Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Lawendowy zawrót głowy 09:36, 17 maj 2017

Do góry
Rozpoznawanie chorób i szkodników 09:30, 17 maj 2017

Do góry

Cześć wszystkim. Mam pytanie.
Czy możecie rozpoznać szkodnika który robi mi mini kopce w trawniku, z małą dziurka ok 0,5 -1 cm. W dwóch miejscach mam tego trochę.

tu narazie jest ściernisko ale będzie ogrodowisko :) 09:30, 17 maj 2017

Do góry
Monika - polubimy się zdecydowanie

Jakbyś tylko mogła większy ten plan wstawić, to byłoby super, bo na tym jestem w stanie odczytać jedynie SAD

Jeśli mogę nieśmiało prosić, to OGROMNYM ułatwieniem dla mnie byłoby, gdyby udało Ci się narysować ten plan na siatce w paincie; tak, żeby działka była nie pod kątem, jak na Twojej mapce, tylko prosto.
Mniej więcej tak jak na tym rysunku, który zrobiłam dla innej forumki:

Dałoby się?
Lawendowy zawrót głowy 09:27, 17 maj 2017

Do góry
Brzoza posadzona ,
graby beda jesienia bo kopane (dwa na stelazach )
ambrowce trzy na stalezach jak dobrze pojdzie ( pracuje na Grzesiem ) beda wisna

bukszpany lepsze pogromu nie bedzie ale jeszcze dwa trzy w stanie złym

ID wyciepane te z rabaty z kulkami i bukami całe suche były i jezscze cos im sie zaplało z traw ze nie mogłam tego wyplewic straty nie czuje szukam hacone ))))

buki rohany dopiero liscie puszczaja u samej gory nic cisza chyba paki przemarzły

miłorzeby tez po jednym zielonym lisciu maja i tyle

startuja mi zawilce jesienny ale znowu nie wszystkie co ja z nimi robie ze one tak mi zanikaja ...buuu

trawnik ok

platany dopiero teraz puszczaja małe listki !!!! niezłe spoznienie wszytko ma

lawenda poł na poł i nie wyglada to dobrze bo poł krzaka puszcza listki druga połowa spi. jeszcze dam jej dwa tygodnie bo teraz jestemm i tak zaganiana a jak nic sie nie zmieni wymiennie ...nie mysłama jeszcze na jaka pojecia nie mam ))

troche ogrodu )

Droga do spełnienia 09:21, 17 maj 2017

Do góry
bez zaczyna
pięknie pachnie wieczorem

czy dni tego jałowca są policzone??? czy jednak będzie żył?
Droga do spełnienia 09:20, 17 maj 2017

Do góry
Droga do spełnienia 09:17, 17 maj 2017

Do góry
udało mi się wczoraj skosić trawnk na ilość mleczy i babki nie mogłam już patrzeć..

wszystko pamalutku rośnie
pomalutku..
doczekałam się własnych siewek jeżówek jupii
klon strzępiastokory puścił listki
a zieleń okrągłolistnego mnie powala -- cuuuuuuudny jest już go kofffam na ament

kilka popołudniowych fotek
Tulipan - Tulipa 09:17, 17 maj 2017

Do góry
kupione jako Peach Blossom ale mam wątpliwości
Moje małe wielkie marzenie 09:13, 17 maj 2017

Do góry
Alicjo a Ty ta sosne chcesz szczepiona na pniu, czy taka zwykła? U mnie tak wyglądają dwie szczepione

A tak zwykła

Zdjęcia jak zobaczysz usunę.
Tulipan - Tulipa 09:11, 17 maj 2017

Do góry
Mystic Van Eijk i Passionale
Połowa działki - czyli mam powoli dość 09:11, 17 maj 2017

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Kompleksów można się nabawic patrząc na twoje piękne wymuskane rabaty z trawkami

To rabatka z zeszłego roku pokazałam pawia jak wyglądał. A w tym roku jest taka

Trawki już idą do góry a tu są ML wszystkie zielone bzik zakwitnie
Tulipan - Tulipa 09:07, 17 maj 2017

Do góry
Charming Beauty
Tulipan - Tulipa 09:03, 17 maj 2017

Do góry
tulipan Banja Luka i Sweetheart
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 09:03, 17 maj 2017

