Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój jest ten kawałek ogrodu

Mój jest ten kawałek ogrodu

aga_podlasie 10:43, 29 maj 2017

Potrzebuję porady w sprawie katalpy. Mam podejrzenia, że moja w tym roku przemarzła. Od dołu wygląda tak

ale na górze ani jednego listka

Co z nią zrobić? Dać jej jeszcze czas? Ściąć pień i pozwolić, żeby odbijała od dołu? Ale wtedy będzie rosła jak krzak. Psuje mi to całą koncepcję.
aga_podlasie 10:51, 29 maj 2017

Wszystko buja, orliki szaleją, niedługo ustąpią pola piwoniom i goździkom

Rutewka rozwija pierwsze kwiatki

Zachwyca mnie odcień zieleni paproci

aga_podlasie 11:03, 29 maj 2017

A tak wygląda wyhodowane z pestki awokado

Ma przepiękne, wielkie liście i jest bardzo żywotne. Pestka posadzona była w marcu ubiegłego roku.
margaretka3 12:27, 29 maj 2017

No to się wyjaśniło z aminkiem. Ja mam egipski. Ewa bacowa w ubiegłym roku wysiewała aminka większego. I egipskiego też miała. Może ma zdjęcia porównawcze. Z tego co wiem egipski ma bardziej zwarte, grubsze jakby i dorodniejsze kwiatostany.
Lubię Twoje rabaty, bylinówkę masz śliczną. Z katalpą nie doradzę, nie znam się. Może Mała Mi coś podpowie.

Anda 12:44, 29 maj 2017

Sliczna bylinowka. Orlikow normalnie zazdraszczam
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
aga_podlasie 14:07, 29 maj 2017

Bylinówka i ja dziękujemy. Niedługo pojawią się jej "plecy", ma tam hortki Phantom, rosną w siłę.
Na płot chciałam puścić groszek pachnący i nie wzeszło w tym roku ani jedno nasionko.
Anda 14:09, 29 maj 2017

U mnie groszek też się ociąga. Wzeszło wszystko, ale potem co druga siewka padła. Teraz pod płotem jedna sadzonka w miarę rośnie, a reszta ledwo ledwo. Chyba potrzebuje więcej nawozu, żarłok
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
aga_podlasie 14:21, 29 maj 2017

W zeszłym roku sadziłam groszek wczesną wiosną w domu i wysadzałam gotowe sadzonki. I rósł pięknie. Teraz było tam długo mokro, może nasiona zgniły.
UlaB 10:08, 30 maj 2017

Bylinówka w blokach startowych - bedzie sie działo
Śliczna rutewka - to niska czy ta wysooooooka? Pamietasz jaka to odmiana?

Powiedz mi jakiego koloru miał byc ten bodziszek od Ciebie? Dobrze pamietam, że niebiesko-fioletowy z duzymi kwiatami? Rozkwita mi jedna sadzonka niewielkimi rózowymi kwiatami i nie przypominam sobie, bym mogla taką skądś mieć, ale może to ten od Ciebie taki był?
aga_podlasie 10:43, 30 maj 2017

Rutewka wysoka i wielka po roku, chyba bezodmianowa.

Bodziszek na pewno nie był różowy, bo nie mam takiego. Niebiesko-fioletowy z dużymi kwiatami - to ode mnie.

Twoje ice dance uratowały moją kartę kredytową Wszystko posadzone i jeśli się przyjmie, to będzie fantastycznie