A dzisiaj zanim spadł deszcz wykopałam wyrodzone już żurawki Marmalade i podzieliłam na...24 sadzonki
Nie wiem tylko czy dobrze posadziłam je w doniczkach Tak jakoś dziwnie wyrosły , jakby na nózce i nie wiem jak głęboko je wsadzić?
Jak przystało na rekonwalescentke weekend spedziłam w ogrodzie
posadziłam zakupione w lutym derenie Ivory halo i przesadziłam 3 Anabelki Danusina rabatka się szykuje .Uff
A tak wyglada u mnie wiosna
nie moge trafić na rozwiniete krokusy bo stale pochmurno
Kasya – o matko naturo…biało za oknem miałaś? No to wcale nie fajnie.
popcorn – nie ma sprawy Carola, fajnie było spędzić miłe popołudnie w super towarzystwie.
Nie cytuj wszystkiego co mówiłam, bo mam cenzura forum zablokuje.
anna_t – ha, ha…
Odbuziakowuje…cmok, cmok.
yolka, Donia72 – dziewczyny, jaka dieta ?!! Dziś szef kuchni poleca….
Czy hortensje bukietowe i ogrodowe można mieszac na rabacie a Jezowki chciałam posadzic przed hortensjami limelight czy będzie dobrze ? Oto jest pytanie ?? I kiedy moxna je sadzic teraz czy czekać aż bèdzie cieplej ? Pozdrawiam
A tu rabata która na szybko stworzyłam na jesieni lawenda z przywrotnikiem jestem ciekawa jak będzie wyglądać
Nie jest tak, że zupełnie nie ma.. są , ale dużo wyżarło... akurat tam grasował kret, kopiec był na kopcu.... i większa szansa, że to zjadł lub zakopał gdzieś głęboko. A w kilku mniej strategicznych miejscach chyba przygniły od ilości wody jesienią i wiosną. Z drugiej strony ziemia po lecie była tak wysuszona, że woda jest potrzebna.
Pełne przebiśniegi kupiłam od jakiegoś gościa-amatora na allegro. Miał kilka doniczek, wiec zabrałam wszystkie, i podzieliłam się z Bodzia. Zakup taki na ryzyk-fizyk.... majątku nie kosztowało, bo to chyba było 8 szt. 3 Bogdzi i 5 moich.
Kupowałam w Lidlu 15 szt. po 4,89 zł cztery paczki więc troszkę wyszło 3 odmianowe: plum Tart Nova lux, Priscilla i 1 mix. Bardzo lubię mieczyki czy masz jakiś patent na sadzenie w tym samym miejscu?
Ja swoją tnę krótko, prawie przy ziemi, bo te kikutki wyglądają jak suche i moim zdaniem szpecą. Poza tym lawenda kocha cięcie i w ten sposób ją się odmładza. Lepiej się rozkrzewia. Lawendę viva też obetnę jeden krzaczek na próbę i porównam.
Hidcote po cięciu wstępnym z uwagi na wschodzące czosnki
viva
truskawki w ziemi z grządki permakulturowej już mają pąki
W związku z tym, że cięcie zrobione. Przygotowałam patyczki. Jeżeli ktoś jest chętny, mogę przesłać. Piszcie na priv co chcecie i adres do siebie
Niektórych patyczków mam dużo, a niektórych tylko kilka sztuk. Patyczki z hortensji:
1. Silver Dollar
2. Diamantino
3. Diamant Rouge
4. Great Star Label
5. Magical Candle
6. Phantom
7. Limelight
8. Hortensja nn
Ta nn tak wygląda w sierpniu
POźniej wrzucę więcej jej zdjęć. Teraz muszę wyjść z domu