Do góry
tu narazie jest ściernisko ale będzie ogrodowisko :) 09:02, 17 maj 2017

Do góry
Toszka a gdzie tam, ja to raczej dłuuugi maraton przewiduję a Edi to już ma chyba nawet jakąś trawę ;>
W każdym bądź razie moje przemyślenia i douzupełnienia z wieczoru spędzonego z winem ( może tak nazwę ogród, ogród z winem )
uwaga

czego będę potrzebowała
kącik gospodarczy ( w miejscu budynku nr 2 którego nie będzie ) :
warzywniak, wędzarnia i sad z drzewkami owocowymi - czereśnie, jabłonie itd
miejsce na ognisko
grill
plac zabaw dla dzieci
szopa na narzędzia i takie tam
W związku z faktem, iż budowa w toku jeśli chodzi o zagospodarowanie chciałabym się skupić na ścianie najbardziej odległej od domu i też najbardziej wystawionej na pola naokoło ponieważ nie będzie ona wystawiona w żaden sposób na to co się będzie działo na budowie, a drzewa mogłyby już rosnąc

chciałabym stworzyć przytulny zakątek okolony drzewami, mogę sobie pozwolić na duże drzewa zdecydowanie

Styl ogrodu
czy można to nazwać uporządkowanym bałaganem? ;> lubię oddzielać strefy i mieć wszystko uporządkowane, ale w tych uporządkowanych miejscach już nie wszystko musi być pod linijkę, no i uwielbiam trawy, i purpurowe klony i krzaki, no lubię krzaki !

zdjęcie zapożyczone z internetu

wrzucę kilka zdjęć które mnie urzekły

zdjęcie zapożyczone z internetu

zdjęcie zapożyczone z internetu zdjęcie zapożyczone z internetu zdjęcie zapożyczone z internetu

trochę o domu
wyglądać będzie tak:
zdjęcia własność Archon

tylko bardziej w szarościach ( elewacja biała, okna szare, drewniana elewacja - ciemniejsza niż ta na zdjęciach, bardziej w ciepłych brązach ) ścieżki będą z dużych szarych płyt i chciałabym aby ogród w pewien sposób z tym współgrał

oczywiście moim pierwszym pomysłem było zakupić milion pięćset sadzonek szmaragdami heja banana, ale kiedy już tu weszłam do was...to koniec, no koniec całkowity

myślałam o świerkach serbskich uzupełnionych owymi szmaragdami i później piętrowo ( czy wspominałam że piętrowość tez kocham? )

a jeszcze póżniej uległam całkowitemu zagubieniu i stąd moje pojawienie się tutaj

Ogród i co dalej 08:56, 17 maj 2017

Do góry
Monka napisał(a)
efekt niedzielnego sadzenia bukszpanów, na zasadzie saper myli się tylko raz zostały posadzone o lataniu i mierzeniu tudzież przestawianiu z uwagi na wagę nie mogłam sobie pozwolić
oczywiście zostaną jeszcze dosadzone kulki tylko pytanie sadzić teraz czy czekać na jesień ?
i kolejne pytanie czym wypełnić ziemię między bukszpanami korą, żwirkiem czy np. runianką?

Powiem Ci że warto było ścierać się z usunięciem tego betony. Że o targaniu buksów nie wspomnę.

Pięknie się robi a jak dojdą małe kulki i wypełniacze to będzie super.

A powiedz mi, nie miałaś czasami w planie podsadzić śś kulkami? Bo tak troszkę pusto w tamtym rejonie.

Żwirek odradzam z racji upierdliwości w pielęgnacji. Choć ma swój niezaprzeczalny urok

No to się pomondrzyłam
Miłorząb dwuklapowy - Ginkgo biloba 08:48, 17 maj 2017

Do góry

Jednego miłorzęba mi przymroziło, a drugi od dwóch dni ma taki nalot na końcówkach. Może ktoś się orientuje co to jest i jak należy postępować ?
Działeczka Asi :) 08:45, 17 maj 2017

Do góry
Dziewczyny proszę podpowiedzcie Muszę coś wsadzić

Chcę między miłorzęby wsadzić dwie hortensje Diamantino i jakieś trawy po bokach.
No, własnie jakie trawy, bo się na nich nie znam? Żeby to się wszystko razem zgrało i ładnie komponowało. Myślałam o rozplenicy Hameln, ale czy ona nie będzie za niska?
Nie chcę też stworzyć takiej wielkiej ściany. A może zamiast hortensji tylko rozplenica?
Miałoby być tak: rozplenica, miłorząb, hortensja, miłorząb, hortensja, miłorząb, rozplenica
Ps. Toszko, nie potrafię się wstrzymać A poza tym w przyszłym roku mogę zmienić rabatę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies