Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Tess 17:01, 14 maj 2017

Trzy razy zdjęcia z przemianami obejrzałam.
Brawo Ty!
Rosa 17:15, 14 maj 2017

polinka napisał(a)

Ewa, niestety u nas z domem o wiele bardziej złozony problem...budując nowy dom, dbasz o wszystkie poszczególne etapy prac, jesteś w stanie dopilnować każdego szczegółu a w starym budownictwie co rok wychodzi Ci nowy problem...w chwili obecnej walczymy z postępującą wilgocią i doszliśmy już do takiego etapu, że dajemy ostatnią szansę temu domowi-jeśli tym razem nie uda się zażegnać problemu to prawdopodobnie będziemy się żegnać z obecnym miejscem zamieszkania...Domu mi nie szkoda, żal ogrodu...

Hmmmmm ostatnia szansa.... smutno to zabrzmiało. Wilgoć to problem, ale można z nią sobie poradzić. Najważniejsze są fundamenty i by nie było grzyba domowego (murowego).
Polinko - najważniejszy jest dom czyli dach nad głową. Nie żałuj ogrodu - rośliny weźmiesz ze sobą, nawet kostkę rozbierzesz i zabierzesz. Nie żałuj ogrodu . Myśl jak dom ratować i ogród zachować .

polinka 17:43, 14 maj 2017

Mira104 napisał(a)
Ale to z pokrzyw, czy jakieś inne?

Mirka, robię gnojówki mieszane tzn. z tego co mam pod ręką. Teraz jest to pokrzywa, skrzyp suszony, babka, mlecz. Muszę jeszcze jechać zobaczyć czy podagrycznik ruszył a jak nie to klącza wykopać i też już dodawać. Do tego robię opryski skrzypem, HT i PW
polinka 17:46, 14 maj 2017

Tess napisał(a)
Trzy razy zdjęcia z przemianami obejrzałam.
Brawo Ty!

Tessiu, dziękuję! Brawo My i Wy bo bez Was nie było by takich rabat Rozmieszczenie roślin w ogrodzie to głównie Wasza zasługa
polinka 17:49, 14 maj 2017

Rosa napisał(a)

Hmmmmm ostatnia szansa.... smutno to zabrzmiało. Wilgoć to problem, ale można z nią sobie poradzić. Najważniejsze są fundamenty i by nie było grzyba domowego (murowego).
Polinko - najważniejszy jest dom czyli dach nad głową. Nie żałuj ogrodu - rośliny weźmiesz ze sobą, nawet kostkę rozbierzesz i zabierzesz. Nie żałuj ogrodu . Myśl jak dom ratować i ogród zachować .

Ewo, może to smutno to zabrzmiało ale tak nie jest Obydwoje z eMem marzymy o nowym domu, o wiele większej działce i może to jest właśnie ten moment na zmiany? Póki co podejmiemy jeszcze ostatnią walkę z wilgocią i czas pokaże co dalej. Dzięki za chęć pomocy! Odezwę się w tygodniu
polinka 17:57, 14 maj 2017

Koniec wolnego em wrócił z wyjazdowego weekendu,czas nacieszyć się ciepłym wieczorem w takich okolicznościach przyrody

Gruszka_na_w... 18:31, 14 maj 2017

Okoliczności przyrody bardzo miłe. Można się zasiedzieć.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Rosa 19:24, 14 maj 2017

polinka napisał(a)

Ewo, może to smutno to zabrzmiało ale tak nie jest Obydwoje z eMem marzymy o nowym domu, o wiele większej działce i może to jest właśnie ten moment na zmiany? Póki co podejmiemy jeszcze ostatnią walkę z wilgocią i czas pokaże co dalej. Dzięki za chęć pomocy! Odezwę się w tygodniu

Super widomość ..... może rzeczywiście to ten moment.
Polinko a wiesz, że ja wiem jak by wyglądał Wasz nowy dom. Znam nawet kolor elewacji . Trzymam kciuki, oby marzenia się spełniły.
Magleska 20:15, 14 maj 2017

polinka napisał(a)
Koniec wolnego em wrócił z wyjazdowego weekendu,czas nacieszyć się ciepłym wieczorem w takich okolicznościach przyrody

Ale pięknie
Margarete 20:21, 14 maj 2017

polinka napisał(a)

Pięknie....