Jolus nie kupiłam, bo nie byłam jeszxze, może dzisiaj się wybiorę, chociaż kurcze za bardzo nie chce mi się jechać...
Oooooo białe sasanki! cuuudne!
Zmotywowalas mnie i niebieski domek dla ptakow w końcu wisi widziałam,że kręcił się dzisiaj koło niego jakiś ptaszek, ale poleciał dalej...nie wiem czy ma znaczenie,że na jednym drzewie obok siebie wiszą dwa domki? Nie będzie to przeszkadzało ptakom?? Innego drzewa nie mam .
Marta, sądząc po tempie wzrostu stawiam, że to trzcinnik KF, ta trawka o którą u mnie pytałaś to właśnie on. Nie rozłazi się, w kępie rośnie, latem ma ładne długie kwiatostany.
A u mnie na weekend była rodzinka w komplecie więc czas na ogród i forum silnie ograniczony
Przycięłam hortensje ogrodowe, sporo pędów wycięłam martwych, to te najstarsze pędy,co roku tak jest że te najstarsze pędy usuwam martwe
Tnę też bukszpany, nie mam siły wszystkich ciąć w jeden dzień, bo robię to ręcznymi nożycami, więc tnę po kilka
kwitną hiacynty
kupiona piwonia w tym roku ma pąk kwiatowy
I ogólnie, trawnik bardzo powoli bierze się do życia, jeszcze sporo miejsc przerzedzonych po wertykulacji, nie chce mi się robić dosiewek
Witam serdecznie, jestem już lekko zdesperowana ponieważ nie mogę rozpoznać odmiany tego wrzosu. Pytałam nawet w szkółce specjalizującej się w sprzedaży wrzosów ale nie byli mi w stanie odpowiedzieć. Ten wrzos rośnie już w tym miejscu około 5 lat... Proszę o pomoc w identyfikacji
Odpowiedziałam 3 razy i 3 razy porwał kosmos.. to tak jak i 3 tygodnie wczasowania się jest dla mnie kosmosem i rzeczą niewyobrażalną... ciesz się, że mogłaś sobie zdrowie podratować i odpocząć.. Ogródek masz mały to go ogarniesz raz dwa.. i mama ci na pewno pomoże