A co to za trawka przy tych bordowych tulipanach? Juz taka duża? Szukam obecnie trawki pod moje świdośliwy więc dopytuje tu i ówdzie. W ogóle cud miód na moje oczy .
A teraz to z czym borykam się obecnie... Wreszcie udało nam się zrobić podjazd z kostki. Między wjazdem do garażu a dojściem do domu zrobiliśmy takie 3 kwatery , w których (może dziś) posadzone zostana świdośliwy. Niestety mimo pomocy dobrych duszyczek z Ogrodowiska nie udało mi się sprowadzić drzewek o słusznych rozmiarach więc w lokalnym sklepie zakupiłam małe (na razie ) krzaczki o wys. tak ok. 80-100cm. Docelowo mają być podsadzone czymś w miar jednolitym, zimozielonym lub trawami. Wygląda to tak
I jeszcze coś z tego roku...
derenie i jodły
Rozchodnik matrona w przedbiegach
Lawenda ( mam nadzieję, ze da rady i sie weźmie za siebie)
I rabata klonowo bukszpanowe z wschodzącymi tulipanami (zdjęcie z przed 2 tygodni)
Krążę po Ogrodowisku dość często ale jako podczytywacz i oglądacz a mój wątek zaniedbałam zupełnie!!!! Mam głowe pełną pomysłów i jeszcze bardziej pełną wątpliwości co, gdzie, z czym itd. Wrzuce może na poczatek kilka zdjęć z tego co mi się udało bądź nie udało w ogrodzie. Droga jeszcze daleka ale....
Było tak
A jest obecnie tak (zdjecie z wrzesnia tamtego roku)
Było tak
A jest tak