Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W wielkim bólu i rozterce powstaje nowy taras na dachu 23:43, 25 kwi 2017

Do góry
Dzięki Wam za zainteresowanie i za cenne rady.

Sprostuję iż robiąc swoją wizualizację nie korzystałam z żadnego programu... każdą roślinkę wklejałam w paint

Wklejam aktualne zdjęcia.

Mąż na "zajączka" kupił to co mu pani z OBI na taras poleciła: cyprysik, 2 rododendrony i 2 malutkie cisy. Postawiłam te prezenty na donicy by łatwiej mi było ogarnąć swym nie umiejącym myśleć planistyczno-ogrodniczo umysłem co się może w donicach zmieścić.

(to białe w donicach to ziemia w workach)

Donica z kratką. Po likwidacji kwiatów na balkonie (musiałam zlikwidować po sąsiadce pode mną przeszkadzały) mam 2 wiciokrzewy:
- pomorski - i on dostanie eksmisję do czyjegoś ogródka,
- tellmana - który chętnie bym zatrzymała. Szkodniki najwyraźniej nie lubią go żreć (Stały 2 obok siebie, pomorski non stop był pełen "zwierzyńca", ten żółty cały czas był całkiem zdrowy)
Ale upierać się nie będę....

Sezon 2017 u Hanusi 23:34, 25 kwi 2017

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Nawiązując do ostatniego zdania Violetki, nie ganiam, nie stresuję się, grobowca sobie nie kopię. Czyli co? Leń jestem, i tyle! Dobranoc moi mili, jutro też jest dzień!

ale Haniu Ty jesteś żyjącą encyklopedią ,pomagasz innym i to jest warte złota
no ja Cię proszę,co to za fochy dojżałej i dostojnej kobiety!!!!!!!
aaaaaaa już wiem to brak słońca wpływa na nasze samopczucie.
Haniu witaminy D3 nam wszystkim brakuję ,i tak Cię kofam <3
Sezon 2017 u Hanusi 23:25, 25 kwi 2017

Do góry
Nawiązując do ostatniego zdania Violetki, nie ganiam, nie stresuję się, grobowca sobie nie kopię. Czyli co? Leń jestem, i tyle! Dobranoc moi mili, jutro też jest dzień!

To właśnie tu 23:15, 25 kwi 2017

Do góry
Dzidka napisał(a)
Śląsk dziękuje
Pytasz ile działka ma ha. Pierwotnie było 0,24 ha. Elu, jeśli interesuje cię plan działki, to znajdziesz go tutaj:
http://majawogrodzie.tvn.pl/307,-%E2%80%9ETo-wlasnie-tu%E2%80%9D---Ogrod-hortensji-kalin-roz-i-powojnikow-odc-579,odcinek.html
Od niedawna jest więcej, bo 0.40 ha.

Majowy widoczek.

Witam Dzidka

Dopiero dzisiaj jak przeglądałam wiadomości u siebie czyściłam wszystko bo tyle tego mam zobaczyłam co się u ciebie dzieje na wątku i popatrz nie widziałam wskazówki gdzie mogę twój ogród zobaczyć. A to "Maja w ogrodzie" była u ciebie ty wiesz, że każdy odcinek oglądałam w zeszłym roku.
Obejrzę jeszcze raz ale nie dzisiaj bo już późno. Ale ty masz tych hortensji a jakie urodziwe.

Pozdrawiam Ela
Doświadczalnia bylinowo-różana 23:15, 25 kwi 2017

Do góry
Anda napisał(a)

jak najbardziej 3D popatrz na fotke

Kokesz napisał(a)

Ooo, to muszę wypróbować ten Quark, tylko u nas się go podaje z pyrami a nie kartoflami
W końcu jestem z Pyrlandii, czytaj z Krainy Podziemnej Pomarańczy

A ogórecznik sąsiadka dwa lata usuwała z ogrodu, tak się rozsiał, w końcu jej się udało i powiedziała nigdy więcej.
Skusiły ją błękitne kwiatki na opakowaniu

a po bawarsku pyry nazywaja sie podziemne jablka
Tez robie Quark z ziolami
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 23:08, 25 kwi 2017

Do góry
ja mam trzy lapki, czyli dokladniej mowiac, ja mam jeden duzy i M tez jeden- maly i jeden Taki do pracy gdzie wszystkie dokumenty sa i takie tam.
No i z mojego nie wchodza a z malego Emowskiego wchodza jak najbardziej. Problem tylko z tym, ze fotki juz zgrane na dysk i musze przenosic na karte i z karta do tego

Czosnki juz calkiem duze

wlasnie wrocilam z pracy i bawie sie w nonego Marka
Ukojenie 23:03, 25 kwi 2017

Do góry
Najmlodsze wysiewy dzis:

Tylko kuklik nie wyszedl... I slabo aksamitka niska...
Mój mały ogródeczek :) 23:00, 25 kwi 2017

Do góry
agnieszka_m napisał(a)
Powojnik Maria Skłodowska

Uf przewertowałam , znalazłam.
Piękna jest
chyba duze kwiaty??

Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:57, 25 kwi 2017

Do góry
Em dzisiaj odsłonił okna do piwniczki

Takie tulipki jeszcze się pokazały
Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:54, 25 kwi 2017

Do góry
Światło ma znaczenie

Jak skoszone od razu ładniej
Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:46, 25 kwi 2017

Do góry
Clematisy już zaczęły rosnąć, róża od Kasi też , mam nadzieję, że w tym sezonie pokryją altankę

A na razie rabata zaczyna być kolorowymvakcentem wokół

Tak się już do aparatu przyzwyczaiłam, że już na fotkach z telefonu nie wiele widzę

Podwórkowa rehabilitacja 22:42, 25 kwi 2017

Do góry
ryska napisał(a)

o kurka... genialne.
Ogródek Iwony II 22:38, 25 kwi 2017

Do góry
Rosa napisał(a)

...
I nadal będę Cię namawiać do rysowania, bo to zaoszczędzi pracy i niepotrzebnych wydatków. Takie elementy "stałe" jak ścieżki czy obwódki, które wymagają dużych nakładów pracy i niełatwo je przerobić warto przemyśleć a rysowanie bardzo w tym pomaga. To, że rabata była za wąska i ją poszerzyłaś nie podlega dyskusji. Natomiast, zanim ułoży się ciężkie krawężniki, trzeba byłoby się zastanowić i poszkicować, co zrobić z tym dojściem (chyba do tarasu?).

Ewa, plan jest taki:

Madżenie ogrodnika sezon 2017 22:33, 25 kwi 2017

Do góry
Madzenka napisał(a)

cudnie !

Przerwa na kawę... 22:30, 25 kwi 2017

Do góry
inka74 napisał(a)
Jeszcze jedno - tak w moim wypadku skończyła się wyprawa po miedzian. Przytargałam laurowiśnię na balkon. Chyba jeszcze drugą dokupię dla symetrii

poszłam co prawda nie po miedzian, ale po mydło potasowe, ale w moich sklepach ogrodniczych takiej pięknej laurowiśni nie spotkałam . Zastanawiałam się nad żywopłotem wokół kompostownika z laurowiśni, ale podobno potrafi przemarzać, więc donica to chyba najlepszy pomysł. Urzekające są te błyszczące liście pozostające na zimę .
Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 22:30, 25 kwi 2017

Do góry
beata_m napisał(a)
a dzis sadziłam graby sztuk trzy...
Ale super ten grab! Też marzę o takim
Ma pięknie powyginane pnie - super!

Ps. Też jestem ciekawa tych poduch Jaki to materiał? Kto takie coś wykonuje?
Typografia ogrodu 22:20, 25 kwi 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)
I wyglada ma to ze będzie trzeci pas Choc nie był w planie na ten rok. Powolutku by się nie zmęczyć. Na razie trochę ponad 1/3 przekopałam
A tą darń zostawisz tak na rabacie, czy będziesz wywozić taczkami? Sorry za głupie pytanie, ale nigdy aż takiej ilości darni nie zrywałam
Ogródek Iwony II 22:17, 25 kwi 2017

Do góry
Przed domem

Trawa wydeptana przez czworonoga, dosiana, nie wschodzi, bo zimno...

Z drugiej strony

Ranczo Edy 22:13, 25 kwi 2017

Do góry
spokojnej poduchy hrrrr słońca na jutrooooo.........

Lawendowy zawrót głowy 22:11, 25 kwi 2017

Do góry
lojalna_ napisał(a)
jeden dzien sniegu ktory spadł z dachu i połamał mi połwe hiacyntow i tulipanow ...musze tutajzałozyc drabinki ale kto przypuszczał ze tulipany trzeva chronic przed sniegiem

no dało do wiwatu śnieg piękny ale o czasie a nie teraz ....czekam na te żółte kieliszki reszta bajeczna kulaski błyszczą mi w oku
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies