Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogródkowe rewolucje

Ogródkowe rewolucje

kamcia 16:09, 10 maj 2017

Kawa- witaj imienniczko Murek jest z piaskowca wykopanego podczas kopania fundamentów. Zapraszam.

Toszko ale masz oko z tym chwastem, a ja się tak cieszyłam, że tak ładnie mi kępka wyrosła. Sprawdziłam listki i faktycznie dwa były inne więc usunęłam.
U mnie jest tak zimno, temperatura nie przekracza 8-10 stopni, i od 3 tygodni codziennie pada więc myślę, ze jeżówkom i przetacznikom nic nie powinno się dziać. One dopiero ruszyły z półtora tygodnia do dwóch tygodni temu.

A co myślisz o posadzeniu tych kulek bukszpanowych w samym kompoście? czy lepiej kupić zwykła ziemię?

MirellaB 06:32, 13 maj 2017

Zaglądam co u Ciebie i czytam, że pogoda brzydka - stoisz z robotą
Toszka 10:34, 13 maj 2017

kamcia napisał(a)
(...)
A co myślisz o posadzeniu tych kulek bukszpanowych w samym kompoście? czy lepiej kupić zwykła ziemię?

Przepraszam, dopiero teraz doczytałam pytanie.
Tak - ziemię przekop z kompostem i możesz obornik dodać (nawet granulowany). I troszku kory. Będzie perfecto
kamcia 16:32, 15 maj 2017

W sobotę było słonecznie więc poplewiłam i zrobiłam jedną rabatkę. Wyrzuciłam bukszpany i zamiast nich zrobiłam obwódkę z berberysu, a w środku trzmielina. Mam nadzieję, że jak się rozrośnie to będzie ładnie .

Toszko dzięki, tak też zrobię

Szyszki mi chyba przemarzły

i ogolne
asiak 16:49, 15 maj 2017

Piknie
MirellaB 16:54, 15 maj 2017

Kamcia nie rozumię - obwódka z berberysów, a w środku trzmielina? W środku widzę coś bordowego. Gdzie ta trzmielina?
MirellaB 16:55, 15 maj 2017

Bardzo ładne ogólne widoki Ogród zapowiada się pięknie
kamcia 17:42, 15 maj 2017

Asiu, Mirelko dzięki , mam nadzieję, że kiedyś będzie ładnie. Na razie niby coś jest, ale jakoś wydaje mi się, ze żadnego efektu nie ma.

Druga strona ogródka to masakra, w zasadzie tylko tuje sa i te rodki, reszta do zmiany

Mirelko tam jest obwódka z berberysu admiration, w środku tego półkola rośnie bez czarny strzępiasty. Chciałabym tam klonik dissectum bordowy, ale szkoda mi ten bez wyrzucać, a w nóżkach bzu jest żółta trzmielina.

kamcia 20:17, 16 maj 2017

Przyszły zakupy, za cenę jaką zapłaciłam uważam, że sadzonki ładne

Bukszpanik na obwódkę

Tawułki, małe ale one chyba szybko rosną posadzę 15 szt w szpalerze, Co ile je sadzić?

Wiecie co dolega mojemu jednemu bukszpanowi?, dzisiaj takie coś zauważyłam, ma ładne świeże przyrosty, ale martwią mnie te białe kreseczki na starszych liściach i te brązowe plamki.

Jak myślicie, czy rododendrony to mi zakwitną? Mają paki, zaczęły już nawet pękać, ale przyszedł przymrozek i stanęły w miejscu, a pączki są jakby miękkie? Będzie coś z nich?

Toszka 21:53, 16 maj 2017

kreski na bukszpanie

Z rodkami trzeba czekać. Pąki nie zbrązowiały tragicznie od mrozu...nadzieja umiera ostatnia