Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Hortensjada 17:27, 15 maj 2017

Do góry
Takiego nie mam i nie widziałam do tej pory nigdzie Trochę zazdroszczę Ale mam inne na pocieszenie Pozdrawiam serdecznie

Też różowiasty Cherokee

Ogrodowy song 17:23, 15 maj 2017

Do góry
Moje zakupy..zakochałam się w tych cudeńkach

u
Hortensjada 17:23, 15 maj 2017

Do góry

Czy akurat mam ten trudno powiedzieć, zdradź nazwę z etykietki
Tak z fotki oceniłabym, że jest to dereń kwiecisty Cherokee ( ja mam z tej serii Brave i Sunset), fotkę zostaw, piękny egzemplarz

Prosze, bo mam zdjęcie etykiety
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 17:21, 15 maj 2017

Do góry
Gosiu na roze jeszcze troche trzeba poczekac. Bodziszek rzeczywiscie sie rozrosl, mam jeszcze dwa inne ale dopiero niedawno sadzone wiec musza mocy nabrac

roza Badbirnbach z zeszlego roku

kolor ma troche inny bardziej lososiowy
Hortensjada 17:14, 15 maj 2017

Do góry
No i rozkręca się mój największy kousa NN przy zakupie( początkowo byłam pewna, że to Satomi, jednak różnica jest wyraźna,zwłaszcza jak zobaczyłam taki egzemplarz na żywo , teraz chodzi mi po głowie Stellar Pink ( prawdziwe Satomi i Stellar Pink mam ale jeszcze u mnie nie kwitły))Dalej bawę się w detektywa W tym roku kwitnienie skromniejsze ale nie jest to spowodowane przymrozkami tylko on tak ma ( obfite kwitnienie co dwa lata)

A może trafi się jakiś znawca i sprawę rozstrzygnie ?! Byłabym bardzo wdzięczna
Hortensjada 17:03, 15 maj 2017

Do góry
kerii napisał(a)

Piękny ten dereń

Ja też jestem nim zachwycona, gdyby nie ten nieregularny pokrój to powiedziałabym, że ideał. Podsadki niewiele mniejsze niż u Venus, dla zobrazowania wielkości moja dłoń

A Venus dopiero startuje, na dzień dzisiejszy wygląda tak

Te plastikowe kółka mają go skłonić żeby choć trochę rósł bardziej kolumnowo. Za rok, dwa go uwolnię
Ogród Małej Mi 2017 16:57, 15 maj 2017

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Piękne.

I energia słoneczna też dobra.

Ale za ciepło.. na tę ilość wody w glinie to zabójcze.. pomrożone liści już dostały grzyba, a dużo już zwiędło Za szybki przeskok temeratury... zaraz pokaże jak wyglądaja bukszpany..
Hortensjada 16:56, 15 maj 2017

Do góry
Sonka napisał(a)
Bożenko masz takiego derenia, jest śliczny,

Czy akurat mam ten trudno powiedzieć, zdradź nazwę z etykietki
Tak z fotki oceniłabym, że jest to dereń kwiecisty Cherokee ( ja mam z tej serii Brave i Sunset), fotkę zostaw, piękny egzemplarz

Co do pięknotek to pierwszy raz zakwitnie mi Celestial Shadow, na razie się kamufluje jak kameleon

Ogród Małej Mi 2017 16:52, 15 maj 2017

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Serby od Dajany... szczerze ofiarowane

Piękne.

I energia słoneczna też dobra.
Kwiaty we włosach 16:43, 15 maj 2017

Do góry
moja pierwsza i jedyna magnolia

pęcherznica

tutaj rośnie żarnowiec bordowy

kruszyna teraz wygląda tak

Ogródkowe rewolucje 16:32, 15 maj 2017

Do góry
W sobotę było słonecznie więc poplewiłam i zrobiłam jedną rabatkę. Wyrzuciłam bukszpany i zamiast nich zrobiłam obwódkę z berberysu, a w środku trzmielina. Mam nadzieję, że jak się rozrośnie to będzie ładnie .

Toszko dzięki, tak też zrobię

Szyszki mi chyba przemarzły

i ogolne
Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 15:42, 15 maj 2017

Do góry
Postanowiłam, że wykopię w tym roku tulipany. W jednym miejscu mam taki misz masz że zachciało mi się je pogrupować.
Ale żeby to zrobić musiałam jakoś je pozaznaczać i wpadłam na taki pomysł:
Na zielonej... trawce :) 15:39, 15 maj 2017

Do góry
Dla Ani

Kwiaty we włosach 15:38, 15 maj 2017

Do góry
Iza wróciłam od lekarza i co? Zwolnienie do końca tygodnia. Poczekajmy jak będzie kwitł bordowy żarnowiec, jest mniejszy ale barwę ma piękną i te gałązki nawet zimą zielone.Widziałam też z białymi kwiatkami. Zraz będę na Twoim skalniaku.

Daria urosną Ci floksy raz dwa.Hosty dopiero wychodzą i zauważyłam,że mam chyba białą, , muszę fotkę jej zrobić.Kalina jest taka, tylko jak zwykle już się mszyce wprowadziły ,musiałam ją pryskać. Wydaje mi się ,że nie ma pąków, muszę ją dobrze obejrzeć, w ub.r. może miała 5 kulek.

Ogrodowe kreacje 15:34, 15 maj 2017

Do góry
Takie motylki i kwiatki wiszą teraz w zakątku różowym
Ogrodowe kreacje 15:29, 15 maj 2017

Do góry
Dodałam lampki solarne w kształcie kamieni
Ogrodowy song 15:05, 15 maj 2017

Do góry
frezja napisał(a)
Alisku, pasuje teraz kolor ? czyli to Elegant Lady

.

Wow po oczach daje bardzo energetycznie Ewus
tu narazie jest ściernisko ale będzie ogrodowisko :) 14:51, 15 maj 2017

Do góry
witam serdecznie,
na samym początku chciałam powiedzieć, iż jestem pod ogromnym wrażeniem Waszej wiedzy i do tej pory regularnie was czytywałam, natomiast ogród pozostawał w sferze marzeń uskutecznianej w postaci doniczkowej na balkonie
tymczasem stało się tak iż "posiadłam" działkę w szczerym polu ( a przepraszam, sezonowo obrasta je kukurydza sąsiadowa ;> )w związku z czym odważyłam się aby was trochę ponagabywać. Póki co budowa domu trwa, natomiast wszelkie dobre dusze radzą mi już teraz, i nie zaprzeczę, iż ręce same mi się rwą do pracy ( w tym celu nabyłam rękawice ogrodowe w ananasy x 1) - sadzić co się da i obsiewać.
Działka jest ogromna 3600 m z czego sam dom zajmie jakieś 600
poglądowo, miejsca przynajmniej na dwa domy
Mąż wąż czyli GAD nie pomaga, na tak wielkim terenie zaproponował póki co, hodowlę ziemniaków, hodowlę alpak - bo są śmieszne, oraz wykopanie gigantycznej dziury w celu udawania iż to po meteorycie i oprowadzanie wycieczek W związku z faktem, iż żaden pomysł do końca nie przypadł mi do gustu ( aczkolwiek te alpaki...), postanowiłam zwrócić się do was.
w związku z faktem, iż pieniądze w tej chwili odpływają a nie przypływają i mowy o architekcie krajobrazu nie ma, wszystko robione będzie TYMI OTO RENCYMA.

narazie wygląda tak

jak widać naprawdę jest w szczerym polu, zatem jest też troszkę wietrznie, chciałabym się w przyszłości troszkę zasłonić przed tym wiatrem.

Póki co nie planuję nasadzeń w okolicy domu ale chciałabym zagospodarować część zawietrzną działki, zależy ma tym aby stworzyć przytulny ogród okalający dom, z duża ilością traw ( kocham trawy miłością wielką i zobaczymy czy odwzajemnioną).

poglądowo zdjęcie nr 2

Edit: dzień dobry Toszka i od razu słuszna uwaga ;> dodaję kierunki świata, ogród z ekspozycją południowy zachód

Na sam początek chciałabym popracować nad ścianą zakreśloną na czerwono, zbudować tam piętrową zasłonę i posadzić jakieś piękne drzewa i krzaki, które również uwielbiam, tam też ma się znaleźć mój wymarzony sad z jabłoniami i czereśniami.

Ponieważ chwilowo nie mam punktu zaczepienia, od którego mogłabym owo domino układać, prośba do was dobrzy ludzie o pomoc i poradę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies