzięczna za podpowiedź czy Morning Light się rozchodzi na boki czy zwarty jest. Zakupiłam właśnie i nie wiem czy go ograniczać przy sadzeniu.
13 linii? Co masz na myśli przez wyrażenie "linii" ? Ale połączonych z sobą w jedną sekcję? 13 pasków skąd dokąd, bo rysunek jest dość mylący. Linia powinna być jednym ciągiem a nie 13 paskami otwartymi na końcach.
Linii przez dwa "i" na końcu się pisze. Nie mam możliwości poprawić błędu ort. na rysunku, może popraw?
Czy teren narysowany to jest rabata z roślinami? Jaka jest jej szerokość i jak rośliny są rozmieszczone?
No to ja zadam pytanie choć różne już czytałem tutaj komentarze ale gdy pokaże foto może ktoś będzie umiał odpowiedzieć. Chodzi o odległość thui od ogrodzenia. Od murka ogrodzeniowego do krawężnika jest 40 cm - mało. Dodam ze krawężnik jest mocowany na beton tzw stabilizację czyli tez trochę miejsca zabiera. czy to nie jest za mało miejsca na thuja? Czy mając psa wystarczy mały plotek z siatki plastikowej wzdłuż nasadzenia żeby ich nie obsikiwal? Z góry dzięki za odp